|
Benz&Gāze pret diesel vai pretēji. ( 6505 )
|
|
InsekC

377 ziņas
PM
|
2013-03-10 22:03:17
Takers: "Sveiki visiem lietotājiem un entuziastiem.Tā kā esmu miesās liels cilvēks un patīk lieli un komfortabli auto, vēlos noskaidrot pāris lietas. Runa ies tikai un vienīgi par auto ar automātisko ātrumkārbu, grand versiju ar stow and go opciju. 1. Kāds ir vidējais degvielas patēriņš jauktajā ciklā un cik km var nobraukt ar vienu uzpildi? 2.8 crdi = ? 3.3 benz gāze = ? 3.8 benz gāze = ? 2. Cik lielu gāzes balonu ir iespējams uzstādīt rezerves rata vietā un stow and go nišāš (zinu, ka LT kolēģi tur ieliek divus balonus)? 3. Būtiskākie trūkumi augstāk minētajiem dzinējiem? 4. Vai ir pieejams samta salons, ja ir, tad kurai versijai? 5. Kāpēc savu izvēli izdarījāt par labu vienam vai otram degvielas veidam? Personīgās bailes:
- dīzeļdzinējam: remontizmaksas un nobraukuma patiesība.
- benz&gāze dzinējam: degvielas uzpildes biežums un patērētais laiks uzpildoties. 6. Kā atšķirt un neiepirkt auto ar lielo degvielas patēriņu, kas paredzēts lietošanai ar E85 bioetanolu. 7. Vai ikgadējie nodokļi ir atšķirīgi diesel pret benz&gāze? Un cik liels ir šis nodoklis? 9. Vizuālas un varbūt tehniskas atšķirības start Dodge un Chrysler? 8. Vai ir kāds entuziasts ar kuru varētu sarunāt kādu testa braucienu, negribas zvanīt pārdevējiem un čakarēt viņiem prātu, tikai lai pabrauktu ar vienu vai otru modeli.
"
Labākā izvēle 3.8 Stow'n'Go ar baloniem (2 gab.) grīdā.
Motors nenokaujams (ja vien vispār eļla ir ielieta).
Patēriņš ~16 l/100km jauktā ciklā. 2 baloni = kopā ~ 85 l., var nobraukt kādas 320 jūdzes (>500 km)
Dodge un Chrysler tikai vizuālas atšķirības, Biezākās Chrysler versijas mazliet "treknākas" bet DodgeGrandCaravan SXT arī ir O.K. - SE gan pašvaka.
3.8 LPG kopumā ir lētēks nekā dīzeļi, kaut arī nodoklis lielāks, jo mazāk Ls/100 km un lētāks motora remonts, ja nu tas vispār ir jāremontē.
Paskaties forumā - cik rakstu par dīzeļu remontiem un cik par benzīnniekiem!
Atbildēt uz šo ziņu
InsekC, DodgeGrandCaravan SXT 3.8 '05, LPG
|
|
TAMA

66 ziņas
PM
|
2013-03-12 09:29:44
InsekC: "
Patēriņš ~16 l/100km jauktā ciklā. 2 baloni = kopā ~ 85 l., var nobraukt kādas 320 jūdzes (>500 km)
Dodge un Chrysler tikai vizuālas atšķirības, Biezākās Chrysler versijas mazliet "treknākas" bet DodgeGrandCaravan SXT arī ir O.K. - SE gan pašvaka.
3.8 LPG kopumā ir lētēks nekā dīzeļi, kaut arī nodoklis lielāks, jo mazāk Ls/100 km un lētāks motora remonts, ja nu tas vispār ir jāremontē.
Paskaties forumā - cik rakstu par dīzeļu remontiem un cik par benzīnniekiem!" 1.Tas ,ka benzīns ar gāzi sanāk lētāk nekā dīzelis nav tiesa.Man ,piemēram,kreisais DD
vasara 0.7x6l/100km=4.2Ls
ziema 0.7x8.3l/100km=5.81Ls (no rīta 10-15 min.sildīšana)
Varat pārmest,ka kreisais DD.......bet es zināju KO pērku un KĀPĒC pērku. 2.Par remontiem-man atkal liekas,ka otrādi.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
garfilds182

560 ziņas
PM
|
2013-03-12 10:38:45
InsekC: "
Paskaties forumā - cik rakstu par dīzeļu remontiem un cik par benzīnniekiem!" Nu bet protams, ka vairāk rakstu ir par dīzeļiem, jo vnk lielākā daļa cilvēku brauc ar dīzeļiem nevis bendzīniekiem. Piemērs, kaut vai ss.lv , 90% dīzeļi tirgojas. Bet nu labi. Ja nu gribēsi zināt Taker sīkāk par dīzeli raksti man PM.
Atbildēt uz šo ziņu
Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD 2006
Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 2003 Limited
|
|
PASSATizhi

2959 ziņas
PM
|
2013-03-12 12:06:41
TAMA: "1.Tas ,ka benzīns ar gāzi sanāk lētāk nekā dīzelis nav tiesa.Man ,piemēram,kreisais DD
vasara 0.7x6l/100km=4.2Ls
ziema 0.7x8.3l/100km=5.81Ls (no rīta 10-15 min.sildīšana)
Varat pārmest,ka kreisais DD.......bet es zināju KO pērku un KĀPĒC pērku. 2.Par remontiem-man atkal liekas,ka otrādi. " ne visi cilvēki ir zagļi! daudziem vel ir morāle un sirdsapziņa.
Atbildēt uz šo ziņu
GV 3.3 05'
w211 04'4m
A200tq
Honda cbf600sa
|
|
janni

