"check engine" » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » "check engine"

Lapas: [1] 2 3 4 5 6
"check engine" ( 8548 )
maija_kr

29 ziņas

PM

Labdien!
Man ir radusies problēma kuru man servisā nevar atrisināt. Runa ir par Grand Voyager 2005.g., 2.8 CRD, automātu. Panelī iedegās "check engine" lampiņa un pabraukt ar nevar. Spiežot pedāli nekas nenotiek, nav ne apgriezieni, ne ātrums. Bremžu pedālis strādā un ātrums ir tikai tik cik atlaižot bremzes - 10 km/h. Aizdzinu uz servisu, man pateica ka jāmaina kārbas eļļa un filtrs - nomainīja, bet tik un tā neiet un lampiņa vēl joprojām deg, aizdzina pie elektriķa, bet šie man paziņoja, ka viņu aparatūra nevar nolasīt kļūdas un neko nevar man palīdzēt.
Problēma ir tā, ka auto ir Ventspilī un te neviens neesot kas varēs man palīdzēt. Varbūt kādam ir kāda doma kas varētu būt pie vainas šai ķibelei, vai varbūt kādam tā ir pašam gadījies?

Atbildēt uz šo ziņu

Grand Voyager 2005 2.8 crd

ibiodizels

695 ziņas

PM

Vispirms atvieno aki,varbüt pazüd problema,iespejams kads el nekontakts.

Atbildēt uz šo ziņu
janni

716 ziņas

PM

Kļūdas nav, vai nevar nolasīt?!
Īsāk - ja kļūdas nav, tad vaina var būt mehāniska rakstura (piemēram - izpūtējs aiztirsies ). Ja kļūdas nevar nolasīt, maini servisu, jo mašīna, lai arī specifiska, nav nekāda raķešzinātne.

Atbildēt uz šo ziņu

---

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Skaidrs viens - ir konstatēta kļūda, kas likusi pāriet avārijas režīmā. Atļauts doties uz servisu vai garāžu ar tiem 10km/h.
Man šķiet, ka dzinēja vadības sistēma ECU un arī augstspiediena sūknis ir Bosch, tātad vajadzētu informāciju nolasīt jebkurā Bosch diagnostikas centrā.
Uz sitienu atradu, ka ar Bosch diagnostiku reklamējas Eolta Ventspilī.

Vēl jau atliek kļūdu nolasīšana arī ar atslēgas grozīšanas metodi.

Ja jau iedegas chech Engine un dzinējs pārgājis avārijas režīmā, tad kļūdai vajadzētu būt.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
maija_kr

29 ziņas

PM

Teica ka nevarot nolasīt, jo autiņam sistēma pārāk sarežģīta un servisam nav tik gudru aparātu.

janni: "Kļūdas nav, vai nevar nolasīt?!
Īsāk - ja kļūdas nav, tad vaina var būt mehāniska rakstura (piemēram - izpūtējs aiztirsies ). Ja kļūdas nevar nolasīt, maini servisu, jo mašīna, lai arī specifiska, nav nekāda raķešzinātne.
"

Atbildēt uz šo ziņu

maija_kr

29 ziņas

PM

Man atbildēja, ka nevarēs man palīdzēt un vienīgā iespēja esot dzīt uz dīlera servisu. Pieteicu Crysler auto centrā rīt uz remontu un ar evakuatoru vilks prom uz Rīgu. Kā būs jaunumu, došu ziņu..

IlmarsG!!: "Skaidrs viens - ir konstatēta kļūda, kas likusi pāriet avārijas režīmā. Atļauts doties uz servisu vai garāžu ar tiem 10km/h.
Man šķiet, ka dzinēja vadības sistēma ECU un arī augstspiediena sūknis ir Bosch, tātad vajadzētu informāciju nolasīt jebkurā Bosch diagnostikas centrā.
Uz sitienu atradu, ka ar Bosch diagnostiku reklamējas Eolta Ventspilī.

Vēl jau atliek kļūdu nolasīšana arī ar atslēgas grozīšanas metodi.

Ja jau iedegas chech Engine un dzinējs pārgājis avārijas režīmā, tad kļūdai vajadzētu būt.

CV 1998.g. 2.5TD LE"

Atbildēt uz šo ziņu

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Iekārta Bosch, sistēma OBD II. Nez vai tas serviss vispār kādas kļūdas ir kādreiz lasījis.
Nolasīt kļūdas ar atslēgas grozīšanas metodi mēģināji? Chrysler par auto īpašniekiem domājis, paredzējis iespēju nolasīt kļūdas bez kādām papildus iekārtām. Tas nemaksā neko. Nav taču prāts transportēt auto uz Rīgu. Nevajag svaidīties ar naudu bez vajadzības.
Rekur viena pamācība - https://www.youtube.com/watch?v=DN14htXm8GU

Tāda sajūta, ka tie servisi nav spējīgi arī lampiņu nomainīt. Ja jau sniedz auto remonta pakalpojumus, tad vismaz atslēgu pagrozīt būtu jāspēj.

Atbildēt uz šo ziņu
edgarsm

207 ziņas

PM

Tieši tāpēc es auto remontēju pats
Servisos, pat ja nezini par atslēgas grozīšanu vai nav diagnostikas datora kā tāda, ir pārāk slinki iegooglēt
Bremžu kluču maiņa nes naudu un nav vajadzīgas smadzenes a googlēšana nē

Atbildēt uz šo ziņu

Voyager 3.3i 96., benzogaz

Lapas: [1] 2 3 4 5 6

Forums » Tehniski jautājumi » "check engine"
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online