Klimatkontroles remonts 2001 GV 3.3 » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Klimatkontroles remonts 2001 GV 3.3

Lapas: [1] 2
Klimatkontroles remonts 2001 GV 3.3 ( 3231 )
Dimitil

652 ziņas

PM

Sveiki!
Izstastīšu kā es atdzīvināju 3 zonu klimatkontroli. Varbūt kādam būt noderīga izformācija.

Sakums tāds. Nopirku pirms 3 mēnešiem GV ar nestradājušo kondicionieri. Sākas baigais karstums, aizbraucu un to uzpildiju (ar pārbaudi uz freona noplūdi). Pēc uzpildes protams kondiška nestrādāja (neslēdzas iekšā). Bet servisa man teica ka problēma elektronikā, freons iekšā ir, jābrauc tik elektriķa. Par to samaksāju 25 EURO.
Tā kā naudas nebija daudz un ar servisiem nepatīk sadarboties, meklēju vainu pats.
Pirmais ko izdariju atradu kompresora ieslēgšanas releju un savienoju pa taisno. Mufta noklakšķēja, dzinējs gandrīz noslāpa, bet kompresors aizgāja un sāka pūst aukstu gaisu. Sāku meklēt vainu kapēc nepienāk signāls līdz relejai, lai ieslēdzas. Pēc diezgan ilgas meklēšanas atradu pārrautu vadu, kas bija pārrivējies pret lonžeronu zem kreisā prikšēja paspārna. Salodēju un prieki!!! kondiška strādā.
Bet prieks nebija liels, aukstu gaisu vairs nepūta . Kamēr meklēju problēmu eletrībā, pazuda freons. Spiediena sistēmā nav.
Otrs remonts. Kā atrast noplūdi sistēmā... Pagooglēju, paskatījos youtube. Pasūtiju no aliexpress UV lukturi pa 2EURO un vietāja rajonā saimniecības veikaliņā nopirku aizsargbrilles ar dzeltenien stikliem. Domāju paeksperementēt.
Vakarā aizbraucu uz garāžu (kad palika tumšs) izmēģīnāt jaunās iekārtas . Un atkal prieks... noplūde atrasta. Aizmugurē zem autiņa netālu no tās vietas kur kondišķas caurule ieiet salonā ir noplūde. Pārrīvējas alumīnija caurule pret ABS devēja vadu. Ļoti labi varēja redzēt tumsā ar UV lukturi. Rittīgi spīdeja zaļā krāsā, kā plēsiņa asisnis .
Tagad atliek samainīt cauruli un pildīt pa jaunu....

Atbildēt uz šo ziņu
Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Pirms mainīt nost cauruli aizbrauc uz servisu un palūdz atgriezt samaksāto naudu par nekvalitatīvu pakalpojumu. Ja jau bija pārbaude, tad kāpēc neatklāja noplūdi?

Dimitil: "Sveiki!
Izstastīšu kā es atdzīvināju 3 zonu klimatkontroli. Varbūt kādam būt noderīga izformācija.

Sakums tāds. Nopirku pirms 3 mēnešiem GV ar nestradājušo kondicionieri. Sākas baigais karstums, aizbraucu un to uzpildiju (ar pārbaudi uz freona noplūdi). Pēc uzpildes protams kondiška nestrādāja (neslēdzas iekšā). Bet servisa man teica ka problēma elektronikā, freons iekšā ir, jābrauc tik elektriķa. Par to samaksāju 25 EURO.
Tā kā naudas nebija daudz un ar servisiem nepatīk sadarboties, meklēju vainu pats.
Pirmais ko izdariju atradu kompresora ieslēgšanas releju un savienoju pa taisno. Mufta noklakšķēja, dzinējs gandrīz noslāpa, bet kompresors aizgāja un sāka pūst aukstu gaisu. Sāku meklēt vainu kapēc nepienāk signāls līdz relejai, lai ieslēdzas. Pēc diezgan ilgas meklēšanas atradu pārrautu vadu, kas bija pārrivējies pret lonžeronu zem kreisā prikšēja paspārna. Salodēju un prieki!!! kondiška strādā.
Bet prieks nebija liels, aukstu gaisu vairs nepūta . Kamēr meklēju problēmu eletrībā, pazuda freons. Spiediena sistēmā nav.
Otrs remonts. Kā atrast noplūdi sistēmā... Pagooglēju, paskatījos youtube. Pasūtiju no aliexpress UV lukturi pa 2EURO un vietāja rajonā saimniecības veikaliņā nopirku aizsargbrilles ar dzeltenien stikliem. Domāju paeksperementēt.
Vakarā aizbraucu uz garāžu (kad palika tumšs) izmēģīnāt jaunās iekārtas . Un atkal prieks... noplūde atrasta. Aizmugurē zem autiņa netālu no tās vietas kur kondišķas caurule ieiet salonā ir noplūde. Pārrīvējas alumīnija caurule pret ABS devēja vadu. Ļoti labi varēja redzēt tumsā ar UV lukturi. Rittīgi spīdeja zaļā krāsā, kā plēsiņa asisnis .
Tagad atliek samainīt cauruli un pildīt pa jaunu...."

