|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-02-01 13:02:44
Nu OK. Bet kā lai nosaka diagnozi siksnas stāvoklim. Jo kā jau teicu ar aci liekas ka siksna ir laba. Visticamāk ka mainīta neteikšu ka tikko bet nu izskatās tāda samērā svaiga. Cik nu var redzēt viņu nenoņemot nost. Jo kaut kā negribās šajā salā saldēt pirkstus un tur ķimerēties no lieka. Ruļļus jau varētu pārbaudīt un noteikt to stāvokli noņemot siksnu. Nu principā jau var mēģināt noņemt siksnu un novērtēt ruļļus. Ja ruļļi un siksna normāli var pieņemt ka siksna nesen mainīta. Ja ruļļi kustās tad maina visu nost. Laikam tā arī būs jādara. Tikai jāpagaida kad paliks drusku siltāks. Cik vispār šīs prieks kopā apmēram maksā (siksna + ruļļi). Jautājums vai siksnas trūkšana tiešām mēdz tā notikt šiem auto. Teiksim samērā regulāri. Jo godīgi sakot nekad iepriekšējiem auto nav mainīta ģeneratora siksna un arī problēmas nekad nekādas nav bijušas. Man arī ir paziņa kas kādos 5 gados jau kādus 200000 ir nobraucis ar Audi A4 un nav tam mainījis zobsiksnu. Ne nopērkot ne arī turpmāk ekspluatējot. Viņam pat prātā nenākot viņu mainīt jo neesot to vērts. Ja iet tad iet ja nostāsies ta nostāsies. Moš sliktākajā variantā lai nebūtu no lieka jāsaldējas jānopērk siksna lai stāv mašīnā. Ja nu satrūkst tad lai ir rezerve.
Atbildēt uz šo ziņu
Chrysler Grand Voyager 2003.g. 3,3 B/G AWD
|
|
garfilds182

560 ziņas
PM
|
2012-02-01 14:02:48
Atbildēt uz šo ziņu
Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD 2006
Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 2003 Limited
|
|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-02-01 15:02:06
garfilds182: " Izskatās ka kaimiņam sen nav mājās pārējie. " Ja tas tēmēts manā virzienā tad man kaimiņos nav redzēts Chrysler Grand Voyager 2008.g. Ir tikai 2 vecie kas līdz 2000.g. Un man domāt ka man ir visi mājās. Jo es parasti esmu pieradis auto remontēt pats un arī novērtēt auto stāvokli. Kā arī pats braucot jūtu kad kaut kas sāk beigties un tad arī skatos ko darīt. Uz servisu braucu tikai ārkārtas gadījumā. Kad nav pieejami specifiski instrumenti vai nepieciešams kaut kāds specifisks remonts. Iepriekšējais auto bija pilnīgi jauns un tam uz servisu dzinu tikai eļļu mainīt lai būtu zīmogs servisa grāmatā. Pārējo visu kas bija nepieciešams 5 gadu laikā darīju pats. Arī garantijas laikā bij nelielas šaizes kā rezultātā aizdzinu uz diagnostiku un pēc tam pats visu izdarīju.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-02-01 15:02:55
Pirmkārt nav runa par mainīt nemainīt burtiskā nozīmē. 1. Jautāju vai tā ir kaut kāda standarta vājā vieta vai nē. Jo ja izejam uz principu "Jāmaina jo tā visi dara, vai tā ir lieta kas var izjukt tuvākajā laikā", tad godīgi sakot atbilde uz šo ir tāda ka tad jau auto viss kopumā ir jāmaina pret jaunu no salona. Jo jebkurā lietota auto gadījumā ir jārēķinās ka jebkas un jebkurā brīdī var noklāties. Ja kāds teiks es biju pie dīlera un tie veica diagnostiku un teica ka jāmaina tad tas arī vairumā gadījumu ir nepamatoti. Jo servisā parasti pateiks ka beigts ir pus auto un vēlams to visu nomainīt un kur gan citur ja ne pie mums. Bija gadījums kad aizbrauca uz Skandi lai novērtē 5 gadus vecu auto. Doma bij atdot to kā iemaksu lai ņemtu jaunu no salona. Tad lūk tika uztaisīta auto stāvokļa novērtēšana. Pēc vērtējuma saņemšanas (ja skatās pēc tā novērtējuma ko Skandi izsniedza) praktiski auto bija pilnībā norakstāms. Protams ka bija arī pamatoti defekti uzskaitīti bet 90% bija tādi lai tikai nosistu auto cenu utt. Un domājams ka lielākā daļa no visiem servisiem tādu lietu piekopj. Un ja ar auto no 0 ir braucis viens cilvēks tad viņš nu toč labāk pārzin savu auto nekā jebkurā servisā par viņu kaut ko stāstīs. Protams ja cilvēkam ir saprašana un kaut kāda interese par auto. Vēl viens gadījums. Cilvēks aizbrauc uz TA un tiek izbrāķēta rokas bremze. Aizdzen uz servisu un tur visu sataisa. Tjipa tur kalotkas, paši cilindri (rocene trumulī) un vēl visādi sīkumi. Kopā rēķins ap 100 Ls. TA iziet un brauc laimīgs. Paiet pāris mēneši rocene atkal nav. Izdomā pats atjaukt un apskatīt kas un kā. Izrādās tur nekas nav ticis mainīts tikai iekustināts virzulis lai staigā jo tas ierūsējis. Bet protams pēc papīriem viss jauns salikts. 2. Jautāju cik tas kopumā varētu izmaksāt. Visi tikai saka ka jāmaina bet par izmaksām neviens neko nevar pateikt. Ja jau jāmaina un visi tik gudri tad jau visi ir mainījuši. Tātad vajadzētu būt aptuvenam priekšstatam cik apmēram tas varētu izmaksāt. Cik es atradu kaut kur tad siksna maksā laikam ap 20 Ls. Bet cik pārējie loriņi?
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
PASSATizhi

