2.5 TD manuālā kārba » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » 2.5 TD manuālā kārba

Lapas: [1] 2
2.5 TD manuālā kārba ( 3093 )
difjuz

90 ziņas

PM

Nobira kārbas gultnis,nomainīju kārbu.Viss strādā lieliski daudz labāk kā iepriekšējai,bet samazinot ātrumu no 3 uz 2 tikai caur starpgāzi vai gandrīz pilnīgi apstājoties.Vai vaina varētu būt trosītēs vai tomēr kārbas defekts,kas tieši neļauj veikt darbību ,varētu būt saistība ar sinhronizatoriem bet tie parasti krakšķ ja bojāti?(Pierodot var braukt bez problēmām,bet smalkais stils tas noteikti nav)

Atbildēt uz šo ziņu
austris

908 ziņas

PM

difjuz: "Nobira kārbas gultnis,nomainīju kārbu.Viss strādā lieliski daudz labāk kā iepriekšējai,bet samazinot ātrumu no 3 uz 2 tikai caur starpgāzi vai gandrīz pilnīgi apstājoties.Vai vaina varētu būt trosītēs vai tomēr kārbas defekts,kas tieši neļauj veikt darbību ,varētu būt saistība ar sinhronizatoriem bet tie parasti krakšķ ja bojāti?(Pierodot var braukt bez problēmām,bet smalkais stils tas noteikti nav)[/quote
Vaina viennozīmīgi būs sinhronizātoru izdilumā, viņi nesabremzē zobratus. Pasākums nav no lētajiem.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager 2002, 3.8 Town&Country Limited

difjuz

90 ziņas

PM

Vai pie bojāta sinhronizatora nevajadzētu būt krakšķim zobratu ātruma neatbilstības dēļ,vai sinhronizators ir tik gudrs lai nelaistu zobratu sazobē ātruma neatbilstības dēļ?

Atbildēt uz šo ziņu
alien

408 ziņas

PM

tapēc jau viņi tur ir. Ja mauktu zobratus kopā nenovienādojot to ātrumus, tad karbas mūžs būtu daži meneši.

Atbildēt uz šo ziņu

2000 Grand Voyager 2,5 TD  !! daudzgalvainais :)!!

difjuz

90 ziņas

PM

alien: "tapēc jau viņi tur ir. Ja mauktu zobratus kopā nenovienādojot to ātrumus, tad karbas mūžs būtu daži meneši."
Sinhronizators mehāniski bremzē zobrata griešanās ātrumu uzvirzot koniskus misiņa gredzenus pārnesuma zobrata atmalei,bet tad jau laikam arī nelaiž sazobē līdz ātrumi nav vienādi.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Man arī slikti strādā sinhronizators uz 2, 1 ātrumu. Īpaši neuztraucos, esmu pieradis un vaina neprogresē, nekādus materiālos ieguldījumus neprasa. Cik zinu, tā ir daudziem.
Iespējams, savulaik kārbā lieta manuālās transmisijas eļļa, nevis motoreļļa, kā paredzēts. Manuālās transmisijas eļļas ir ķīmiski agresīvākas pret sinhronizatoros izmantoto bronzu kā motoreļļa.
Savulaik automašīnām bija kārbas bez sinhronizatoriem un nekas slikts - brauca.

Atbildēt uz šo ziņu
difjuz

90 ziņas

PM

IlmarsG!!: "Man arī slikti strādā sinhronizators uz 2, 1 ātrumu. Īpaši neuztraucos, esmu pieradis un vaina neprogresē, nekādus materiālos ieguldījumus neprasa. Cik zinu, tā ir daudziem.
Iespējams, savulaik kārbā lieta manuālās transmisijas eļļa, nevis motoreļļa, kā paredzēts. Manuālās transmisijas eļļas ir ķīmiski agresīvākas pret sinhronizatoros izmantoto bronzu kā motoreļļa.
Savulaik automašīnām bija kārbas bez sinhronizatoriem un nekas slikts - brauca.
"
Zinu ,pusaudža gados vēl dabūju izkantēt ar GAZ 51,tādus auto vajadzētu lietot autoskolās lai jaunajiem šoferiem būtu iespēja sajust ceļu ar katru sava ķermeņa šūniņu.

Atbildēt uz šo ziņu
GRIMBURGERS

248 ziņas

PM

difjuz: "Zinu ,pusaudža gados vēl dabūju izkantēt ar GAZ 51,tādus auto vajadzētu lietot autoskolās lai jaunajiem šoferiem būtu iespēja sajust ceļu ar katru sava ķermeņa šūniņu."

Jā jā - GAZ 51 bij riktīgs aparāts. Mans pirmais mācību dampis. Skatījos caur stūri un pozīciju uz ceļa noteicu pēc kapota eņģēm.
Un tas startera pedālis !!! Starpgāzītes pie slēgšanās mierīgi aizstāja jebkādu sinhronizātoru...

Atbildēt uz šo ziņu

DODGE CARAVAN 2000 3,3l LPG

Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » 2.5 TD manuālā kārba
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online