diferenci'alis » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » diferenci'alis

Lapas: [1] 2
diferenci'alis ( 3491 )
alien

408 ziņas

PM

vai 2000 gada 2,5 td voyagerim var nomainīt diferenciāļa gultņus, nenoņemot kārbu? Itkā tā daļa kur iekšā diferenciālis nāk nost atsevišķi, Tikai laikam motors jāpaceļ uz augšu lai netraucē pusrāmis. Varbūt kādreiz ir kko tādu darījis?

Atbildēt uz šo ziņu

2000 Grand Voyager 2,5 TD  !! daudzgalvainais :)!!

alien

408 ziņas

PM

alien: "vai 2000 gada 2,5 td voyagerim var nomainīt diferenciāļa gultņus, nenoņemot kārbu? Itkā tā daļa kur iekšā diferenciālis nāk nost atsevišķi, Tikai laikam motors jāpaceļ uz augšu lai netraucē pusrāmis. Varbūt kādreiz ir kko tādu darījis?"

nevar. tad jānoņem viss pusrāmis ar visiem ričagiem un stūres reika ar visiem tiem pribambasiem. Kārbu noņemt ir vieglāk. Pagalmā sniegā un salā ar koka klucīšiem to var izdarīt 3 stundu laikā un tikpat ātri arī pielikt. vēl apm 4 stunadas pats kārbas remonts - differenciāļa gultņu maiņa un visa tā precīzā samērīšana un distanceru sameklēšana Un gultnis vajadzīgajā izmērā maksā gultņu veikalā 3,5 5,5 vai 8,5 plus pvn atkarībā no firmas. Nav jāpērk tcm pa 80 latiem.

Atbildēt uz šo ziņu

alien

408 ziņas

PM

Tikai pēc visa šī parādījusies dīvaina tāda kā strīķēšanās griežot stūri pa kreisi. Sākumā nepievērsu uzmanību - domāju arkā iesalis sniegs, bet tā skaņa ir tikai kad ir ātrumā, brīvajā nav. kas tas var būt? netieku gudrs. Pusass?, kas tad tur varēja pēkšni notikt?

Atbildēt uz šo ziņu

alien

408 ziņas

PM

pēc vis spriezot tā ir tomēr pusass. man kādreiz šita bija probei - likās ka kaut kas strīķējas kad griež uz vienu pusi. ķekavā tas sākas un rīgā paliku līkumā. Un tomēr ... dīvaini ka tas notiek tik pēksņi. tās pusasis bija stavus pieslietas pie sienas kamer kārba bija nost. vai dēļ tā? Pirms tam viss bija ok. Ai zb. Visu vasaru nobraucu relatīvi bez remontiem tagad atkal sakas.

Atbildēt uz šo ziņu

alien

408 ziņas

PM

vai nezinat?, primārajai vārpstai kārbā tam gultnim kas ir pie sajūga tuvāk vajag būt luftei vai nē? Tur tāds dīvains gultnis, tipa vaļējais rullīšu. Visām kārbām tur ir kustība. varētu piedzīt gultni tur ielikt jaunu bez kustības, bet varbūt jābūt biski, ja ne vai sajūgs nedauzīs tur kko kopā?

Atbildēt uz šo ziņu

austris

908 ziņas

PM

Cik esmu saskāries visām šīm kārbām primārai vārpstai ir neliela brīvkustība tikai ne aksiālā. Slimība ir otrā galā starp 4. un 5. ātrumu tas slēgtais gūltnis.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager 2002, 3.8 Town&Country Limited

alien

408 ziņas

PM

domāju ka esmu baigi gudrs, bet....
Manai kārbai viss tur ļurkst un pļurkst un gaudo. nu izpētīju visas iespējamās programmas un nonācu pie slēdziena, ka esmu spējīgs salikt no 2 vienu. Sameklēju ss bojātu kārbu un pa mazām naudiņām nopirku. neesot gaudojusi un viss bijis ok tik pazudis 5 un pēc 50km arī 4 robs. Nu itkā skaidrs daži zobrsti palikuši gludi. Tā arī bija gan 4 gan 5 robam adi zobrati apaļi kā vilciena riteņi. Nu plāns bija tāds - par cik 4 roba zobrats ir viens vesals ar primāro vārpstu, tad tur neko, bija doma ielikt savā kārbā tās beigtās kārbas diferenciāli un sekundāro vārpstu, jo zobrats kurs griež differenciāli ir viens vesals ar sekundāro, nu un plus protams paskatīties gultnīšus, kurai labāki un salikt labākos utt... Visam vajadzētu izdoties. 2 brīvdienas un uz priekšu,
BET AK VAI. AK VAIIII. Liekas ka būs kādam jāsalauž uz muguras kāda taburete. Es domāju tos kas taisa tās auto uzbūves programmas.
Pēc viņām var spriest ka no 96-00 2,5TD ir vienādas kārbas, bet izrādās ka nav. Ja tai ko nopirku parastais gultnis ir uz primārās tad manai uz primārās ir 2 koniskie savukārt ja tai ko nopirku uz sekundārās ir abi koniskie, tad manai ir parastais un tāds ritīgi dīvains otrā galā. (šādu izkārtojumu es nevienā shēmā nekad neesmu redzējis un ticiet esmu redzējis daudz) un tas nav vēl viss - arī zobrati atširas vienai no otras ar zobu skaitu. Izmisumā vēl domāju pārmaukšu savus zobratus uz to otru sekundāro, jo galvenais ko biju vēlējies bija neizdilusi lielā pāra sazobe, bet.. atkal nekā arī zobratu sēžas atskiras pēc diametra. maz bet atskiras..
esmu sutku nočakarējies ar kārbas noņemšanu izjaukšanu salikšanu un pielikšanu atpakaļ un pa velti viss esmu diezhgan saskābis.
Saka ka laba skola maksā naudu - tā arī ir. un vispār tas ir sviests pašam kaut ko tur ķīmiķot. Kārba jāpērk laba un jāliek klāt tāda kāda tā ir (un ja viņa būtu bijusi laba tad arī būtu derējusi jo ieejas izejas un pārslēgi ir identiski). Tagad man mājās ir izjaukta, nekam nederīga kārba + varu konsultēt par 2,5TD ātrumkārbu.
Nu tāds sacerējums - varbūt kādam noder kkas.

Atbildēt uz šo ziņu

ibiodizels

695 ziņas

PM

Ar ko viņas vizuāli atšķirās,un galvenais kodus-ciparus apskaties un padalies infā.

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » diferenci'alis
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online