|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-03-06 22:03:37
Kompis rāda benzīna patēriņu. BET Uzstādot gāzes iekārtu Benzīna sistēma netiek pārveidota. Tātad tā pamatā paliek tāda kā iepriekš. Bet par cik sistēmā tiek ieslēgta gāzes sistēma tad tā ir nedaudz pārveidota. Rezultātā benzīna sūknis darbojas arī tad ja braucam uz gāzi. Par cik benzīna un gāzes sistēmas smadzenes ir savienotas tad pārslēdzoties uz gāzi tiek apiets posms kad tiek lietots benzīns. Un brīdī kad auto pārslēdzas uz gāzes sistēmu benzīns reāli visu laiku tiek dzīts pa maģistrāli atpakaļ uz bāku. Tātad arī patēriņš rādās tāds kāds tas ir patiesībā un + vai - kļūda. Vairumā gadījumu visi kompji melo. Vismaz man līdz šim visiem auto (90% vienmēr pildu pilnu bāku un pierakstu km tādēļ zinu ko rakstu) kompis ir melojis. Kādas pāris reizes tikai patēriņš pēc bākas metodes ir sakritis ar kompja uzrādīto. Un ja kompis rāda diezgan reālu patēriņu tad tā arī ir ka gāzes patēriņš + 2l. Jo gāzi taču drusku vairāk patērē nekā benzīnu. Man piemēram nesen tika uzstādīta gāzes iekārta. Nu jau esmu izbraucis 2 balonus. Piepildīju gāzes balonu, ar benzīnu aizbraucu līdz benzīntankam un piepildīju pilnu bāku. Visu nonullēju un braucu. Pēc pirmajiem 2 baloniem tīrais Gāzes patēriņš uz 100 km praktiski tāds pats kā iepriekš benzīna patēriņš. Pieļauju ka reālais benzīna patēriņš šobrīd būtu samazinājies jo laiks tomēr paliek siltāks un nav vairs -20 grādi kā iepriekš kad tika veikti patēriņa mērījumi. Bet tā nu šobrīd sanāk. Taču protams vēl jāpierēķina ka arī benzīns tiek nedaudz patērēts uzsildīšanai. To vēl pagaidām neesmu pildījis un pārbaudījis patēriņu pēc tam kad sāku braukt ar gāzi.
Atbildēt uz šo ziņu
Chrysler Grand Voyager 2003.g. 3,3 B/G AWD
|
|
Ezis2

1676 ziņas
PM
|
2012-03-06 22:03:44
Vis jau ir atkarigs kadas gazes sprauslas ir uzstaditas : leetais Valtek vai labaas Hana ar hanu vinsh ari var teret gazi gandriz tik pat cik bendzu ;)
Atbildēt uz šo ziņu
T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8
|
|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-03-06 22:03:47
Ezis2: " Vis jau ir atkarigs kadas gazes sprauslas ir uzstaditas : leetais Valtek vai labaas Hana ar hanu vinsh ari var teret gazi gandriz tik pat cik bendzu ;) " Iespējams arī tā jo man ir HANA sprauslas. Bet tiešām pieļauju domu ka arī apkārtējā temperatūra var kaut ko arī ietekmēt.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Ezis2

1676 ziņas
PM
|
2012-03-06 22:03:48
CGV2003: "
Ezis2: " Vis jau ir atkarigs kadas gazes sprauslas ir uzstaditas : leetais Valtek vai labaas Hana ar hanu vinsh ari var teret gazi gandriz tik pat cik bendzu ;) " Iespējams arī tā jo man ir HANA sprauslas. Bet tiešām pieļauju domu ka arī apkārtējā temperatūra var kaut ko arī ietekmēt. " Nezinu  man nav hana ... un man rij pa kadi 2~3 litri gazi vairak nekaa bendzu ,pareizak sakot to ko kompis rada, cik vinsh riitu patiesiba bendzu nezunu  oficialais skaitas ka gazi riij par 15% vairaak ka bendzu ;)
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
Ezis2

1676 ziņas
PM
|
2012-03-06 23:03:18
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
kuklandex

286 ziņas
PM
|
2012-03-06 23:03:21
ko jūs te ņemās, ielejat pilnu balonu, nometiet odo uz nullēm un izbrauciet tukšu balonu. pēc tam ar elementārās matemātikas formulu izrēķiniet cik ir reālais gāzes patēriņš un salīdziniet to ar kompja rādījumiem. es tā daru jau trešo gadu kopš uzliku iekārtu un katru uzpildi (litrus, cenu, nobrauktos km un kompja vidējo rādījumu) piefiksēju exelī uztaisītajā tabuliņā. tādā veidā es arī kontrolēju vai nav kautkas nobeidzies kādā mehānismā, jo zinu ka vajadzētu nobraukt tik un tik, bet ja nobraucu krietni mazāk tad jau jāsāk meklēt vaina dzelžos.
Atbildēt uz šo ziņu
Dodge GrandCaravan '99, 3.3, FWD +gāze, aut.
|
|
kuklandex

286 ziņas
PM
|
2012-03-06 23:03:58
Atbildēt uz šo ziņu
Dodge GrandCaravan '99, 3.3, FWD +gāze, aut.
|
|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-03-07 00:03:27
kuklandex: " ko jūs te ņemās, ielejat pilnu balonu, nometiet odo uz nullēm un izbrauciet tukšu balonu. pēc tam ar elementārās matemātikas formulu izrēķiniet cik ir reālais gāzes patēriņš un salīdziniet to ar kompja rādījumiem. es tā daru jau trešo gadu kopš uzliku iekārtu un katru uzpildi (litrus, cenu, nobrauktos km un kompja vidējo rādījumu) piefiksēju exelī uztaisītajā tabuliņā. tādā veidā es arī kontrolēju vai nav kautkas nobeidzies kādā mehānismā, jo zinu ka vajadzētu nobraukt tik un tik, bet ja nobraucu krietni mazāk tad jau jāsāk meklēt vaina dzelžos. " Es arī tieši tā daru. Tikai varu ieteikt to darīt nevis exelī bet http://www.spritmonitor.de/en/ Tad būs gan pašam gan arī citi varēs redzēt un pasmelties info.
Atbildēt uz šo ziņu
|