CHRYSLER VOYAGER 1996G. 2.5 TD » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » CHRYSLER VOYAGER 1996G. 2.5 TD

Lapas: [1] 2
CHRYSLER VOYAGER 1996G. 2.5 TD ( 3576 )
janisxxx

1 ziņas

PM

IEDARBINOT JO LIELAKI MINUSI ARA JO ILGAG DEG EĻĻAS LAMPIŅA PIE MINUS 11 JAU SAK SKANET BRIDINAJUMA SIGNALIZACIJA PAJET 20 SEKUNDES VISS KARTIBA.MOTORS STRADA KA BITITE NE DUMO NE KA.CIK CILVEKIEM ESMU JAUTAJIS VISI SAKA KATRS SAVU VERSIJU KURA NOSLEDZAS PIE VIENA BEIGDS MOTORS.LIDZ ŠIM ESMU BRAUCIS AR BENZINIEKIM NEESMU BAIGAIS PROFIŅŠ.EĻĻAS FILTRS UN EĻĻA NESEN TIKA NOMAINITA.VARBUT KADAM IR KAUTKAS LIDZIGS BIJS UN VAR KAUTKO IETEIKT.ŠALES?KARTERA VENTILACIJA?

Atbildēt uz šo ziņu
munds

477 ziņas

PM

janisxxx: "IEDARBINOT JO LIELAKI MINUSI ARA JO ILGAG DEG EĻĻAS LAMPIŅA PIE MINUS 11 JAU SAK SKANET BRIDINAJUMA SIGNALIZACIJA PAJET 20 SEKUNDES VISS KARTIBA.MOTORS STRADA KA BITITE NE DUMO NE KA.CIK CILVEKIEM ESMU JAUTAJIS VISI SAKA KATRS SAVU VERSIJU KURA NOSLEDZAS PIE VIENA BEIGDS MOTORS.LIDZ ŠIM ESMU BRAUCIS AR BENZINIEKIM NEESMU BAIGAIS PROFIŅŠ.EĻĻAS FILTRS UN EĻĻA NESEN TIKA NOMAINITA.VARBUT KADAM IR KAUTKAS LIDZIGS BIJS UN VAR KAUTKO IETEIKT.ŠALES?KARTERA VENTILACIJA?"
viens no iespējamiem variantiem- vaļīga kloķvārpstas skriemeļa skrūve, jo eļļas sūkņa zobrats uz kloķvārpstas sēž bez ķīļa, viņu tikai skriemelis piespiež, un, kamēr eļļa auksta un bieza, iedpējams, šis izslīd.

Atbildēt uz šo ziņu

CV95-2,5td

ibiodizels

695 ziņas

PM

Vispirms pārbaudi spiedienu ar mehānisko monometru.Iespējams arī filtrs nelaiz cauri.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Līdzīgs efekts arī man. Kaut kur forumā jau esmu par to rakstījis.
Eļļas filtrus esmu lietojis tikai oriģinālos Mopar. Eļļas dažādas 10w-40 SL/CF. Atkarībā no eļļām sāk zvanīt sākot no -13C, līdz kādiem -18C. Pēdējos divus gadus Lotus 10w-40 pie -13C vēl nezvanīja, bet pie lielākiem mīnusiem nemaz nesanāca darbināt. Vairs nav man katru rītu neatkatīgi no āra temperatūras jābrauc. Iepriekšējās ziemas gan.
Eļļas, protams, pie mīnusiem biezē, tas arī izraisa palēninātu spiediena celšanos. Taču to varētu veicināt arī kāda tehniska nepilnība. Starteris gan zvērs - iegriež zibenīgi, eļļas biezēšanu šis nejūt (varbūt tas varētu liecināt par labu Munda versijai).
Varbūt jālej 5w-40 (vismaz uz ziemu). 2000g. modelim 5w-40 norādīts kā viens no servisa rokasgrāmatā rekomendētiem. Iepriekšējo gadu modeļiem nav, bet tas visdrīzāk saistīts ar šo eļļu relatīvi mazo izplatību deviņdesmitajos gados, motors jau tas pats vien ir.

Nekādu negatīvu efektu lēnā spiediena kāpšana gan nav izraisījusi - braucu jau septīto ziemu. Galvenais, nesākt braukt vai gāzēt pirms lampiņa izdziest. Gandrīz vai jāsaka, ka pie vainas ātrā dzinēja uzstartēšanās pie jebkuriem mīnusiem. Cits varbūt ar starteri to spiedienu uzkruķī pirms pielec dzinējs. Vienu ziemu pat sāku starteri padarbināt nedaudz bez kvēlsveču uzsildīšanas - lai eļļu apmaisa pirms motora uzstartēšanās. Izklausās jau jocīgi - dīzeļa īpašnieks sūdzas par pārāk ātru motora startēšanos lielajos salos.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

ibiodizels: "Vispirms pārbaudi spiedienu ar mehānisko monometru.Iespējams arī filtrs nelaiz cauri."

Domāju, aukstā eļļa filtram cauri neiet, tā jālaiž pa apkārtceļu (it kā filtrs būtu aizserējis). Gan jau spiediena lampiņa nemelo, ar temperatūras krišanos pakāpeniski eļļas lampiņa ilgāk neizdziest.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
alien

408 ziņas

PM

hm... Tā nevajadzētu būt. Lietoju tikai 10-40 un eļļas lampiņa izdziest nu 1 sekundi pēc iedarbināšanas, zem -15 varbūt 2 sekundes, bet ne vēlāk.
Filtrs ir ielikts paralēli plūsmai, nevis viss tiek grūsts cauri - arī ar pilnīgi ciet filtru šāles eļļojas. Ja zobrats uz ass grieztos riņķī , tad pēc 5 šādām reizēm viņš grieztos tur mūžīgi un vispār nesaķertos.
Drīzāk varbūt kaut kas ar drošības vārstu sūknī.

Atbildēt uz šo ziņu

2000 Grand Voyager 2,5 TD  !! daudzgalvainais :)!!

alien

408 ziņas

PM

pie tam kloķenes zobrats griež visu - arī degvielas sūkni. kustība pa dažiem grādiem padarītu motoru neiedarbināmu.

Atbildēt uz šo ziņu

2000 Grand Voyager 2,5 TD  !! daudzgalvainais :)!!

ibiodizels

695 ziņas

PM

Zobrats piedzen tikai eļļas sūkni,pārējo ķēde.Man šķiet ka aiz vārsta bija skrūve kuras vietā var ieskruvet monometru....

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » CHRYSLER VOYAGER 1996G. 2.5 TD
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online