Chrysler Voyager 2.8 CRD degvielas patēriņš » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Chrysler Voyager 2.8 CRD degvielas patēriņš

Lapas: [1] 2
Chrysler Voyager 2.8 CRD degvielas patēriņš ( 7253 )
ChryslerLiepaja

1 ziņas

PM

Sveiki!
Pavisam nesen iegādājos savu pirmo chrysler voyager 2005.gada 2.8 CRD. Automašīnai ir uzstādīta webasto. Pēc nopirkšanas uzreiz nomainīju eļļas un filtrus.

Automašīna visā visumā ir superīga un ļoti iepatikusies visai ģimenei, taču nelielu rūgtumu sirdī sagādā manuprāt lielais degvielas patēriņš pilsētā 15 L / 100 km.

Pirmo pilno bāku izbraukāju pa pilsētu ar dinamisku braukšanas stilu, nepārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu un no rītiem slēdzot iekšā webasto uz 30 min. Patēriņš vidēji gan pēc kompjūtera, gan pēc uzpildītàs degvielas sanàca aptuveni 15 L / 100 km

Uzpildīju otreiz pilnu bāku un nobraucu 100 km mierīgā tempā un bez webasto no rītiem. Aizbraucu piepildīt pilnu bāku un sanāk, ka šos 100 km esmu nobraucis ar 16 L / 100 km.
Liekas ļoti dīvaini, ka patērīņš nesamazinājās.
Ikdienā braucam 3 cilvēki, nav jumta kastes.

Jautājumi.
Kādi ir Jūsu reālie degvielas patēriņi tīri pilsētā?

Un gadījumā, ja mana auto degvielas patēriņš ir krietni virs normas, tad lūdzu dodiet padomus ar ko sākt remontēt, lai samazinàtu deg ielas patēriņu.

P.s. Braucot tīri pilsètà līdz 50 km/h jaliek ir "D" vai "3"?

Atbildēt uz šo ziņu
Deniss_Liepāja

170 ziņas

PM

ChryslerLiepaja: "Sveiki!
Pavisam nesen iegādājos savu pirmo chrysler voyager 2005.gada 2.8 CRD. Automašīnai ir uzstādīta webasto. Pēc nopirkšanas uzreiz nomainīju eļļas un filtrus.

Automašīna visā visumā ir superīga un ļoti iepatikusies visai ģimenei, taču nelielu rūgtumu sirdī sagādā manuprāt lielais degvielas patēriņš pilsētā 15 L / 100 km.

Pirmo pilno bāku izbraukāju pa pilsētu ar dinamisku braukšanas stilu, nepārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu un no rītiem slēdzot iekšā webasto uz 30 min. Patēriņš vidēji gan pēc kompjūtera, gan pēc uzpildītàs degvielas sanàca aptuveni 15 L / 100 km

Uzpildīju otreiz pilnu bāku un nobraucu 100 km mierīgā tempā un bez webasto no rītiem. Aizbraucu piepildīt pilnu bāku un sanāk, ka šos 100 km esmu nobraucis ar 16 L / 100 km.
Liekas ļoti dīvaini, ka patērīņš nesamazinājās.
Ikdienā braucam 3 cilvēki, nav jumta kastes.

Jautājumi.
Kādi ir Jūsu reālie degvielas patēriņi tīri pilsētā?

Un gadījumā, ja mana auto degvielas patēriņš ir krietni virs normas, tad lūdzu dodiet padomus ar ko sākt remontēt, lai samazinàtu deg ielas patēriņu.

P.s. Braucot tīri pilsètà līdz 50 km/h jaliek ir "D" vai "3"?"

Sveiki! Šī tēma jau tika apspriesta forumā. Jāpameklē. 15L ir drusku taka par daudz. Es pats personīgi novēroju patēriņu pilsētā ap 12L un tās esot normāli. Pa šoseju braucot vienam pašam dabuju 7L, nepārsniedzot ātrumu.

Atbildēt uz šo ziņu

CHRYSLER GRAND VOYAGER LTD 2,8 CRD / CHRYSLER is my lifestyle

migano

351 ziņas

PM

Deniss_Liepāja: "

Sveiki! Šī tēma jau tika apspriesta forumā. Jāpameklē. 15L ir drusku taka par daudz. Es pats personīgi novēroju patēriņu pilsētā ap 12L un tās esot normāli. Pa šoseju braucot vienam pašam dabuju 7L, nepārsniedzot ātrumu."

Spams, protams, bet kāda tad jēga no dīzeļa, ja man DC 3.0 uz benzīnu tērēja 10-11 litrus.
Es teiktu, ka tam dīzelim jātīra EGR, ja nav bloķēts.
Lai cik dīvaini, bet reno 2.2 dīzelis, kad EGR aizkvēpis, patēriņš mēdza uzreiz līdz 15-20 rādīt.

