blīvslēgs » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » blīvslēgs

Lapas: 1 [2]
blīvslēgs ( 4162 )
IlmarsG

198 ziņas

PM

Manējā (98g) kārbai apakšā bija atskrūvējams, bet dzirdēts, ka ne visiem tā ir.
96-2000g. manuālajā kārbā paredzēta motoreļļa 10w-40, to arī vajag liet.
Savulaik daudz internetā pētīju, kādēļ tieši motoreļļu. Izrādās, ja kārbā nav hipoidālo zobratu, tad manuālās transmisijas eļļai nav nekādu priekšrocību pret motoreļļu. Angliski manuālās transmisijas eļļas tā arī sauc "Hipoid gear oil".
Manuālās transmisijas eļļai ir augsta spiediena piedevas, kurām pie parastajiem zobratiem nav pielietojuma (jo nav augstā spiediena).
Augsta spiediena piedevu negatīvais efekts - tās ir korozīvi agresīvas pret bronzu. Attiecīgi, sinhronizatoriem jābūt gatavotiem no bronzas sastāva, kas spēj izturēt šo vidi.
Domāju, Voyager -2000g. manuālajās kārbās 1-2 ātruma sinhronizatori gatavoti no bronzas, kas ne visai iztur šīs piedevas, tādēl daudzām kārbām ir problēmas (samazinot ātrumu) bez starpgāzes ielikt šajos ātrumos.
Tā kā lej vien motoreļļu, tās nav nekādas muļķības.

Atbildēt uz šo ziņu
GRIMBURGERS

248 ziņas

PM

alien: "
karoče kustējās kā jau biju domājis - viss differenciālis lielajos koniskajos gultņos. pusasi ārā tur ir tāda čaška ar 6 skrūvēm, to nost un tad atklājas gultnis. Gultņa ārējā daļa ir tajā čaškā. Un tur zem viņas ir šaiba distanceris. man viņš bija 1mm. ieliku 4,5mm. smuki savilkās apakaļ un no kārbas pilnīgs klusums, pirmo reizi. Var iedomāties apmēram ka viņš ir kustējies ja vareja pa 3mm savilkt. Un salniks maksa 5 ar kapeikām auto plus. Tas tā varbūt kādam noder kādreiz. un vēl, kā tad tur īsti ir ar to kārbas eļļu? Man te nāk klienti pusrīgas servisnieki un arī tie kas tikai ar kārbām ņemas. dalās 2 daļās, par to motoreļļu kārbā. vieni saka ka ja tā rakstīts manuālī tad jau vajag, otri ka tā nevar būt un tās ir muļķības un kļūda. Un kā var mājās dabūt eļļu no kārbas ārā? aa un vēl kurš man pārdos starteri un pa cik. labāk nepaliek.
"

Manam, bet automātam, arī šitas bija. nezinu vai 3 mm, bet pusass brīvkustību nācās likvidēt ar gredzeniem. Iepriekš gan jau biju ierakstījis kā šo procedūru veic, bet nezināju ka manuālai kārbai šī daļa varētu būt līdzīga.

Atbildēt uz šo ziņu

DODGE CARAVAN 2000 3,3l LPG

Lapas: 1 [2]

Forums » Tehniski jautājumi » blīvslēgs
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online