2959 ziņas
PM
|
2012-02-01 16:02:46
iAuto jau visus izbesiji, tagad te būs tas pats. un nestāsti pasakas ka pats kko remontē. jautājumi tev kā pilnīgam profānam. tas nav apvainojums, daudzi tadi ir prasi kkādus padomus, kad tos saņem, sāc vienmēr viņus apšaubīt, pie tam neko nesajēdzot no tā auto. priekš kam tad jautā? esi kkads teoretiķis, patīk pafilosofēt.
Atbildēt uz šo ziņu
GV 3.3 05'
w211 04'4m
A200tq
Honda cbf600sa
|
|
CGV2003

67 ziņas
PM
|
2012-02-01 18:02:35
Ne šeit ne iAuto es nevienu neesmu speciāli besījis. Bet praktiski sakot visi tikai māk gudri runāt. Ja iAuto tas bija salīdzinoši saprotams jo tas ir portāls par automašīnām utt. Par tādām lietām interesējas gan auto lietotāji, gan topošie lietotāji gan skolnieki. Tātad publika ļoti dažāda un arī līdz ar to atbildes ļoti dažādas. Ja ir vēlēšanās vari caurskatīt to diskusiju un saskaitīt cik komentāri bija par tēmu. Par cik tagad ir konkrēts auto un ir arī šo auto klubs tad cerēju ka šeit būs labāka auditorija. Ar konkrētām zināšanām par šiem auto. Bet cik noprotu tad esmu nedaudz kļūdījies. Un visticamāk ka reāli cilvēki kas var dot kaut kādus reālus un adekvātus padomus auto ekspluatācijā un lietošanā šo kluba sadaļu neapmeklē. Pieļauju ka klātienē ar kādu aprunājoties varētu uzzināt visu nepieciešamo pārdesmit minūtēs. Un uzzinātu visu interesējošo smalki un detalizēti. Šeit visi tikai zin tukšus salmus kult. Jautājumi man kā profānam ir par konkrētu auto. Jo par šiem auto tiešām nav zināšanu. Un man domāt ka visi jautājumi ir bijuši adekvāti. Par cik nav bijis CV, nav bijis auto ar gāzi utt. Un arī par siksnu bija konkrēti vaicāts "VAI TĀ IR KAUT KĀDA STANDARTA VAINA". Visus iepriekšējos auto patiešām remontēju pats. Gan savus gan arī saviem senčiem. Visiem šiem auto viss kas saistās ar ritošo daļu un citiem sīkumiem vienmēr ir darīts paša spēkiem. Ar visām gultņu un bukšu iekšā un ārā presēšanām ar hidraulisko presi ieskaitot. Pat ir pieejami 2 veida pacēlāji. Motoriem nekad nav bijušas problēmas ko varētu pats atrisināt. Piemēram senča V70 bija jāslīpē galva ko pats nevar izdarīt. Bija jāregulē aizdedze ko arī pats nevar jo nav aparatūra. Kompis kas nolasa kļūdu dažādiem auto arī nav. Vēl stikls ir mainīts servisā. Pa lielam tās ir reizes ko uz sitiena var atcerēties kad auto ir dzīts uz servisu. Ir bijuši nepieciešami metināšanas darbi kurus veica rada gabals jo pats tik kvalitatīvi lai metinātu auto neprotu metināt. Kā arī kāpēc to darīt ja rada gabals izpalīdz par to neprasot samaksu. Tā kā nemērīsimies ko kurš ir vairāk darījis. Ja ir kaut kas sakāms par konkrēto auto un interesējošiem jautājumiem tad lūdzu. Par pārējo ja kāds vēlas padiskutēt tad lūdzu uz privāto e-pastu. Nav ko piesārņot diskusiju ar krāniņu mērīšanos.
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
auseklis

