Forums » Tehniski jautājumi » Voltmetrs dīvains, akumulatoru nelādē.
| Voltmetrs dīvains, akumulatoru nelādē. ( 5618 ) | |
|
HB
|
2011-09-22 12:09:09 Problēma: braucot pamanīju, ka deg "check gauges" un voltmetrs [b]pilnīgi uz nulles[/b], kā pie izslēgtas aizdedzes, pārējie rādītāji darbojas un ir normā. Izspiedu sajūgu, izslēdzu aizdedzi un apturēju motoru, pēc tam ieslēdzu aizdedzi un iedarbināju, atlaižot sajūgu. Voltmetrs sāka rādīt mazliet vairāk kā parasti pie nedarbojoša dzinēja ar ieslēgtu aizdedzi, ar tendenci lēnām tomēr celties spriegumam. Nodomāju, ka aķis pamatīgi tukšs un gan jau uzlādēs. Tā braucu pusstundu, voltmetrs rādīja par pus iedaļu mazāk, kā parasti, bet par pus iedaļu vairāk, kā pie nedarbojoša dzinēja. Tomēr pēc apturēšanas bija jāmeklē "šlipse" un palīgs, negrieza nemaz. Mājās uzlādēju akumulatoru pilnībā, kādas 9 stundas lādēju. Tagad, ieslēdzot aizdedzi, voltmetra rādījumi ir kā parasti, iedarbinot atkal tikai puse no parastās starpības. Nu, kamēr vēl aķis pilns, ripinos. Pārējie rādītāji normā, tahometrs strādā, tā ka apgriezienu devējs nebūs pie vainas. Ģeneratoram oglītes nesen nomainītas jaunas, varbūt taisngriezim kāda diode izsista vai rotoram kontaktgredzeni iet uz beigām, jāskatās.
Jāņem testeris rokā un jāmeklē vaina, bet patlaban sakarā ar saspringtiem lauku darbiem nu nemaz nav laika, tāpēc ceru varbūt vispirms kādu viedu padomu dabūt, no kura gala ķerties klāt. Par to pārveidotāju ar, re kā pirmo reizi pamēģināju un še tev! -= CGV '95 2,5TD =- |
|
munds
|
2011-09-22 17:09:55 Kad manējam bija izbeigušās oglītes, arī bija tas pats- iedegās tā lampa, un voltmetrs nokrita uz nulli, manuprāt, tas tā notiek tāpēc, lai Tev uzreiz būtu skaidrs, dēļ kura rādītāja tā lampiņa iedegusies, izslēdzot un ieslēdzot aizdedzi, voltmetrs atkal rāda faktisko spriegumu, līdz kompis izdomā, ka spriegums ir par mazu, ieslēdz atkal to "check gauges " lampu un nogāž vēlreiz voltmetra bultu gar zemi. CV95-2,5td |
|
ID
|
2011-09-22 20:09:39 Sakritība vai nē, bet man arī izbeidzās ģenerators lietojot 12 -> 220 V pārveidotāju ar laptopu. Pārveidotājs 150W, laptopa baroklis 90W. Pie nerūcoša motora apmēram pēc 3 - 5 minūtēm darbinot laptopu sāka pīkstēt "low voltage" signalizācija uz pārveidotāja. Akumulators jauns Exide, jaudīgs un dārgs. biju to aparātu lietojis gandrīz divas nedēlas, ceļojuma laikā lādēšanai, tur telefoni, fotoaparāti un tā, portatīvo salīdzinoši maz sanāca pieslēgt, centos salādēt viesnīcās. Mājās braucot Polijā noņirdzās radio un pēc kādām 20 minūtēm noslāpa motors, iedarbināt nevarēja, aķis vai nu tukšs vai kaut kas iet uz īso. vainu novēlu uz radio par cik viņš pirmais izbeidzās kaut gan drošinātāji bija veseli, atvienoju, kamēr skrūvēju šo ārā aķis bija mazliet atguvies, mašīna pieleca un ar laimīgu nopūtu braucu tālāk. Prieki gan nebija ilgi, pēc apmēram stundas atkal elektrība praktiski izbeidzās, instrumentu panelis nedarbojās, centālā sāka raustīties vaļā- ciet, sievietes mašīnā nobijušās, tjipa mistika Dodge Grand Caravan 3.0 96 Chrysler Town&Country 3.8 96 |
|
ID
|
2011-09-22 20:09:51 Ak jā, man voltmetra nav un lādēšanas (nelādēšanas) lampiņa arī man nevienā brīdī neiedegās, iespējams ka izdegusi. Dodge Grand Caravan 3.0 96 Chrysler Town&Country 3.8 96 |