Atbildēt uz šo ziņu

dodge caravan 99 3.0

Fredis

77 ziņas

PM

Patēriņš pilsētā ir atkarīgs no daudziem faktoriem, bet galvenais, kas to ceļ uz augšu ir smaga kāja un luksoforu daudzums.
Ja ir bieži jāstājas, tad uzsākot braukšanu momentānais patēriņš var uzlēkt līdz vairākiem 100 litru uz 100km, no kā tad beigās arī summēsies vidējais. Līdz ar to var dabūt ne tikai 15, bet arī 20 un 25 litrus uz 100km. 2,5 tonnas ir un paliek 2,5 tonnas un tās ir jāspēj izkustināt. Manā skatījumā, ja grib ekonomiskāk braukt pilsētā, tad braukšana jāuzsāk maigi un tad, kad jau kārba ielikās otrajā robā (redz pēc apgriezieniem), tad jau var arī nedaudz uzdot. Tāpat ir jāprognozē ceļa situācija, lai lieku reizi nevajadzētu bremzēt (pēc iespējas izmantot inerci, kas šim smagajam autiņam ir laba).

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Grand Caravan 3.3 V6, 1999, gāze; Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD, 2007.

Tigeris

576 ziņas

PM

Fredis: "Patēriņš pilsētā ir atkarīgs no daudziem faktoriem, bet galvenais, kas to ceļ uz augšu ir smaga kāja un luksoforu daudzums.
Ja ir bieži jāstājas, tad uzsākot braukšanu momentānais patēriņš var uzlēkt līdz vairākiem 100 litru uz 100km, no kā tad beigās arī summēsies vidējais. Līdz ar to var dabūt ne tikai 15, bet arī 20 un 25 litrus uz 100km. 2,5 tonnas ir un paliek 2,5 tonnas un tās ir jāspēj izkustināt. Manā skatījumā, ja grib ekonomiskāk braukt pilsētā, tad braukšana jāuzsāk maigi un tad, kad jau kārba ielikās otrajā robā (redz pēc apgriezieniem), tad jau var arī nedaudz uzdot. Tāpat ir jāprognozē ceļa situācija, lai lieku reizi nevajadzētu bremzēt (pēc iespējas izmantot inerci, kas šim smagajam autiņam ir laba).
"

Absolūta taisniba -nav ko piebilst! Galveno patēriņu šim smagajam begemotam tiešam rada uzsākšanas.Ja bemberista kāja,tad var ari visus
20L vidējo salasit.Toties kad esi ieskrejies ,taisnē pie ātruma 50km/h paterinš ir tikai 5- 5,5L ,vismaz manējam. Var braukšanas laikā noresetēt vidēja patērinā rāditājus un jauki redzet reālo, uz to bridi,tulit pēc reseta. Ja vien nepārvietojies pusi māršruta pa korķem, mierigi tiek cauri ar 10-12L ,piedomājot pie
uzsākšanas.Iekams ar šo automātu piešaujas braukt,gan pusgads paiet! Galvenā īpatnība -nedrīkst strauji bērt virsu,nedz usākot, nedz apdzenot
pie 80- 90. Iemīsi lidz galam gridā- paliksi kur biji, kārba šim vadās no slodzes un switčo robus lejā,rezultāta ātrums pat var samazināties
Vel tāds dīvains jautājums par Webasto -kā tu viņu vari noturēt ieslēgt 30minūtes,ja arā nav vismaz -15C?? Nav gadijumā termostats
beigts?Normāli dzinējam temperatura ar webasto lidzdalību ir augšā kadās 8-12 minūtēss,un tas izslēdzas.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

"ja grib ekonomiskāk braukt pilsētā, tad braukšana jāuzsāk maigi"
Manuālajai kārbai gan diametrāli pretēji, no krustojuma 4x īsi gāzes pedālis grīdā caur 1-2-3-4 pārnesumiem -60km/h un uz neitrālo pārnesumu līdz nākošajam krustojumam.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
TAMA

66 ziņas

PM

IlmarsG!!: ""ja grib ekonomiskāk braukt pilsētā, tad braukšana jāuzsāk maigi"
Manuālajai kārbai gan diametrāli pretēji, no krustojuma 4x īsi gāzes pedālis grīdā caur 1-2-3-4 pārnesumiem -60km/h un uz neitrālo pārnesumu līdz nākošajam krustojumam.

CV 1998.g. 2.5TD LE"

Ceru ka no rīta motors un kārba tiek uzsildīti.Bija man paziņam arī 2.8 motors.Pārsvarā braukāja pa centru nelielas distances.Ziemā patēriņš arī bija kosmoss/

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Vecajam dīzelim motors iesilst ātrāk kā jaunajam, kuram webasto. Ziemā nekādu uzpurņu radiatoram nevajag.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Chrysler Voyager 2.8 CRD degvielas patēriņš
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online