Kaa vienmer-pats nesaprotamakais-ELEKTRIBA » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Kaa vienmer-pats nesaprotamakais-ELEKTRIBA

Lapas: [1] 2 3
Kaa vienmer-pats nesaprotamakais-ELEKTRIBA ( 6561 )
ANTishoX

143 ziņas

PM

Sveiki visiem Voyageristiem,lai Jums veiksmiga jaunaa sezona ! Soreiz man sada problema-94"dizelim uz karbas prieksa ir iesprausts datciks ar trim vadiem kurss dod siignalus uz tahometru,var redzet ladesanas procesi un varbut vel kaut ko ! Vot jautajums-ja tas datciks iet uz galu( pazud ladesana un tahometrs-ir-nav-raustas,pakustinu to stekeri-aiziet),vai nevar iztikt bez vinja -satinot vadus kopaa,vai kaa citadi??Jauns datciks maksajot ap 40.ls-it-ka zeel naudinjas tadam struntam,jo lidz apskatei varu iztikt ari bez tahometra-galvenais-lai butu 100%ladesana!! Sakuma domaju-kontakta nav,tacu tur viss tiirs,sapuvusu vadu nav.taa luuk!!

Atbildēt uz šo ziņu

======================== Dodge Caravan 3.8+LPG /1998/ ========================

janchux-l

238 ziņas

PM

Manuprāt, tur vainu meklē pašā ģeneratorā.

Atbildēt uz šo ziņu
ANTishoX

143 ziņas

PM

ievadam-generatoru uz ziemu parliku "partineja"(ir tada firma Kekava),pec nedeljas sakaas.Pazuda ladesana neskatoties uz stekera ljurkasanu.Peteicos slavenaja-Centraa,veselu nedelju vinji manu voyageru marineja,gan generatoru teicaas parlikusi,gan kadus-tur kontaktus parlodejusi-nedelju bija labi-tad atkal sakas.130 ls.tur atstaju,tagad esmu nezinja-ko isti VINJI ir darijusi!!Nu vismaz ladesana varetu but sataisita,bet tas datciks tagad-!!!!Es it-ka meginaju stekerii uz iso ar stiepliti,tacu pec kaut-kada knaksca pardomaju.Tur vadinji ir tris-sarkans,zaljs un kautkads-tumss-neatceros.Tas datciks ir kartiga liimzimulja formaa,plastmasas,atrodas apt.virs spararata,blakus atpakaljgaitas datc.Nu vechi pasdarbnieki-vai nav padoma sinii jautajumaa??

Atbildēt uz šo ziņu

bumbieris

333 ziņas

PM

Vēl sāc drošinātāju vietā žučokus likt! Man darba mašīnā jau kulekcija ar tādiem no nodegušīm traktoriem.
Tev dīzels, man bencīns, par dačiku nepalīdzēšu. Skaties drīzāk manuālī.

Atbildēt uz šo ziņu

PLYMOUTH VOYAGER 92 3.0

tiger

60 ziņas

PM

Nemācēšu pateikt tieši par Jeri,bet zinot kā strada liels vairums
dīzeļu elektrosistemu, sakarība starp to devēju un ģeneratoru varētu būt apm. šāda: visticamāk,ka tas devējs dod impulsus,uz kā pamata borta
kompis darbina tahometru.Ta ka dizelim pec būtibas nav aizdedzes slēdža(tieša nozīmē),ģeneratoram ierosmi kompis padod tikai gadijumā,ja pienāk impulsi no tahodevēja.Kad dzinējs noslāpst,ierosme atslēdzas,lai
nesēdinātu aķi(tinums pie neražojoša ģeneratora tēra apm. 3-5A).
Ja nu grib galigi uz kapeikas jāt,tad teorētiski ģeneratoram ierosmi varētu padot arī caur slēdzi(kaut vai ar starpreleju no tā pasā gaisa vārsta,ko kustina "aizdedzes:))" atslēga. Tikai mani māc šaubas ,vai
tas process dēļ 40Ls ekonomijas vairāk neatgādinās mandeļu operēšanu
caur anālo atveri:))))
Vēl japiebilst ka padomju laika dīzeļiemsistēma bija vēl vienkāršaka: ģeneratoram ierosmi padeva caur atslēgu un savukārt tahometram bija speciāls izvads no ģeneratora viena pola.

Atbildēt uz šo ziņu
ANTishoX

143 ziņas

PM

TIGER,Tu runa ka skolotajs,nespeju isti isprast!Ierosme mana izpratnee ir patstaviga vai islaiciga stravas padeve.Datcikam ir 3 vadi,tatad 1-padod +.,2-+ tiek aizvadits uz kompi/gengeri.,3-.....(?)-drosi vien uz tahometru??Tatad jasavieno vismaz 2 vadi kopa(vai arii visu laiku jarausta!!!)?Sestdienas nakti ta ladesana beidza nost manus nervus,-ik pec 500 metriem bija jakapj ara ljurkat to stekeri,lidz sadomaju risket un bazu skrepku ieksa visos variantos.Tikai viena notika sekojosais-uz piespiedu kontakta bridi paradijas uzlade ar visu knaksci,un tulit ari nospraga.Vareju ljurkat ka gribu-nekas!!Majas atvienoju massu,pievienoju-atkal viss kartibaa.Secinu,ka vienreizejs kontakts neder,vajag impulsivi.Vel tik nezinu kaa-cik nopietni turas taa otra puse impulsu devejam uz spararata,vai nav jarauj nost karba.Nav jau ipasi zel tos 40 ls.,bet ja tas paliidz!Ja jau CENTRAA netika galaa,tad s..i laikam ir.04.janvarii esmu pierakstijies pie elektrika,bet kad jaiet pie arsta vairs nesap"

Atbildēt uz šo ziņu

tiger

60 ziņas

PM

Ja tu butu lasijis lēnāk un pamatigak,ko uzrakstiju,tad varbut ari saprastu:)) Tieshi ta ari rakstiju-no ta deveja jānāk impulsiem-vadu
savienošana tur nelidzēs(priecajies ja vel neesi nodedzinajis kompi)
Pēc impulsiem kompis nosaka ,vai dzinējs griežas un lādešana nepieciešama. Ar ierosmi saprot vadibas spriegumu uz ģeneratora ierosmes tinumu.Caur to to tiek uzturēts konstants spriegums ģeneratora izejā(13.8-14.5V),neatkarigi no apgriezieniem un strāvas patēriņa.
Ierosmes tinumu var vadīt vai nu ģeneratorā iebūvēts sprieguma regulators(šāja gadījuma uz regulatoru padod pastāvigu 12v spriegumu no atslēgas vai kompja),vai arī ārējais regulators vai kompis
Vismaz 93g benziiniekam ģeneratorā regulatora nav -ģeneratora ierosmes tinums tiek stūrēts no motora kompja un šis vadības spriegums ir mainigs lielums!! .VISTICAMĀK ka DĪIZELIM IR TĀPAT Tā kā IZSKATĀS KA NEKĀDAS NOĪSINĀŠANAS TUR NELĪDZĒS !

Atbildēt uz šo ziņu
Ilze

62 ziņas

PM

Kā Jūs domājiet??? Vai no citas mašīnas (ja nopērku šrotā) body kompi var mēģināt uzlikt,un pamēģināt vai tad viss darbojas????

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2 3

Forums » Tehniski jautājumi » Kaa vienmer-pats nesaprotamakais-ELEKTRIBA
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online