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

Ezis2

1676 ziņas

PM

Andris.: "Pirms mainīt nost cauruli aizbrauc uz servisu un palūdz atgriezt samaksāto naudu par nekvalitatīvu pakalpojumu. Ja jau bija pārbaude, tad kāpēc neatklāja noplūdi?

"

Ta jau gluzi nav ;) tur taa fiska ka kad uzpilda sistemu ar pievienotu UV krasvielu tad ir kads laiks japabrauka un tikai tad var braukt atkal un mekelt to nopludi par ko protams atkal jamaksa ,sini gadijuma Dimitil pareizi darija ka nopirka lukturiti un izdomaja pats meklet jo tur neka sarezdita nav ! ka man stastija tie kas nemas ar kondiskam ta krasviela kada pusgada laika paliek neaktiva tapec ja ir auto kam kondiska sen ka pildita ap vinu nav jega skrauidit un mekelt nopludi ar to UV lukturiti, krasviela japilda pa jaunu ieksa.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

Dimitil

652 ziņas

PM

Nav jēgas uz to servisu braukt, neviens neko neatgriezīs, tikai nervus bojāt. Vienkārši nekad tur nebraukšu un viss!

Šodien biju noņēmis abas trubas nost. Izrādījas otrā (plānā) caurulīte arī pušu. Iekšā pašā stiprinājumā, bet tur cauri negāja, aizsērēja.
Rīt mainīšu abas pret lietotām. Bet laikam jādomā pat nomaiņu pret gumijas šļaukās.

PS. Diezgan liela izvirtība izvilkt tas trubas ārā, jo viņas ir 2.85 metri garas un ar līkumiem. Negribās domāt par to ka likšu jaunas atpakāļ

PS2. Un krāsviela kā tiek ārā no sistēmas ir redzama aptuveni 30 min, pēctam parasts eļļas pļeķis kas nav redzam ar UV

Atbildēt uz šo ziņu
Dimitil

652 ziņas

PM

Beidzot esmu salicis visu atpakaļ, ar jaunām blīvem. Vakar uzpildiju..... Un pagaidam viss strādā .
Nācas izlabot rūpnīcas defektu, jo viss kondesats tecēja salonā iekšā. Atradu garāžā gumijas trubiņu ar līkumu un uzbāzu uz kondesāta novada motortelpā.
Es apmirināts ar padarītu darbu. ;)
Un tieši tagad sākās atkal karstums!

Atbildēt uz šo ziņu
Dimitil

652 ziņas

PM

Vasaras laiks ir klāt (es ta ceru ;))
Klimats kādu brīdi pastrādāja ļoti labi. Tagad sākas atkal problēmas.
1. Paradījās kļūda P1598 (pa augstu spiediens sistēma, vai nestrādā devējs un t.t.)
2. Kompresors ik pa laikam ieslēdzās (50/50 laika ziņā), Bet augstums īsti nenāk, brotams ir, bet ne tik cik vajag.

Kāds var ieteikt labu r134a meistaru, jo apnika man ar to ņemties.!!!!!????

Vairs nevajag meistarus. Pats tiku galā. Pie vainas bija nestrādājošs FAN RELEJ. Nomainīju un viss strādā kā vajag.
Uzliekot uz LO pieliku termometru pie tas vietas no kurienes pūš gausu. Pēdējais ko šis rādija bija 4grādi, tad viņš izslēdzās (gradusniks). Batareja drošvien nosala.

Atbildēt uz šo ziņu
Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Kur tas relejs atrodas? Drošinātāju kastē?
Man jaunajam voyager arī nepūš pietiekami aukstu. Tikai nezinu vai nav freons vai cita vaina. Sāku pētīt ko var pats apskatīt un tad jau uz servisu.

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

yorenz

114 ziņas

PM

Tas ir tas ezis kas atrodas aiz radiatora uz rāmja vadītāja pusē

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Klimatkontroles remonts 2001 GV 3.3
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online