Lukturu regulēšana. » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Lukturu regulēšana.

Lapas: [1] 2
Lukturu regulēšana. ( 2874 )
Dimitil

652 ziņas

PM

Tā kā tagad lielāka dienas daļa ir tumsa, izdomāju uzteisīt drekšējo lukturu profilaksi. T.I. pārbaudīt cik labi tie ir noregulēti. Nesen biju uz TA, šaubas par tuvo gaismu nebija. Piebraucu pie sienas, ieslēdzu tuvās gaismas, redzu kā stars ir labs, līnijas ir abas vienā augstumā. Bet kāds man bija izbrīns ieslēdzot tālās gaismas!!! Abi spīd spēcīgi pa kreisi un stipri augšā. Kreisais vispār kaut kur kosmosa.
Pāpētiju lukturus, atradu tikai divas regulēšanas skrūves, pa labi/kreisi, uz augšu/leju. Tas ir visam lukturim, tālas/tuvās kopā. Kāds nav saskaries ar tādu lietu, vai var noregulēt atsevišķi.
PS GV 2001

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Dimitil: "Tā kā tagad lielāka dienas daļa ir tumsa, izdomāju uzteisīt drekšējo lukturu profilaksi. T.I. pārbaudīt cik labi tie ir noregulēti. Nesen biju uz TA, šaubas par tuvo gaismu nebija. Piebraucu pie sienas, ieslēdzu tuvās gaismas, redzu kā stars ir labs, līnijas ir abas vienā augstumā. Bet kāds man bija izbrīns ieslēdzot tālās gaismas!!! Abi spīd spēcīgi pa kreisi un stipri augšā. Kreisais vispār kaut kur kosmosa.
Pāpētiju lukturus, atradu tikai divas regulēšanas skrūves, pa labi/kreisi, uz augšu/leju. Tas ir visam lukturim, tālas/tuvās kopā. Kāds nav saskaries ar tādu lietu, vai var noregulēt atsevišķi.
PS GV 2001
"
Domaju ka vini atsevisci neregulejas, es gan nez kas tur 01 gadam bet vecajam lidz 00 gadam kam ir tuvais /talais atsevisci , vis tas mezgls regulejas kopa, man gan ir sen ka pabuveti lukturi uz Kinas G5 unversalo lecu un regulejas tas vis atsevisci un ir uzlikts ka papildus talie bliez talumaa , orginal versija tas lampas ir parodija es vel brinos ka cilveki turpina ar tadam braukat.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

Dimitil

652 ziņas

PM

Ezis2: " Domaju ka vini atsevisci neregulejas, es gan nez kas tur 01 gadam bet vecajam lidz 00 gadam kam ir tuvais /talais atsevisci , vis tas mezgls regulejas kopa, man gan ir sen ka pabuveti lukturi uz Kinas G5 unversalo lecu un regulejas tas vis atsevisci un ir uzlikts ka papildus talie bliez talumaa , orginal versija tas lampas ir parodija es vel brinos ka cilveki turpina ar tadam braukat."

Apskatījos pēc manuala, atsevišķi neregulējas. Bet kā tad var būt, ka tuvas OK, tālās galīgi ne tur????????????
Tuvās gaismās ielikt XENONs, spīg OK, halogenas daudz švakās.

PS Kur netā var atrast lampu/lampiņu apzimējumu kas ir visā auto. Pogas, slēdži, ... Nevaru atrast

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Kas tur par cokolu spuldzei ? iespejams ka pati spuldze nesez cokola ka vajag ;) vai ari pati spuldze ateiciba pret cokolu ir scibi ! tadu paradibu nereti esmu noverojis , tada gadijuma loti kroplo stara izkieldejumu.

Atbildēt uz šo ziņu

Dimitil

652 ziņas

PM

Ezis2: "Kas tur par cokolu spuldzei ? iespejams ka pati spuldze nesez cokola ka vajag ;) vai ari pati spuldze ateiciba pret cokolu ir scibi ! tadu paradibu nereti esmu noverojis , tada gadijuma loti kroplo stara izkieldejumu."

Spuldze sēž kā vajag. Spuldzes ir H7.
Hmmm.... Rīt pamēģināšu spuldzes vietām samainīt, būs skaidrs vai spuldzes ir OK.

