Degvielas pateriņš » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Degvielas pateriņš

Lapas: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
Degvielas pateriņš ( 18204 )
IlmarsG!

1412 ziņas

PM

andrejsje"]manējam: "

No kurienes Tev informācija, ka FlexFuel dzinējam degvielas patēriņš lielāks pat braucot ar parastu degvielu ?

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

9977

131 ziņas

PM

par Flex Fuel sistēmām.

Būtībā braucot ar normālo benžu tam nevajadzētu būt stipri lielākam par to, kāds ir "normāli" barojamam dzinējam.

Kaut gan lielāks patēriņš tiek pieļauts - dzinēja vadības programma to pieļauj.
Kā piemērs: 2.7 benzinnieks ar ko darbina Sebring/Avenger/Journy. Sākotnēji to darbināja ar parasto benzīnu un rūpnīcas noteiktais pilsētas patēriņš bija ap 14.7l uz 100km ar 4pakāpju automātu. Sākot ar 2009.gadu to pašu dzinēju drīkst barot ar E85. Attiecīgi noteiktais pilsētas patēriņš pieaug līdz 15.4 litriem uz 100km, ar 6 pakāpju automātu. No reāla lietotāja teiktā arī ar parasto benzīnu zem 15 litriem patēriņu dabūt nevar.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Grand Voyager '12 RT 2.8 CRD, Limited

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

Varbūt gāzi arī tāds vairāk ēd?

Atradu informāciju, kur uzskaitīts ar ko atšķiras FlexFuel dzinējs no parasta:
http://www.aa1car.com/library/e85.htm
"E85 also requires a specially modified fuel injection system that can deliver a richer fuel mixture. Alcohol likes an air/fuel ratio of 9:1 compared to 14.7:1 for gasoline, so higher flow rate fuel injectors are required. The fuel system must also be equipped with a special fuel sensor that uses a dielectric measuring principle to determine the percentage of ethanol to gasoline (ethanol is more conductive than gasoline). The engine computer uses the fuel sensors input to adjust fuel delivery and spark timing according to the concentration of alcohol in the gas"

Ienāca prātā ideja - Mūsu degvielas tirgotāji parasto degvielu tā saķīmiķojuši+netīrumi+ūdens , ka speciālais degvielas sensors jūk prātā un liek dot treknāku degmaisījumu.
No citas puses - tā koncentrācija varētu būt pareizā esošajai degvielas kvalitātei.
Jāņem vērā arī, ka visai degvielai klāt 5% etanola. Parastajam dzinējam bākā nav dielektriskā sensora un par tā klātbūtni nekā nezina. Savukārt FlexFuel dzinēja vadības bloks saņem informāciju par etanola klātbūtni un liek dot nedaudz treknāku degmaisījumu.

Ko par to visu saka lambda zonde?
http://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=73061

Izrādās, Chrysler tā īpašā degvielas sensora nav "Chrysler vehicles do NOT have a sensor that detects E85."
http://www.ricksfreeautorepairadvice.co ... l-vehicles

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

Emigrants

203 ziņas

PM

Man ir mazais voyages 2.4 ar gazi, pat stipri ekonomiski braucot, pa labiem Vacijas celiem, viss ekonomiskakais, ko var dabuut ir 13 litri gazes, tacu uzgriezt spidometru ap 130-150km/h tad rij kadus 20 litrus bez beedaam

Atbildēt uz šo ziņu

Grand Voyager 2000 3.8, AWD, gas-injection, jaunieguvums Ford galaxy "03, tdi

robisss

89 ziņas

PM

Es 59l balonu varu jauktā režīmā nobraukt 340-380km. Bet tagad braucot uz Angliju Vācijas bānis sanaca ar vienu uzpildi 500km biju šokā par rezultātu, jo domāju ka iepriekšējā uzpildes stacijā nēsmu uzmetis pa 000. Savukārt Polijā pa kādi 150-170km mazāk varēja nobraukt jo visu laiku uzdot nomet un tā visa Polija.Tā ka esmu sev ļoti apmierinats ar gāzes patēriņu.

Atbildēt uz šo ziņu
Ezis2

1676 ziņas

PM

Es saukart nesen biju patikami paarsteikts :shock: ar to ka braucot pa zviedriju nobraucu 445km ar 57 litriem lidz shim nekad nebiju vairak pa 380km nobraucis
Vaacijaa saukaart vaiark pa kadiem 350 nevareeja nobraukt, bet tas bija velkot uz kadi~150km/h + 5 cilvek iaizkrauta aizmugure un vel uz jumta zaarks kursh protams arii aizkrauts.

sastregumiem pilnaas pilsetaas protams kadi ~ 20 njamaa :roll:

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

shefinsh

386 ziņas

PM

Bāc, ziema vai vasara man pilsētā ir 20-23 Litri. Brauci kā gribi! Esmu mēģinājis īpaši saudzīgi nobraukt balonu 52L, bet nekā 240 km (Rīga) + 2 reizes Jūrmala = 21,6 L uz 100km. Man liekas, ka tas nav normāli.
Tīri šoseja 12-13L.

Ko lai iesāk??? Pie kompja pieslēdz un saka, ka gāze strādā ideāli - viss ok.

Atkal sveces, svečvadi???

Atbildēt uz šo ziņu

DODGE GC 2002.g. 3.8 benz./gāze->LIMITED

joz

32 ziņas

PM

Sveiki, varbūt kāds var līdzēt ar padomu. 2,8 CRD degvielas patēriņš braucot ap 100 ārpus pilsētas ir virs 10l/100km. Pieņemtu, ka tas ir normāli, ja vien paziņam analoģisks auto ar analoģisku noskrējienu netērētu ap 7,5l/100km.Pārbaudīts ielejot konkrētu degvielas daudzumu.Varbūt kāds var ieteikt ar ko sākt.Nekādu lieku dzinēja trokšņu autiņam nav, jaudas zudumus nemana, apskate izieta ar 1 reizi, eļļa nezūd. Niskrējiens 168 t.km. Paldies.

Atbildēt uz šo ziņu

CGV 2005 2,8 CRD

Lapas: 1 [2] 3 4 5 6 7 8

Forums » Tehniski jautājumi » Degvielas pateriņš
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online