Webasto » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Webasto

Lapas: 1 [2]
Webasto ( 3890 )
Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Darbības ilgums atkarīga no gaisa temperatūras, man strādā līdz sasniedz pirmo lielo iedaļu. Man ir trīs svitriņas no auksta stāvokļa līdz vajadzīgajai temperatūrai. divas īsākas un viena garāka pa vidu. Tikko sasniedz to vidu, izslēdzas.
https://i.ytimg.com/vi/pp55qnPELAw/maxresdefault.jpg

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Bildē ir jau sasniegta darba temperatūra vai gandrīz?
Webasto izslēdzas pie pirmās garās svītras vai bildē redzamajā un cik ilgu laiku tas aizņem.
Manuprāt tas jau tikai labi, ka motors ātrāk sasniedz darba temperatūru Kādēļ traucēt?

Pie kāda rādītāja stāvokļa citiem pārstāj kāpt temperatūra?

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Tigeris

576 ziņas

PM

IlmarsG!!: "Bildē ir jau sasniegta darba temperatūra vai gandrīz?
Webasto izslēdzas pie pirmās garās svītras vai bildē redzamajā un cik ilgu laiku tas aizņem.
Manuprāt tas jau tikai labi, ka motors ātrāk sasniedz darba temperatūru Kādēļ traucēt?

Pie kāda rādītāja stāvokļa citiem pārstāj kāpt temperatūra?

CV 1998.g. 2.5TD LE"

Pret to bildē redzamo rāditāja stāvokļi,manējam vēl tā kā mazliet vajag,tā lai būtu nedaudz
virs tās mazās iedaļas. Bet kad Webasto ir pēdejā (3.jeb zemākajā) jaudas režimā,uvojoties
izslēgšanās temperatūrai,viņu var piečakarēt uz priekšlaicigu izslēgšanos: Īslaicigi atslēdzam
Klimu uz dažam sekundēm. Par cik izslēgšanās slieksnis ir ieprogrammēts augstāks,nekā ieslēgšanās,
tad atpakaļ vins vairs neieslēdzas. Praktiski gan zemajā jaudas režimē viņš degvielu rij stipri mazāk,
tāpēc būtisku ekonomiju uz maku tas nedos

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Kamēr nav sasniegta darba temperatūra jau arī motors ēd vairāk degvielas un nodilums lielāks. Webasto paātrina darba temperatūras sasniegšanu, tātad motors mazāk tērē degvielu un mazāk nodilst.
Cik pats webasto noēd nav nekādas nojausmas, manējam ta nav. Neesmu pārliecināts, ka webasto atslēgšana dos kādu degvielas ekonomiju.
Mans vecais dīzelis, kamēr nav iesilis, tērē kādas divas-trīs reizes vairāk degvielas. Par laimi, iesilst samērā ātri bez kādām papildierīcēm un kartoniem pat ziemā.

Vai tikai Jūs uz Webasto nenorakstāt auksta motora lielo patēriņu?

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Andris. Prikna

266 ziņas

PM

Bildē nav līdz galam darba temperatūra. Man viņš apstājas minimāli zem horizontālās līnijas. Uz līnijas vēl nekad nav uzkāpis.
Ceru ka Ilmārs kļūdas un cilvēki nesatraucas par patēriņu. Es labāk tērēju vairāk degvielas, bet pagarinu dzinēja mūžu.
Jocīgi ka 2.5 uzsilst ātri, nav tak liela starpība starp 2.8, man kad citreiz aizmirstās par degvielas līmenī bākā un webasto neieslēdzas paiet daudz ilgāk, kādas papildus 10 min līdz sasniedz vajadzīgo temperatūru kur webasto atslēgtos. Es gan parasti no rītiem iedarbinu un 5 min papildu. Tiesa pats webasto man ieslēdzas divas minūtes pēc auto iedarbināšanas.
Varbūt ja lēnām braukt, tad pat bez webasto uzsiltu ātrāk. Bet auksts dzinējs vismaz manējam negrib strādāt pilnvērtīgi, man sanāk diezgan kalnains pilsētas ceļš līdz darbam un tad sajūta ka ar pēdējiem spēkiem un lieliem apgriezieniem jābrauc. Kad ir uzsilis patīkami darbojas dzinējs.

Atbildēt uz šo ziņu

2005 gada GV (RG virsbūve, Stow and go krēsli) ar 2.8crd dvēseli. |2004 gada GV (RG virsbūve, mīkstie krēsli) ar 3.3 benzīns /gāze dvēseli.

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Manējais 2.5TD ir normālais dīzelis, ar CRD vēl nesabojāts. Tādēļ arī nekāds webasto īpaši vajadzīgs nav un neviens arī nav mēģinājis to iemontēt.
Īpaši jaudas zudumu aukstam neesmu ievērojis, tik ar aukstu kalnā braucot dūmu izsit.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: 1 [2]

Forums » Tehniski jautājumi » Webasto
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online