Akumulators » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Akumulators

Lapas: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9
Akumulators ( 15911 )
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Vēl jau var izmēģināt EFB akumulatorus, tie arī paredzēti Start-Stop sistēmām, bet ir nedaudz lētāki:
https://www.salidzini.lv/search.php?q=Akumulators+EFB

Pats savējam gan tikko nopirku tradicionālās sistēmas - parasto skābes akumulatoru par 72EUR, Poļu AUTOPART 82AH 850A GALAXY GOLD http://220.lv/lv/auto-preces/akumulatori-ladetaji-un-starta-iekartas/akumulatori/akumulatori-autoart-82ah-850a-galaxy-gold?id=280394&mid=548930.
http://lv1.pigugroup.eu//colours/722/897/722897/d1bd75d361ab9fcb187e218b28f33d6b_xbig.jpg

Pirms tam pilnus sešus gadus nokalpoja Bulgāru Monbat Formula 75Ah 740A, bet vēl agrāk četrus gadus Monbat Dynamic 72Ah. Visi parastie skābes, Dynamic pat ar skrūvējamiem korķīšiem.
Nekad no uz akumulatora rakstītajiem cipariem neesmu īsti ticis skaidrībā par ražošanas laiku, tādēļ cenšos pārāk lielas summas par akumulatoru neizdot. Skatos gan, lai akumulators būtu ražotāja interneta vietnē kā patreiz ražots modelis.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Tigeris

576 ziņas

PM

Stahanoff: "Palīdziet lūdzu ar padomu,

Apnika ar tiem akumulatoriem jau cīnīties. Ka zināms parastie uz 2,8 CRD netur vispār. "

Nu jau gan konkrēti čugunu te lej! Kā tas ir "parastie netur vispār uz 2,8CRD" ???? kas
tāda pasakas sastāstīja,varbūt kravinieki visi ar želejām braukā? Ja Tavs automobilis nav tehniskā kārtībā -aķis regulāri neuzlādejas lidz galam,
vai ir paaugstinātas noplūdes mieras tāvoklī,neturēs neviens -nedz želejas ,nedz parastais! Protams,nenoliedzami,
želejniekiem ir krietni lielākas starta strāvas ,it sevišķi aukstajā laikā,bet cik mums ir riktīgi
aukstais periods? Jā,šoziem vienu reizi nepiešķilu(parastajam 75AH aķim 4.ziema), arā bija -23 un
autiņš iepriekš 4 dienas nekustināts. Nu un tad ? Vienu reizi 2 ziemās pieliku vadus un nedaudz palādeju,
pēc tam protams paķēra. Ļoti jauki,ja var atļauties uzlikt želejnieku savam dīzelim,
bet tas nenozīme, kas tas atrisinās visas Tavas augšminētās problēmas!

Atbildēt uz šo ziņu
ibiodizels

695 ziņas

PM

Domāju ka tev ir elektrībā problēma navis aķī.Rudenī pļāpāju ar detaļu tirgotāju...Želejnieks nav tās naudas vērts,voenīgais pielietojums ir sportam,bezceļam kur tehnika kratās utt.nekalpos viņš 5 gadus.Aķi sāk dzist pēc 3 gadi.Es nopirku detu 75a pa 50e un griež arī -20 un atstāju aizdedzi neizslēgtu,nekas tur nenosēžas tik tukš ka nevar pielaist.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

"kur tehnika kratās"- pēc šīs pazīmes es tikai pa bezceļu braucu.
Un tie EFB vai AGM akumulatori vairs nemaz tik briesmīgi dārgāk nemaksā. Varēju pielikt piecus Eiro un nopirkt tās pašas firmas EFB akumulatoru (tiesa ar mazāku ietilpību un starta strāvu). Nedaudz šaubījos, vai mana auto ģenerators nodrošinās attiecīgu lādēšanu.

CV 1998.g. 2.5TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
Emmux22

28 ziņas

PM

Tiešām Voyagerim var ielikt parastos 70-80Ah akumulatorus neko nepārtaisot? Paskatoties datus man šķiet tur ir daži milimetri par maz, jo visiem šādiem aķiem ir garums 278mm norādīts pie izmēra, bet tā vieta aķim ir nedaudz ( uz pāris mm ) īsāka.

Atbildēt uz šo ziņu
IlmarsG!!

1730 ziņas

PM

Manējam (skat linku augstāk) izmēri:
Garums: 276 mm
Platums: 175 mm
Augstums: 190 mm

Pēc garuma nedaudz ķīlējas, bet neko pārtaisīt nevajag.

CV 1998.g. 2.5 TD LE

Atbildēt uz šo ziņu
PASSATizhi

2959 ziņas

PM

es uzskatu ka dzīvojot pilsetā, ir jālieto tikai agm-vrla-efb baterijas. parastie mūsdienu apstākļos būs hroniski neuzlādēti, kas noved pie pāatrinātas to bojāejas. ja dienā nobrauc pa trasi vismaz 2 stundas, tad, tikai tad var cerēt ka parastais aķis būs kaut cik uzlādēts

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Ezis2

1676 ziņas

PM

74ah lien kastee ka radits drusku iespeizot.Es neiespringst sprauzu ieksa letos no name brinumus jo prakse pieradijusi ka parmaksat par brendigajiem nav jega.. galvanais skatos razosanas datumu lai ir max svaigs.
Pedejo pirku Depo un vinam pirksanas bridi bija 4 menesi un marta butu 5 gadi un bez nevienas uzlades jutu ka sak pagurt, sito ziemu laikam neizvilks.Ieprieksejais ari bija kautkads no name un ari 4,5 gadi nodzivoja.

Atbildēt uz šo ziņu

T@C limited 1999.3,8 - T@C 2001. LXI 3,8

Lapas: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Forums » Tehniski jautājumi » Akumulators
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online