Dīz.degvielas kvalitāte. » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Dīz.degvielas kvalitāte.

Lapas: [1] 2
Dīz.degvielas kvalitāte. ( 4678 )
Ignis

18 ziņas

PM

Vīri padalieties pieredzē un zināšanās par dīzeļdegvielas kvalitāti Latvijas benzīntankos.Ko domājat par rapša eļļas klātbūtni degvielā.Esmu iebiedēts ,jo pašam pieder GV 2.5 crd.

Atbildēt uz šo ziņu
seven

23 ziņas

PM

Cik esmu saskāries, viss labākā kvalitāte ir Lukoil. Cits bļaustīsies ka Neste un Statoil labāka. Man ar Lukoil'a soļķi mazāks patēriņš.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager 1996.g 3.3 LPG

IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Ziemā leju Lukoil, vasarā Trest (vienkārši man tuvumā ir šīs uzpildes stacijas). Par kvalitāti nekad sūdzību nav bijis. Arī biodīzeļa piedeva nav nekad traucējusi. Ja ziemā ar bamperi nešķūrē sniegu, degvielas patēriņš zem Chrysler norādītā.
Man gan vecais 2.5TD.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
TAMA

66 ziņas

PM

seven: "Cik esmu saskāries, viss labākā kvalitāte ir Lukoil. Cits bļaustīsies ka Neste un Statoil labāka. Man ar Lukoil'a soļķi mazāks patēriņš."

Uzskatu ka Lukoils nav slikts.Vismaz soļķis nav tik sauss(tests ar pirkstiem)

Atbildēt uz šo ziņu
Ignis

18 ziņas

PM

Ja mašīnai ar garantiju nojūk sprauslas vai augstspiediena sūknis tad no bākas ņem soļķa paraugu laboratorijas analīzēm.Gribētos zināt ko viņi tur atrod.Tad jau sanāk ka stoļķim arī ir savi kvalitātes kritēriji.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Nu bet protams, ka ir kritēriji. Dīzeļdegvielai jāatbilst Eiropas standartam EN590
To nosaka "Noteikumi par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu"

Atbildēt uz šo ziņu
Ignis

18 ziņas

PM

Un ko jūs teiksiet par fūristiem kas tankojās Krievijā,Baltkrievijā,vai nav risks pirkt no viņiem soļķi.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Pēc Krievijas Gosta praktiski vienīgā atšķirība ir sēra saturā- 350ppm. Tas ir tāds, kāds bija Eiropā līdz 2004.gadam. Biodīzeļa piedeva nav obligāta, bet ir pieļaujama līdz 5%.

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Dīz.degvielas kvalitāte.
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online