Forums » Tehniski jautājumi » Atkārtoti par kārbas nimiršanu
| Atkārtoti par kārbas nimiršanu ( 2459 ) | |
|
Turecky
|
2011-05-10 08:05:06 Sveiki. Vēlreiz gribēju izstāstīt situāciju un saprast, kas īsti vainīgs pie kārbas defekta. Lieta bija sekojoša. Nopirku voyager 1991. gada 3L. Braucot mājās noklājās kārba un palika tikai atpakaļgaita. Kārba bija remontēta vienā servisā ar kuru sazinājos un vedu atkal pie viņiem remontēt. Remonts izmaksāja 250Ls. Kad braucu pakaļ mašīnai, kas bija ap 10:00 vakarā secināju, ka nestrādāja dzesēšanas ventilators(īpatnība, ka iepriekšējie īpašnieki neiedomājās pārbaudīt vai nav sabojājies termodačiks ielika salonā pogu pa tiešo ar ko ieslēgt ventilatoru). Servisā pirms aizbraukšanas jautāju vai vadus nav aiztikuši, jo pirms tam ar pogu ventilators strādāja. Teica, ka vadus nav aiztikuši. Tad pārjautāju, vai varu ar tādu braukt. Atbilde bija, ka līdz mājām var, jo bija ap 10 grādiem ārā(paskatījos Rīgas siltuma lapā), bet kad aizbraukšu mājās gan vajagot sataisīt. Tā nu kāpu tad un braucu mājās. Līdz mājām diemžēl netiku. Purčikā paliku krustā. Kārba vairs vispār nekustējās. Bija izspiesta arī eļļa. Pēc pleķa spiežot kāds litrs vai divi. (motors netika pārkarsēts) Tā nu aizvilka uz mājām. Izrādījās, ka tomēr ventilatoram bija norauts vads, kas bija pie pogas, ko servisnieks joprojām noliedz. Teica, lai sataisu dzesēšanu normāli un vedu skatīties, kas par vainu. Tagad saka, ka garantija nedarbojas, jo dzesēšanai jāstrādā kā paredzēts nevis ar pogu un ka tādu nevarot taisīt. Uz jautājumu, kāpēc tika veikts remonts, ja zināja par pogu ventilatoram un nedrīkstēja remontēt saņēmu tikai kliegšanu. Jautājums principā vai pie tādas temperatūras varēja pārkarst un vai tur ir mana vaina vai visticamāk servisā paši kļūdījušies un tagad lai nebūtu jātaisa pa garantiju visu noveļ uz mani un grib tik atkal iekasēt naudu? Varbūt ir vēl kāda nianse, par ko varētu vainu mēģināt novelt uz mani, jo parunājot ar dažiem un iepriekšējo reizi, kad jautāju par problēmu izskatās, ka es tur neko sabojāt nevarēju, jo sākumā kad izbraucu, kārba pat pārslēdzās ideāli. Jautāju atkārtoti, jo gribu noprecizēt, lai servisnieks visu nenoveļ uz mani, lai zinu ko teikt, jo mašīnās neesmu tik spēcīgs it sevišķi automātos. Ceru uz atsaucīgām atbildēm. Paldies Voyager 2002 3.3 benzīns/gāze |
|
Turecky
|
2011-05-10 08:05:49 Nu ja. Domāju, ka sapratis, ka ielidojis uz garantijas remontu, ko krīzes laikos negribas segt. Un tagad visas bočkas uz mani, lai tik pa garantiju nebūtu jātaisa. Voyager 2002 3.3 benzīns/gāze |
|
ID
|
2011-05-10 08:05:57 Tad viņi no sākuma teica ka ar tādu var braukt, bet pēc tam saka ka pats esi vainīgs, jo tomēr nevar ar tādu braukt.. Dodge Grand Caravan 3.0 96 Chrysler Town&Country 3.8 96 |
|
ID
|
2011-05-10 13:05:41 Kāds zinošāks varētu nokomentēt vai kārbas eļļai vispār ir temperatūras devējs un vai viņš var ieslēgt ventilatoru, jo ja nav tad kāda starpība ka ventilators ieslēdzas ar slēdzi, ja temperatūra ir normā, tad arī bez tā paštaisītā slēdža tas ventilators tajā brīdī nebūtu ieslēdzies.. Dodge Grand Caravan 3.0 96 Chrysler Town&Country 3.8 96 |
|
PASSATizhi
|
2011-05-10 16:05:16 karbai radiatoru vajag, tas ir pieradiits. motoram ir sekundari, atmosferi dizhi nekarst. torbo jaa. un shaubos ka ventilarors tieks slegaats no karbas. GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa |
| Lapas: [1] | |
Forums » Tehniski jautājumi » Atkārtoti par kārbas nimiršanu