|
jungle

69 ziņas
PM
|
2005-04-26 11:04:30
Raugi! visi min ka jamaina sveces un vadi. Tad nu luk- izstastisu savus piedzivojumus saja joma.
Nopirku dzeri, uzliku gazi un uzreiz ari mopar vadus un acdelco sveces. nobraucu bez problemam 40000 km, bet pienaca laiks sos struntus mainit.
Devos un chrysler centru un iepirku platina sveces 6 ls gab. Masina parstaja braukt, parvietosanas kluva lidziga seksualam, aktivitatem, gaze spraga viena laida (apmeram, ka lozmeteja kartas), braucot uz benzina skaudija filtra, apgriezieni neadekvati lekaja pat stavot uz vietas. Konsultejoties ar meistariem viss tika norakstits uz elektroniku. Tad sakas elektonika meklejumi un to ieteica placi, kur tika pirkts auto- esot baigais korifejs un atdzivinot visus elekroniskos mironus. Sis specs piesledza auto pie kompa, salidzinaja dazadus radijumus, parliecinajas, ka nav kodu kompi un deva sledzienu, ka vainigas sveces, ko ari uzskatami pieradija. Respekivi vinam pieder stends svecu parbaudei, kura ieskruve sveci, degkameras dala rada spiedienu un padod spriegumu. Rezultats, bija parsteidzoss- svece dzirksteloja ap izolatoru. Sekoja nakamais brinums- nolaizot spiedienu lidz 5 atmosferam si dzirkstelosana beidzas. seit japiezime,ka normalai svecei esot jatur vismaz 14-15 atm, kas atbilst spiedienam cilindra.
Ar to pasaka nebeidzas. Uz jautajumu vai vinam ir labas sveces atbildeja, ka uz vietas nav bet var pasutit, kas ari tika izdarits un atri piegadaja sveces no Atlas motors, kuras uzreiz izpakoja, ielika stenda un notika tiesi tas pats, kas ar tam, kas man jau bija- tas dzirksteloja ap izolatoru. Pec sis parbaudes bija skaidrs, ka tas nav verts likt virsu un tika nosutitas atpakal uz bodi.
Seit japaskaidro, ka abi svecu komplekti bija champion razoti. otrs ir paskaidrojums. ka izradas esot jamaina komplekta sveces un vadi, kas tika pieradits ar uzskates materialiem- preteja gadijuma tie var savstarpeji viens otru samaitat pat nobraucot 200 km.
Nakamaja diena saku svecu un vadu meklejumus- no sakuma uz parbaudi no am auto aizvedu 2 kompl acdelco sveces- visam veca beda tas dzirktelo ap izolatoru, un turpat nopirku svecu vadu komplektu, kam vismaz pec cenas vajadzeja but normalam. Sveces neapsaubaimi nogadaju atpakal veikala, jo biju tas pircis ar norunu, ka parbaudisu un ja neapmierinas vedisu atpakal. Talak cels veda no viena Kemi uz otru, kur izdevas dabut Beru sveces, kuras uz stenda NEdzirksteloja un attiecigi tika uzstaditas uz auto, kas nekavejoties atsaka normali braukt un ari gaze vairs nespraga
BET nu ir nobraukts ap 1000km un kustiba atkal ir apgrutinata.
Vakar iedzinu auto garaza, nodrosinaju pilnigu tumsu un saku verot sveces uz stradajosa motora- miniet kas notika- kad sveces sasila un acis pierada pie tumsas, ap izolatoriem paradijas "ziemelblazma", pie kam visam trim prieksejas rindas svecem, kuras var brivi noverot, nevis kadai vienai :evil: :evil: :evil:
Zvaniju elektokorifejam un jautaju vai hipotetiski ir kadi faktori, kas var nokaut sveces un vadus tik isa laika un sanemu atbildi, ka tiri hipotetiski to var izdarit ella nokluvis dzivsudrabs, bet ja tas nav iespejams, tad tikei viena, otra vai abu brakis :evil:
Tagad esmu radis sirrealu problemas risinajumu, kuru meginu realizet dzive- gaidu, kad coms no vacijas atsutis svecu un vadu kompektu.
Starp citu Chrysler centra man pateica ka savas sveces un ceku par 36Ls es varu iebazt d..sa, jo tipa sveces esot labas un vini vinas nevar mainit vai atdot naudu, jo es neesmu vinas pie viniem uzstadijis (par to samaksajot 25Ls (un pielauju, ka tikpat par katru defektiva kompekta mainu uz citu tadu pasu))
Atbildēt uz šo ziņu
GR. VOYAGER 3.3 AWD 94 +GAZE
|
|
stikins

