Untums » Tehniski jautājumi
Lapas: [1] 2
Untums ( 4259 )
edge2

12 ziņas

PM

2011. gadā iegādājos 1996. gada 2.5TD Voyageri, bet joprojām balstīts uz AS platformas. Patīkama krāsa, ziniet, tā ķiršu sarkanā. Pabraucu 3 mēnešus, un izleca bīdstienis. Mehāniķis teica, ka dēļ augstiem apgriezieniem. Kopš tā laika braucu saprātīgi, reti kad tahometrs pārsniedza 2000 apgriezienu atzīmi. Mēnesi vēlāk, braucu pa šoseju, pamanīju vieglu klaboņu, bet neņēmu vērā. Klaboņa kļuva arvien skaļāka, stājos malā un konstatēju, ka motors klab. Aizveda pie mehāniķa, paklausījās un teica, ka lētak būs nomainīt motoru.
Atradām motoru, bet no 93. gada.
Jaunieliktais motors slikti leca, bet bija jaudīgāks. Visu ziemu nocīnījos, mainīju kvēlsveces un sprauslas, bet nekas nemainījās. Kad vēl bija sniegs, pārtrūka stūres pastiprinātāja siksna. Nomainījām to, kā arī ģeneratora siksnu. Pēc mēneša man atkal pazuda stūres pastiprinātājs. Skatos, ka uz ceļa siksna mētājas. Izrādījās, ka ģenerātora siksnas spriegotājrulītis stāvēja slīpi. Ģeneratora siksna izjuka, un nometa stūres pastiprinātāja siksnu.
Nedēļu pēc, parādījās daudz zilganu dūmu no izpūtēja. Iedegās dzesēšanas šķidruma lampiņa, un starteris grieza ar pārrāvumiem. Gribēju pieliet tosolu, bet skrūvējot vaļā, korķis aizlidoja no spiediena un iekšā eļļa. Nomainījām galvas blīvi, bīdstieņus, jo viens bija ieliekts, kā arī galvu no iepriekšējā dzinēja.
Jaunizveidotais dzinējs rūca un grieza labāk. Bet zilie dūmi vēl bija pāris dienas. Vēlāk gan pazuda.
Šorīt startējot, dzinējs uzkārās, un kad grieza tālāk, tad sāka klabēt. Izklausās pēc bīdstieņiem.
Ko man darīt?

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager LE 2.5 TD

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

noperc 3.8... izsaku līdzjutības jums nabaga VM dīzelistiem

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Emigrants

203 ziņas

PM

Es pat neprasi6u, cik tev tas izmaksaja, tiec no tada labak valaa ar steigu un noperc 3.3 vai 3.8 gaze-benzins.

Atbildēt uz šo ziņu

Grand Voyager 2000 3.8, AWD, gas-injection, jaunieguvums Ford galaxy "03, tdi

ibiodizels

695 ziņas

PM

Uzzini cik maksā:čaulas,virzuļi,gredzeni,sprauslas,turbīna,blīves,darbs...sarēķini un izvērtē-vai to vajag!
Ja visu sataisīsi priekš sevis,5gadi bēdu nebūs.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG

198 ziņas

PM

Kas par vainu īsti bija pirmajam motoram, to noskaidroji?
Man šķiet, ka pēc motora maiņas un neskaitāmiem remontiem nonākts tajā pašā vietā, kur tika mainīts pirmais dzinējs. Pazīme - motors klab.

Atbildēt uz šo ziņu
edge2

12 ziņas

PM

Pirmajam motoram, cik sapratu, klanis ir aprauts, vai kautkas saistīts ar klani.

Divi bīdstieņi bija izlekuši, paveicās, ka nebija saliekti. Saliku visu pa vietām, pieleca normāli. Aizmirsu pieminēt, ka vakar pamanīju savādu skaņu. Tādu kā šķaudīšanu vai tikščēšanu, domāju, ka viena sprausla vainīga, jo tā pamatīgi suloja. Nomainīju, bet skaņa joprojām ir, taču ik pa laikam apklust.
Man apskate pēc 3 nedēļām. Ceru izvilkt līdz apskatei un tad pārdot.
Kā arī, kādēļ bīdstieņi lec ārā? Cik zinu, mehāniķis, kas mainīja galvu, skrūves esot pievilcis uz izjūtu un nenoteiktā secībā.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager LE 2.5 TD

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

cik saprotu bīdstieņi lec ārā dēļ švakiem kompensātoriem.

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Emigrants

203 ziņas

PM

Negaidi 3 nedelas, ej skati atrak

Atbildēt uz šo ziņu

Grand Voyager 2000 3.8, AWD, gas-injection, jaunieguvums Ford galaxy "03, tdi

Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Untums
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online