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Dimitil: "
Spuldze sēž kā vajag. Spuldzes ir H7.
Hmmm.... Rīt pamēģināšu spuldzes vietām samainīt, būs skaidrs vai spuldzes ir OK.
"
jaskatas vai pati spuldze nav brakis ! es saku pat vaikala petot ne vienu vien esmu redzejis kas ir sciba jau uztaisita.

Atbildēt uz šo ziņu

Tigeris

576 ziņas

PM

Dimitil: "Tā kā tagad lielāka dienas daļa ir tumsa, izdomāju uzteisīt drekšējo lukturu profilaksi. T.I. pārbaudīt cik labi tie ir noregulēti. Nesen biju uz TA, šaubas par tuvo gaismu nebija. Piebraucu pie sienas, ieslēdzu tuvās gaismas, redzu kā stars ir labs, līnijas ir abas vienā augstumā. Bet kāds man bija izbrīns ieslēdzot tālās gaismas!!! Abi spīd spēcīgi pa kreisi un stipri augšā. Kreisais vispār kaut kur kosmosa.
PS GV 2001
"

Tieši tā pati problēma, bet škiet savam es cēloni zinu. Man nobeidzas pērn viens no luktura augstuma regulēšanas motoriem
Lidz ar to atvienoju abus motorus,un tipa,saskruvēju to motorus lidz galam uz augšu. Izgaju apskati pirms pusotra mēn.,
bez probl.Tagad skatos labā puse aizbraucis tuvais lejā (aizvibrējis motors vai - vads atvienots) Mēgināju nokompensēt
ar augstuma regulēwšanas skruvi, bet tad veidojas tā situācij,ko Tu apraksti -atsķiras augstuma regulējums starp tuvo/tālo.
Pieceļu tuvo, tālais ķer lidmašinas Reflektoram ir 3 punktu stiprinājums -2skruves virspusē un augstuma regulatora
ass apakšā. Faktiski ,ja mēģina regulēt tikai vienu no augšejam skruvēm-stars sāk pārvietotioes pa diogonāli ,arī uz sāniem,
nevis tikai- augšā lejā. Secinājums: lai saregulētu lukturus vienādi un pareizi,regulatora mehanisma asīm ari jābūt vienāda
augšejā stāvokli abām pusēm (respektivi-lidz galam izbīditām). Esmu dabūjis jaunu otru motoru, bet negribās taghad ziemāraut ara
-tas savienojums ar reflektoru ir tik ciets,ka bail salauzt reflektoru,mēģinot atdalīt no ass gala(tur tipa lode virsū)

Atbildēt uz šo ziņu
Dimitil

652 ziņas

PM

Tigeris: "
Tieši tā pati problēma, bet škiet savam es cēloni zinu. Man nobeidzas pērn viens no luktura augstuma regulēšanas motoriem
Lidz ar to atvienoju abus motorus,un tipa,saskruvēju to motorus lidz galam uz augšu. Izgaju apskati pirms pusotra mēn.,
bez probl.Tagad skatos labā puse aizbraucis tuvais lejā (aizvibrējis motors vai - vads atvienots) Mēgināju nokompensēt
ar augstuma regulēwšanas skruvi, bet tad veidojas tā situācij,ko Tu apraksti -atsķiras augstuma regulējums starp tuvo/tālo.
Pieceļu tuvo, tālais ķer lidmašinas Reflektoram ir 3 punktu stiprinājums -2skruves virspusē un augstuma regulatora
ass apakšā. Faktiski ,ja mēģina regulēt tikai vienu no augšejam skruvēm-stars sāk pārvietotioes pa diogonāli ,arī uz sāniem,
nevis tikai- augšā lejā. Secinājums: lai saregulētu lukturus vienādi un pareizi,regulatora mehanisma asīm ari jābūt vienāda
augšejā stāvokli abām pusēm (respektivi-lidz galam izbīditām). Esmu dabūjis jaunu otru motoru, bet negribās taghad ziemāraut ara
-tas savienojums ar reflektoru ir tik ciets,ka bail salauzt reflektoru,mēģinot atdalīt no ass gala(tur tipa lode virsū)
"

Manā gadijumā abi regutori strādā.

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Lukturu regulēšana.
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online