40 ziņas
PM
|
2005-04-26 16:04:28
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
jungle

69 ziņas
PM
|
2005-04-26 17:04:59
redzi! "letas" gazes iekartas gazi iepus kolektora, nevis cilindra. gaze ir gazveida viela nevis aerosols (benzins ir nedegosa viela, deg tikai tvaiki), toties benzina tvaiki aizdegas loti viegli, savukart gaze aizdegas krietni grutak, lidz ar ko vinai ir OBLIGATI nepeiciesama stabila un SPECIGA dzirkstele, nevis parpalikumi pec dzirkstelosanas ap izolatoru. un luk ja nav dzirksteles cilindra vai ta ir nepietiekosi speciga tad gaze nesadeg, bet uzkarseta kaut kada vezi nonak kontakta ar gazi kolektora un notiek gazes spradziens kolektoraa- t.i. hlapoks. Pec gazinieku apraksta tas nenotiek ar gazes inzektoru, kas precizi dozetu gazes daudzumu iepus tiesi cilindra. ir tik viena nepatikama lieta~1000Ls, bet sistema esot nu loti advanceta un datorizeti vadama un regulejama, lai iegutu velamas jaudas liknes u.t.t.
Tadas ir atskiribas un iemesli, kauru del piem jaunam masinam ar plastmasas koletoriem veco gazi neviens neliek.
BET, ja lasiji rupigi, tad mans auto parstaja normali kusteties ari uz benzina.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
ddff

86 ziņas
PM
|
2005-04-26 20:04:43
wow... gribeetos zinaat ar ko tas beigsies. Man arii ir doma mainiit sveces, ko shim motoram veel neesmu dariijis, resp. nezinu cik ilgi taas tur atrodas un kaadaa skataa taas ir. It kaa piedaavaa man Bosch sveces un vadus, bet negribeetos skatiities uz koronas izlaadi zem motora paarsega. ddff
Chrysler Grand Voyager 92
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
jungle

69 ziņas
PM
|
2005-04-27 10:04:14
nu mani meistari pilnigi noliek bosh un champion, ipasi pedejo. No mana viedokla problema ir tirgotajos, kas pat pienemot atpakal saka ka vienalga pardos sis braka sveces. ka lai kadam te uzticas? nedomaju, ka kada vacijas vai statu veikala butu iespejams izpardot braki, ka normalu rez dalu to skaidri zinot un ceret, ka nebus pretenziju un tiesas procesa, ipasi pec norades, kur pircejs var tas sveces iebazt.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Kvatra

746 ziņas
PM
|
2005-04-27 14:04:07
Labas sveces prieksh gaazes ir BRISK, maksaa ar ~2ls, bet za to iet Nopirkt var www.plazabaltic.lv
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Normunds

94 ziņas
PM
|
2005-04-27 14:04:20
Vai pašam mājas apstākļos ir iespējams nomainīt sveces un kādi papildus instrumenti irnepieciešami lai nomainītu iekšējās trīs sveces?
Man liekas ka pat visos servisos nezina kā to izdarīt un klientam pasaka ka nomainījuši visas bet īstenībā tikai ārējās.Tāpēc es vēlētos šo maiņu veikt pats. Chrysler Grand Voyager 95.g 3,3 + gāze
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Kvatra

746 ziņas
PM
|
2005-04-27 15:04:54
Normunds"]Vai: "Bez bedres vai paceelaaja nevar, jaalien no otras puses zem mashiinas, man nomainija servii pa 20 min aizmugureejaas, pats klaat staaveeju
Atbildēt uz šo ziņu
|