|
HB
|
2011-09-23 01:09:03 Tad re, kādi pigori ar tiem pārveidotājiem! Man viņš ar pīkstienu paziņoja par nepietiekamu spriegumu brīdī, kad darbināju starteri, kas arī loģiski, vairāk neko. Pārslodze ģeneratoram nez vai varētu snākt, pārveidotājs spraužams piepīpētāja ligzdā, un drošinātāji mašīnai visi ir pareizie, arī pārveidotāja štepselī ir drošinātājs. Bez tam no pārējiem patērētājiem bija ieslēgtas tikai tuvās gaismas. -= CGV '95 2,5TD =- |
|
kuklandex
|
2011-09-23 10:09:09 vairākas reizes esmu lietojis pārveidotāju un nekad nav bijušas problēmas. Ir bijuši gadījumi kad pārveidotājs ar pīkstienu izrubās, bet tā viņam ir drošība lai neizlādētu aķi sausu un paliktu vēl ķieka piešķilt bīdeli. kautgan pārveidotāji ir daudz un dažādi, lēti un dārgi, nemācēšu teikt vai šī drošība ir visiem pārveidotājiem. Katrā ziņā neticās ka tas būtu par iemeslu lai nokautu ģenģeri, viss agrāk vai vēlāk vienkārši noplīst, nekas nav mūžīgs. Iesaku tomēr ar steigu tikt skaidrībā ar problēmu jo nez cik tad tas aķis ilgi vilks uz sava kupra visus elektro patērētājus, katik nesanāk vēl beigās aķi jaunu pirkt. savu laik, kad man vēl bija vecais labais žigulitis, atceros ka varēja ģeņģeri pārbaudīt noņemot no aķīša klemmi pie rūcošas dvēseles, ja noslāpst tad skaidrs ka ģeņģeris izģērbies. Bet ar mūsdienīgākiem autiņiem tā gan negribās riskēt jo kas to lai zin kādu tur vēl elektronikas pretestību vai vēl ko var nosvilināt. Dodge GrandCaravan '99, 3.3, FWD +gāze, aut. |
|
HB
|
2011-09-23 11:09:53 Ņemt nost klemmi rūcošam -die's pasarg! Žigulim jau ar visas ieslēgtās lampiņas tā var aiziet pa pi*** . Es daru savādāk- rūcošu noslāpēju ar 5. robu, sajūgu un bremzi, visu laiku skatoties uz voltmetru. Noslāpējot ar atslēgu un atkal ieslēdzot aizdedzi, aiziet kvēlsveces un citi pričindāļi, kas samazina spriegumu un neļauj objektīvi novērtēt izmaiņas. Tagad nelādē nemaz, kaut sākumā likās ka drusku tomēr ir. -= CGV '95 2,5TD =- |
|
munds
|
2011-09-23 16:09:13 Man ir tieši šī paša ražotāja pārveidotājs, lietojis viņu esmu gan vieglajā, gan smagajā autiņā, nekad nekādu problēmu nav bijis, gan jau vaina būs pašā ģeņģerī, apskati vēlreiz oglītes, vai nav atlodējušās, ja reiz nesen mainītas, tā pat rotora gredzenu, gan jau kaut kur tā vaina sēž un gaida, kad Tavi lauku darbi beigsies! CV95-2,5td |
| Lapas: [1] 2 | |
Forums » Tehniski jautājumi » Voltmetrs dīvains, akumulatoru nelādē.
Ar strāvas pārveidotāju esmu darbojies, 300w, nav bijušas problēmas. Bet rotora gredzenu savam uzliku jaunu, jo vecais bija nodilis, nebija dārgs un nomainīt arī nebija grūti.
Kad noslāpa atkal pastāvējām kādu stundu, iedarbinājām un braucām, tā nākamajā rītā bijām tikuši līdz lietuvas vidum kur noslāpa tieši pie autoelektriķu servisa, pagaidijām kad atverās, pamērījām spriegumus - lādēšanas praktiski nebija, ļoti minimāli kaut ko deva. Uzlādējām pie viņiem aķi un tad praktiski tikai uz aķīša arī atbraucām līdz Jēkabpilij kaut gan šie teica ka max 20 minūtes izvilksim, viņiem gan tur bija vairāk savas biznesa intereses notirgot mums ģeneratoru vai vismaz jaunu uzlādētu aķi ko pa ceļam pamainīt kad mūsējais izbeigsies