716 ziņas
PM
|
2013-03-12 12:33:28
Pie pašreizējā algu/pabalstu un cenu līmeņa, morāle un pārējais lēnām izplēn. Atliek tikai izejas meklēšana no situācijas.
Mans personīgais uzskats, ja dīzeli var dabūt lētāk kā DUS, nav variantu, jāņem dīzeļauto.
Savukārt, ja dīzelis jāpērk tankā, tad viennozīmīgi maz braukts CRD motors.
Bet, ja dīzelis nepatīk kā suga, tad gāze vai hibrīds.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
PASSATizhi

2959 ziņas
PM
|
2013-03-12 13:05:32
janni: "Pie pašreizējā algu/pabalstu un cenu līmeņa, morāle un pārējais lēnām izplēn. Atliek tikai izejas meklēšana no situācijas.
Mans personīgais uzskats, ja dīzeli var dabūt lētāk kā DUS, nav variantu, jāņem dīzeļauto.
Savukārt, ja dīzelis jāpērk tankā, tad viennozīmīgi maz braukts CRD motors.
Bet, ja dīzelis nepatīk kā suga, tad gāze vai hibrīds.
" kas ir tik viennozīmīgs dārgākā un tehniski neuzticamākā dīzelī? pie tam ka patēriņš tam arī ir lielāks pirkt ar grīdā liekamiem beņķiem un to funkciju neizmantot arī liekas aplami. divi baloni protams ir labi, bet nu mūsdienās ar viena balona 300km arī var mierīgi iztikt
Atbildēt uz šo ziņu
GV 3.3 05'
w211 04'4m
A200tq
Honda cbf600sa
|
|
IlmarsG!!

1730 ziņas
PM
|
2013-03-12 13:11:49
Kādreiz skaitīju pārdošanas sludinājumus ss.lv. Voyagerveidīgajiem proporcija 1/3- dīzeļu, 2/3-benzīns (/gāze). CRD un PD dīzeļiem man nav uzticības kā tādiem, neatkarīgi no to ražotājiem. Voyager 1998g. 2.5TD LE
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Ottttto

132 ziņas
PM
|
2013-03-12 13:25:04
Takers: "Sveiki visiem lietotājiem un entuziastiem.Tā kā esmu miesās liels cilvēks un patīk lieli un komfortabli auto, vēlos noskaidrot pāris lietas. Runa ies tikai un vienīgi par auto ar automātisko ātrumkārbu, grand versiju ar stow and go opciju. 1. Kāds ir vidējais degvielas patēriņš jauktajā ciklā un cik km var nobraukt ar vienu uzpildi? 2.8 crdi = ? 3.3 benz gāze = ? 3.8 benz gāze = ? 2. Cik lielu gāzes balonu ir iespējams uzstādīt rezerves rata vietā un stow and go nišāš (zinu, ka LT kolēģi tur ieliek divus balonus)? 3. Būtiskākie trūkumi augstāk minētajiem dzinējiem? 4. Vai ir pieejams samta salons, ja ir, tad kurai versijai? 5. Kāpēc savu izvēli izdarījāt par labu vienam vai otram degvielas veidam? Personīgās bailes:
- dīzeļdzinējam: remontizmaksas un nobraukuma patiesība.
- benz&gāze dzinējam: degvielas uzpildes biežums un patērētais laiks uzpildoties. 6. Kā atšķirt un neiepirkt auto ar lielo degvielas patēriņu, kas paredzēts lietošanai ar E85 bioetanolu. 7. Vai ikgadējie nodokļi ir atšķirīgi diesel pret benz&gāze? Un cik liels ir šis nodoklis? 9. Vizuālas un varbūt tehniskas atšķirības start Dodge un Chrysler? 8. Vai ir kāds entuziasts ar kuru varētu sarunāt kādu testa braucienu, negribas zvanīt pārdevējiem un čakarēt viņiem prātu, tikai lai pabrauktu ar vienu vai otru modeli. Paldies par atbildēm!
" Kad es gatavojos pirkt auto, arī šeit uzdevu līdzīgus jautājumus, lai arī forumu biju parakņājis, jāsaka, attieksme bija līdzīga... No otras puses, jebkurš lietots auto ir laimes spēle, jeb bumba ar laika degli un katram tā pieredze ir savādāka, tāpat kā vēlmes.
Es izvēlējos Town&Country 3.8 ar Stow@Go, uzreiz ieliku gāzi, balons zapaskas vietā 60 l (var iespiest 50, ja vien negrib riskēt izravēt drošības vārstu, bet tā kā 380 km nobraukt varu, ar to pietiek) un līdz šim brīdim nav nācies nožēlot izvēli. Galvenais ir atrast labu meistaru ar taisnām rokām, jo čakars tur viņu dabūt apakšā kvalitatīvi ir nevājš un ne visi to uzņemas. Savu pieredzi šeit forumā jau esmu aprakstījis. Manā uztverē šai mašīnai vidējās kastēs ieliekot balonus tiek sasipta trasnsformējamā salona jēga. 1. 3.8 - 13/100 vidēji režīmā pilsēta/štrāse 20%/80%, pilsētā vien 16-18l/100 noteikti ir.
2. Ir dzirdēts, ka 2x53 liekot. bet savu viedokli par šo jau pateicu.
3. Šad tad tomēr ir jāatcer kapots un jāpārbauda eļļas līmenis. 7. 3.8 - 187 Ls gadā. Sālīti. 2004 gadam mazāk, bet neizpildās prasība pēc stow@go
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Lapas:
1
[2]
3
4
|