automatiska karba » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » automatiska karba

Lapas: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
automatiska karba ( 10592 )
Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Tigeris, tev ir taisnība par ģeneratora silšanu, man viņš sāk silt jau uzreiz ka griežas, dzen siltu gaisu no sevis ārā.
Palasīju vēl citus forumus (iespējams, ka nevajadzēja) un tur vairāki kā problēmu min nevis ģeneratora skriemeli bet ģeneratora siksnas spriegotājrulli, tas mēdzot ieķīlāt un nevienmērīgi griezties. Būs vien jāņem siksna nost un jāpārbauda viss.

Esmu skatījies Youtube video par ģeneratora skaņām, man tādu nav, bet kad auksts dzinējs es varu dzirdēt kādu no skriemeļiem vai ruļļiem(Itkā būtu noķīlējis, asa griezoša skaņa) , bet pazūd skaņa pēc kādas pusminūtes. Nevaru saprast vai nāk no ģeneratora sienas vai varbūt no zobsiksnas (vispār vai varētu kaut ko dzirdēt no zobsiksnas sistēmas).
Vēl ir jautājums vai var pielaist dzinēju ja ģeneratora siksna noņemta?

Tigeris, vai lūdzu varētu iedot linku uz to speciālo atslēgu? Paldies.

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Palaist sistēmu bez ģeneratora siksnas var. Taču tā siksna Tavējam laikam griež arī ūdens pumpi, ilgi darbināt nevajadzētu.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Tigeris

576 ziņas

PM

Ja tā īdešana ir stāvējušam autiņam piešķiļot tikai ,tas liecina par pažuvušam smērēm ģeneratora ass gultņos! Īd auksts tikai
tāpec,ka piešķilōt motoru pirmajā brīdi tas strādā ar lielu slodzi,jo mauc iekšā akumulatorā max ampērus.Tiklīdz aķim īsā brīdi
spriegums uzkāpj,ģeneratora slodze samazinās un uz gultņiem vairs nav tik liels spiediens,tā spārstāj īdet.Gultņi ir slēgtā tipa
- var tikai mainīt! Nav pārāk bīstams defekts,citi brauc gadiem,iekams sāk gaudot tik traki,ka jau kaimiņi atskatās,kad tu auto
piešķil Nomainit pats tos gultņus teorētiski var,bet jāreķinās ka vajadzēs novilcējus,lai dabūtu nost no ass -sist nedrīkst
citādi būs enkurs kirdik! Pie izjaukšanas arī ļoti viegli apraut ģeneratora tinumiem galus,ja nezin kādā secībā pareizi jaucas
un kurš dzelzgabals kurā pusē paliek
Ja te runa gāja par 2001-2007 dīzeli,tad tiem, cik zinu ūdenssūkni visiem piedzen no sadales siksnas,nevis ģeneratora!
Tieši tāpec runā par tām profilaktiskajām sūkņa maiņām-lai sūknim noķīlējot netrūktu sadales siksna! Tiesa,tas gan koks ar
2 galiem. Tepat forumoā izlasiju:kāds no servisa večiem rakstija,ka ja nevar atļauties uzlikt orģinālo MOPAR sūkni,tad labāk
viņu neaiztikt tikai profilaksei! Orģinālie ejot cits pats līdz 400 000,tajā paša laikā aizvietotāji mēdzot noķīlēt
jau pavisam īsā laikā! Var bēgot no vilka,uzskriet lācim!

Atbildēt uz šo ziņu
PASSATizhi

2959 ziņas

PM

slodzi uz agregātu ašu gultņiem nosaka tikai un vienīgi siksnas spriegotājs

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Tigeris

576 ziņas

PM

Nebīdīšu lielo fiziku par 10kārt pārbauditam lietām,bet ja paskatīesies ampermetrā pēc dzinēja iedarbināšanas ,tad ļoti labi redzēsi šo saistību ar slodze/troksnis! Taču neapgalvosi,ka
velosipēda pedāļu asij ari slodzi rada tikai ķēdes spriegojums !

Atbildēt uz šo ziņu
PASSATizhi

2959 ziņas

PM

Tigeris: "Nebīdīšu lielo fiziku par 10kārt pārbauditam lietām,bet ja paskatīesies ampermetrā pēc dzinēja iedarbināšanas ,tad ļoti labi redzēsi šo saistību ar slodze/troksnis! Taču neapgalvosi,ka
velosipēda pedāļu asij ari slodzi rada tikai ķēdes spriegojums !
"
čīkst pati siksna

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Pierunājāt es arī lasīju ka spriegotājrullis var radīt problēmas. Papētīju ka nav tās detaļas dārgas, 100 eur var iekļauties par visu, jānomaina visas un miers. Nav man tik daudz brīvā laika lai pētītu kas īsti nedarbojas. Pie tam man nav servisa vēstures uz auto. Maiņa nenāks par ļaunu, kas zina cik tūkstošus jūdzes nobraukts, varbūt no pirmās dienas un tad ir vairāk kā 200tk kilometru. Kaut kad jau tik un tā būtu jāmaina.

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

Ezis2

1676 ziņas

PM

PASSATizhi: " čīkst pati siksna"
Logisi ka siknna cikst ;) a par spriegotajiem , dizelim par 100 naudam tu tikai Chainu uzliksi kas ir loti "uzticamas " rezerves dalas.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

Lapas: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Forums » Tehniski jautājumi » automatiska karba
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online