Kvēlsveču releji vai drošinātāji » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Kvēlsveču releji vai drošinātāji

Lapas: [1] 2
Kvēlsveču releji vai drošinātāji ( 3029 )
normundss

3 ziņas

PM

Pienāca ziema un mans nesen iegātāis ar 2.5 dīzēli aprīkotais 2003. gada voyageris pārstāja ar mani sadarboties un atstāja mani 100 km no mājām. To es viņam piedevu, norakstiju visu uz kvēlsvecēm. Nesen nomainiju tās servisā, bet nekas labāk nepalika. Tātad nav barošanas. Relejs ? Drošinātājs ? Ir kāds padoms ?

Atbildēt uz šo ziņu
Fredis

77 ziņas

PM

Man jau liek domāt, ka vaina ir relejā.

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Grand Caravan 3.3 V6, 1999, gāze; Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD, 2007.

Tigeris

576 ziņas

PM

Fredis: "Man jau liek domāt, ka vaina ir relejā."

Par kvēlsvecēm var runāt, ja silts auto lec normali.
Kvēsveču releja kontaktos mēdz zaļais iemesties(abās pusēs-gan uz izvadiem, gan ligzdā). Dzīvo viņš aiz haubes apmales. Ja saki, ka kvēlsveces jaunas, tad vajag kādam palūgt pastartēt, un sildišanas brīdi pamērit spriegumu tieši pie kvedlsveces izvada. Nevajadžetu bur zemak par 9voltiem zem slodzes.Ja izņem releju no ligzdas un apakša viš zaļš, talak pat nav jega rakt, iekams nenovērs

Atbildēt uz šo ziņu
maris7777

118 ziņas

PM

Manam 2000 gada voyagerim arī vasarā vajag sildīt kvēlsveces, savādāk diezgan ilgi starters jāgriež.

Atbildēt uz šo ziņu
Tigeris

576 ziņas

PM

maris7777: "Manam 2000 gada voyagerim arī vasarā vajag sildīt kvēlsveces, savādāk diezgan ilgi starters jāgriež. "

. silts motors (50-60C) nav gluži tas pats, kas vasaras rits(15-20C)

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Silts motors ir vismaz +80C. Pēc ieslēgšanas manējam kvēlsveču lampiņa tādam pilnībā uzsilušam izdziest mazāk kā sekundes laikā (tikai īsi nomidžina).
Jāņem vērā, ka kvēlsveces silst līdz 800-900C. Gaisa temperatūras svārstības (vasara-ziema) uz tā fona nav nemaz pārāk būtiskas.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
ibiodizels

695 ziņas

PM

Sita tema sen jau aprakstīta.Un nevajag jaukt vecos dzinējus ar jaunajiem,pavisam cits darbības princips.2,5 crd pie -5 nav vajadzība sildīt. baudi kompresiju un sprauslas.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Vecs vai jauns, sildīt vai nesildīt izvēli izdara nevis vadītājs, bet gan pats auto. Arī CRD dīzeļa lietotāja rokasgrāmatā teikts - Ja ieslēgusies kvēlsveču lampiņa, pirms startēt jāpagaida tās izdzišana.
Tātad viss atkarīgs no tā, ieslēdzas vai neieslēdzas kvēlsveču lampiņa. Vadītājam šeit nekas lieki nav jāizdomā.

Parakņājos vēl rokasgrāmatās, RG dzinējam (tātad CRD) kvēlsceču lampiņa iedegas:

-30C 20 SEC.
-10C 8 SEC.
+10C 6 SEC.
+30C 5 SEC.
+40C 4 SEC.
+70C 1 SEC.

Lai CRD īpašnieki pielabo, ja ir kā savādāk.

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Kvēlsveču releji vai drošinātāji
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online