Eļļas līmenis automātiskajā kārbā. » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Eļļas līmenis automātiskajā kārbā.

Lapas: [1] 2
Eļļas līmenis automātiskajā kārbā. ( 6316 )
CGV2003

67 ziņas

PM

Bija doma ka vajadzētu nomainīt kārbā eļļu.
Sāku skatīties un izdomāju kārtīgi apskatīties kāds eļļas līmenis kārbā šobrīd. Kad pirku tad apskatījos Eļļa ir, min atzīmi redzēju un līmenis krietni virs. Eļļa smuki sarkana utt. Likās uztraukumam nav pamata. Vienvārdsakot ātrumā neko sīkāk nepētīju un likās viss kārtībā.
Tagad kārtīgi papētot līmeni esmu nonācis pie secinājuma ka eļļas līmenis ir pa augstu. Uz mērstieņa ir atzīmes siltam motoram (kārbai) un aukstam. Tātad pie silta motora eļļas līmenis ir augstāks. Bet man izvelkot kārbas eļļas mērstieni siltam dzinējam līmenis ir labu gabaliņu virs max atzīmes. Tur ir intervāls starp min un max un man ir apmēram tā intervāla tiesa vēl virs max atzīmes. Iespējams pat vēl nedaudz augstāk. Parunāju ar čaļiem kas kaut ko saprot no autiņiem tie saka ka nekādām problēmām nevajadzētu būt. Ja nu vienīgi nedaudz lielāka pretestība. Bet par cik kārba sastāvot no zobratiem tad nekādu ļaunumu paaugstināts eļļas līmenis nodarīt nevarot. Bet kā ir īstenībā? Varbūt kādam ir pieredze un zināms kaut kas sīkāk kā ir ar šo lietu.
Un vēl jautājums kāda iemesla pēc varētu būt uzliets tik augsts eļļas līmenis? Varbūt ka tam ir bijis savs iemesls kādēļ iepriekšējais īpašnieks ir to izdarījis.
Pateicos par ieteikumiem jau iepriekš.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Grand Voyager 2003.g. 3,3 B/G AWD

munds

477 ziņas

PM

Uzdošu uzreiz muļķigu jautājumu, bet parasti ar to sāk- līmeni skatījies pie rūcoša motora?

Atbildēt uz šo ziņu

CV95-2,5td

CGV2003

67 ziņas

PM

munds: "
Uzdošu uzreiz muļķigu jautājumu, bet parasti ar to sāk- līmeni skatījies pie rūcoša motora?
"

Nē protams. Līmeni skatījos pie noslāpēta dzinēja.

Atbildēt uz šo ziņu

IlmarsG

198 ziņas

PM

Un tie čaļi nevis kaut ko saprot, bet gan pilnīgi neko nesaprot no autiņiem.
Vai arī viņi bija domājuši par mehānisko kārbu.

Atbildēt uz šo ziņu
shefinsh

386 ziņas

PM

He he! Viss tev tur būs ok ar to līmeni! Iedarbini dzinēju, izslēgā caur visiem pārnesumiem, tad atstāji parkingā un pie rūcoša dzinēja skaties līmeni! Pie rūcoša dzinēja!!!!

Atbildēt uz šo ziņu

DODGE GC 2002.g. 3.8 benz./gāze->LIMITED

CGV2003

67 ziņas

PM

Nu skaidrs par to līmeni.
Rīt mēģināšu apskatīt pie rūcoša dzinēja.
Un par čaļiem runājot. Viņi neskatījās man to līmeni. Iespējams pārpratums radies manas nezināšanas pēc. Jo es jautāju tikai sekas kas notiek ja eļļas līmenis ir pa augstu. Un vai tas nevar kaut kā slikti kaut ko ietekmēt. Un man tiešām nebija ne nojausmas ka līmenis jāskatās pie darbojoša dzinēja. Tad arī saņēmu atbildi ka nekas nopietns nevarētu notikt. Un neviens man nejautāja kā es pārbaudīju eļļas līmeni.

Atbildēt uz šo ziņu

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

paagstinats līmenis tomatā ir bīstams kārbas veselībai. tēma vnk spridzina nejegā

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

CGV2003

67 ziņas

PM

Šodien apskatīju eļļas līmeni pie darbojoša dzinēja. Tiesa nebija tā ka dzinējs kārtīgi uzsilis jo bija nobraukti tikai pāris km. Bet eļļas līmenis bija HOT robežā starp min un max. Apmēram 1/4 virs min.
Paldies par ieteikumu ka jāskatās līmenis pie rūcoša dzinēja.
Bet man ir papildjautājums. Vai tā ir jāskatās pilnīgi visiem automātiem jeb tikai CV. Jau iepriekš esmu teicis ka nav bijusi darīšana ar automātiem tāpēc nebrīnieties ka par tiem neko nezinu. ;)

Atbildēt uz šo ziņu

Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Eļļas līmenis automātiskajā kārbā.
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online