Braucot samazinās motora apgriezieni vai noslāpst. » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Braucot samazinās motora apgriezieni vai noslāpst.

Lapas: [1]
Braucot samazinās motora apgriezieni vai noslāpst. ( 1100 )
PrusaX

4 ziņas

PM

Labdien.

Voyager 2003. gada, 3.3L, benzīns-gāze. Ilgstoši deg P0420.

Lietojam šo auto jau vairāk kā 5 gadus.

Dažus gadus atpakaļ nelielā ātrumā automašīnai samazinājās apgriezieni un noslāpa(kļūdas nebija). Iedarbinot mierīgi varēja doties tālāk. Vairs šādas problēmas neatkārtojās.

Tad dažas reizes darbinot (siltu, pēc braukšanas) auto bija grūti atkal iedarbināt (starteris bija jāpagriež ilgāk un jāspiež gāzes pedālis).

Šogad jau šīs problēmas traucē nopietni. Darba temperatūrā braucot automašīnai var sākt "raustīties" (apgriezieni krīt) jebkurā brīdī (gan uz benzīna, gan uz gāzes)!

Kad mašīna sāk "raustīties" pārsvarā palīdz nospiest gāzes pedāli, bet, ja mazi apgriezieni vai tiek bremzēts, tad noslāpst un parādās kļūda P0339 vai dažreiz P0339 kopā ar P0480 (vienreiz viņas parādījās kopā).

Atslēdzu ventilatorus no releja, bet pabraukājot problēma atkārtojās...

Tika mainīts:
Impulsu devējs;
Aizdedzes spole,
Aizdedzes sveces;
Aizdedzes vadi;
Degvielas sūknis;
MAP sensors;
Tukšgaitas vārsts;
Sadales vārpstas devējs;
Dzesēšanas šķidruma temperatūras sensors.

Ir kāds saskāries ar ko līdzīgu un, kas varētu būt par vainu?
Aukstu mašīnu iedarbināt nav bijis problēmu!

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Sensorus visus nomainijis... bet kas ar vadiem ? vai tos parbaudija ? man MAP sensors saka glukot pietam meta araa visvisadas kludas, beigas izradijas viena vada kontakts te ir a te nav.. uz motora ir liels stekers kas aavieno motora pravodkas sgutu ar to kas iet uz kopmi , vismaz man tani ari bija vaina.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

PrusaX

4 ziņas

PM

Ezis2: "Sensorus visus nomainijis... bet kas ar vadiem ? vai tos parbaudija ? man MAP sensors saka glukot pietam meta araa visvisadas kludas, beigas izradijas viena vada kontakts te ir a te nav.. uz motora ir liels stekers kas aavieno motora pravodkas sgutu ar to kas iet uz kopmi , vismaz man tani ari bija vaina."

Impulsa devēja vadus pārbaudīju. Uz vadības bloku vads nonāk.
Dažus gadus iepriekš ar vadiem bija problēma, ka starp ASD releju un vadības bloku bija palielināta pretestība, bet tad auto iedarbināt vispār nevarēja. Nomainot vienu vadu, auto atsāka darboties (visu procesu biju šeit forumā aprakstījis).

Manam auto vadības bloks ir pie kreisās priekšējās riepas un ir viss aprūsējis. Ir doma, varbūt, vadības bloku noņemt un apskatīt....

Par vadiem iedomājos pirmkārt, bet mulsina tas, ka slāpst tikai silts un ne vienmēr. Iedarbinot izkustināju visus vadus, bet reakcijas nav.
Varbūt ir kādam ierosinājumi kā vēl var nonākt pie problemātiskā mezgla?

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Mierigi var but ka kompis beikts. Krievu foruma lasiju ka tiem tur vini sprakst nost vienam pec otra. Iegugleju un redzeju ka piemeram ebaja reburbisketie kompji pardoti ka baltmaize , vienam pardevejam vien paris simti.
Es ieteiktu pec koda meginat meklet shrotos citu kompi jau laicigi, varbut paveicas.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

PrusaX

4 ziņas

PM

Ezis2: "Mierigi var but ka kompis beikts. Krievu foruma lasiju ka tiem tur vini sprakst nost vienam pec otra. Iegugleju un redzeju ka piemeram ebaja reburbisketie kompji pardoti ka baltmaize , vienam pardevejam vien paris simti.
Es ieteiktu pec koda meginat meklet shrotos citu kompi jau laicigi, varbut paveicas.
"

Jaunais degvielas sūknis (tajā esošais vārsts) ar spiedienu rotaļājas!

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Tad kāpēc Tev problēmas arī uz gāzi braucot?

Atbildēt uz šo ziņu
PrusaX

4 ziņas

PM

IlmarsG!!: "Tad kāpēc Tev problēmas arī uz gāzi braucot?"

Uz gāzes braucot "raustījās", bet uz degvielas mašīna beidzot bija apstājusies!

Tika nomainīts degvielas sūknis (ar jauno tika nobraukts nepilns mēnesis) un kloķenes sensors- abi atkārtoti.
Pagaidām nobraukti aptuveni 100km un nevienas kļūdas.

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1]

Forums » Tehniski jautājumi » Braucot samazinās motora apgriezieni vai noslāpst.
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online