11 ziņas
PM
|
2012-02-01 20:02:10
Dažs, labs skarbais puisis, nevar samierināties ar tehniskiem jautājumiem "tehnisko jautājumu" sadaļā a par tēmu, - nopirku savu zirgu, pie siksnām un rullīšiem pat tuvumā neeju. ja nu kautkas no standarta vainām, tad tā ir kārba, - nepārspīlēšu, bet no man zināmajiem personāžiem, kuri lieto CV, kārbas ir remontējuši ir vairums (mani ieskaitot). T&C 3.8 02 4x4
Atbildēt uz šo ziņu
|
|
kuklandex

286 ziņas
PM
|
2012-02-02 00:02:08
CGV2003: " Ne šeit ne iAuto es nevienu neesmu speciāli besījis. Bet praktiski sakot visi tikai māk gudri runāt. Ja iAuto tas bija salīdzinoši saprotams jo tas ir portāls par automašīnām utt. Par tādām lietām interesējas gan auto lietotāji, gan topošie lietotāji gan skolnieki. Tātad publika ļoti dažāda un arī līdz ar to atbildes ļoti dažādas. Ja ir vēlēšanās vari caurskatīt to diskusiju un saskaitīt cik komentāri bija par tēmu. Par cik tagad ir konkrēts auto un ir arī šo auto klubs tad cerēju ka šeit būs labāka auditorija. Ar konkrētām zināšanām par šiem auto. Bet cik noprotu tad esmu nedaudz kļūdījies. Un visticamāk ka reāli cilvēki kas var dot kaut kādus reālus un adekvātus padomus auto ekspluatācijā un lietošanā šo kluba sadaļu neapmeklē. Pieļauju ka klātienē ar kādu aprunājoties varētu uzzināt visu nepieciešamo pārdesmit minūtēs. Un uzzinātu visu interesējošo smalki un detalizēti. Šeit visi tikai zin tukšus salmus kult. Jautājumi man kā profānam ir par konkrētu auto. Jo par šiem auto tiešām nav zināšanu. Un man domāt ka visi jautājumi ir bijuši adekvāti. Par cik nav bijis CV, nav bijis auto ar gāzi utt. Un arī par siksnu bija konkrēti vaicāts "VAI TĀ IR KAUT KĀDA STANDARTA VAINA". Visus iepriekšējos auto patiešām remontēju pats. Gan savus gan arī saviem senčiem. Visiem šiem auto viss kas saistās ar ritošo daļu un citiem sīkumiem vienmēr ir darīts paša spēkiem. Ar visām gultņu un bukšu iekšā un ārā presēšanām ar hidraulisko presi ieskaitot. Pat ir pieejami 2 veida pacēlāji. Motoriem nekad nav bijušas problēmas ko varētu pats atrisināt. Piemēram senča V70 bija jāslīpē galva ko pats nevar izdarīt. Bija jāregulē aizdedze ko arī pats nevar jo nav aparatūra. Kompis kas nolasa kļūdu dažādiem auto arī nav. Vēl stikls ir mainīts servisā. Pa lielam tās ir reizes ko uz sitiena var atcerēties kad auto ir dzīts uz servisu. Ir bijuši nepieciešami metināšanas darbi kurus veica rada gabals jo pats tik kvalitatīvi lai metinātu auto neprotu metināt. Kā arī kāpēc to darīt ja rada gabals izpalīdz par to neprasot samaksu. Tā kā nemērīsimies ko kurš ir vairāk darījis. Ja ir kaut kas sakāms par konkrēto auto un interesējošiem jautājumiem tad lūdzu. Par pārējo ja kāds vēlas padiskutēt tad lūdzu uz privāto e-pastu. Nav ko piesārņot diskusiju ar krāniņu mērīšanos. " tā nav STANDARTA vaina, tā ir STANDARTA procedūra, ko parasti izdara nopērkot jaunu autiņu. siksnas,eļļas un filtrus nomaina pašus pirmos un uzreiz bez liekām diskusijām vai vajag vai tā ir kāda problēma ... bla bla bla.... u.t.t... par cenām nemācēšu teikt, jo man ir vecāks džeris, bet šādām lietām ļoti elementāri cenas var noskaidrot kaut vai apzvanot autoveikalus ( kā es to daru ), vai arī daudzās un visdažādākajās auto rezerves daļu tirdzniecības mājas lapās internetā. visu apkopojot sanāks tev aptuvenās izmaksas, un tās ir stipri atšķirīgas atkarībā kādus brendus gribi, vai lētos Ķīnas pakaļdarinājumus vai nedaudz dārgākas, bet toties kvalitatīvas mantas.
Atbildēt uz šo ziņu
Dodge GrandCaravan '99, 3.3, FWD +gāze, aut.
|