Forums » Tehniski jautājumi » tumbas
| tumbas ( 5203 ) | |
|
alien
|
2011-12-02 13:12:58 Vai kads lūdzu nezin, vai prieksējas durvīs ir skalruni? 2000 g grand voy. Itka tur tada restīte ir, bet nekas neliecina, ka tur ir skalrunis otrā pusē. Skan tikai aizmugurejās un tās kas pie prieksējā stikla uz panela. Skana prieksā sēzot ir diezgan pliekana. Un arī tur aiz maģa nevar nekadus papildus vadus atrast, kas nebūtu pievienoti. No ta visa izriet nakošāis jautajums - ka nemās abšivka nost durvīm? - tā smuki , bez laušanas 2000 Grand Voyager 2,5 TD !! daudzgalvainais :)!! |
|
kreisaakaaja
|
2011-12-02 14:12:05 man ir 1996 g apaļais un tumbas man tur ir tik blakus sēdētāja pusē neskan ,šofera pusē skan. T&C LXi ,1996 g. 3.8 bendzins |
|
GRIMBURGERS
|
2011-12-02 16:12:25 Manam tur durvīs tumbas nava un vadi arī nepienāk. Tas domājams ir atkarīgs no komplektācijas - cik skaļruņu stereo ir iekšā. DODGE CARAVAN 2000 3,3l LPG |
|
alien
|
2011-12-02 17:12:24 aha un tad apakaļ viņš liekas vienkarši ar kulaku sitot pa perimetru? probei bija kaut kas līdzīgs. 2000 Grand Voyager 2,5 TD !! daudzgalvainais :)!! |
|
kreisaakaaja
|
2011-12-06 08:12:31 cik man stāstīja tad jāskatās ir nomināljauda , nevis max.jauda. T&C LXi ,1996 g. 3.8 bendzins |
|
alien
|
2011-12-06 08:12:34 jaa tur skalruņu tiešām durvīs nav! Kā ir ar tam tumbam? ko galu gala nozīmē tie wati? Mūsdienās maģim standartā ir 4x50W. Tādus auto skaļruņus praktiski nevar nopirkt. parsvara ir 100w un uz augsu. Un man kaut kā neticas, ka tāda sūda tumbele 11 cm diametra var dot piemeram 200w jaudas skaņu ārā. lai būtu kvalitatīva skaņa taču vajadzētu lai magim un tumbam būtu vienāda jauda. Vai kā? Un man kādreiz bija masinā baigas smukas elipses bet vinas kaut ka neskanēja jo bija 80w RMS otra pusē. pastiprinataju likt negribas - nav vairs tie gadi un arī žēl aķa. Kādus skalruņus tad man meklēt (cik watu nominālu jaudu)? lai būtu smuka dziļa skaņa no maģa vien. maģis ir labs. 2000 Grand Voyager 2,5 TD !! daudzgalvainais :)!! |
|
Ottttto
|
2011-12-06 10:12:00 " Nu vispār jau arī sūda tumbele skanēs labi pie nosacījuma, ka tumbelei ir pietiekoši laba akustiskā telpa kur skanēt (lasi: kaste). Vēl labāk, ja iespējams pa atsevišķiem skaļruņiem sadalīt zemās, vidējās un augšējās frekvences... pastiprinātājam vai maģa izejošajai jaudai nav jābūt vienādai ar skaļruņu jaudu, jo savādāk signālā pie lielākām jaudām izteikti būs dzirdams kropļojuma koeficients. un ja salīdzini jaudas, labāk salīdzināt nominālās jaudas, jo rms jaudas nav salīdzināmas - tās katrs ražotājs bez maz vai no pirksta izzīž. vispār šī ir vesela zinātne un kosmoss, šajā saitā var šo to palasīt http://www.mobileaudio.lv/ TC 2005 3.8 LPG FWD |
|
Ottttto
|
2011-12-06 10:12:57 " Norādītā 4x50W maģiem parasti ir rms jauda, nominālā jauda ir labākajā gadījumā 4x25W. Pie šādas jaudas maģa (ja tev auto audio sistēma sastāvēs tikai no maģa un laba skaļruņu pāra vai diviem pāriem) meklē vairākfrekvenču skaļruņus attiecīgi sākot ar nominālo jaudu 35W (gan jau ka tādiem rms jada būs ierakstīta 250W un uz augšu )un pietiks atliektiem galiem pie nosacījuma, ka skaļrunis ir nevis nomests uz palodzes, bet kvalitatīvi iebūvēts, vislabāk ņemt tāda izmēra, kas der orģinālo skaļruņu vietā, ja vien tie nav mikroskopiska izmēra - mazāk par 15cm diam. Un vēl tādas nianses kā jūtība - skaties lai ir virs 90 db, jo būs vairāk, jo skanēs skaļāk pie mazākas jaudas, vēl - jo mazāki omi skaļrunim, jo pastūzim būs vieglāk elpot un to iekustināt, frekvenču diapazonam pievērs uzmanību, nenopērc kaut kādus komponenšu skaļruņus (vidus), normāliem standarta pilnizmēra pļurņikiem zemākajai frekvenču robežai būtu jābūt ap 30Hz. Pats pēdējais - vadi, montāža un pareizs slēgums, ja skaļruņi ir vairāk kā viens pāris (pīkstuļi u.t.t.) - tam visam ir ietekme uz skaņas kvalitāti. Veiksmi!
TC 2005 3.8 LPG FWD |
| Lapas: [1] 2 3 | |
Forums » Tehniski jautājumi » tumbas

Veiksmi!