automātiskā kārba,kā lietot? » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » automātiskā kārba,kā lietot?

Lapas: [1]
automātiskā kārba,kā lietot? ( 4684 )
poius

8 ziņas

PM

Iespējams diletantisks jautājums,aizdomājos šodien pa Rīgas luksaforiem braucot,
bet-kā labāk ikdienā,pilsētā,automātu likt neitrālā stāvot krustojumos vai labāk, lai stāv Draivā.
Kā ir pareizāk ar automātu darboties,kā tam labāk patiks:)?
Liekot neitrālā mani pavada baigā atbildības apziņa ka tādejādi es paildzinu automātiskās kārbas mūžu
Apgaismojiet mani duraku šajā jautājunā

Atbildēt uz šo ziņu
Fredis

77 ziņas

PM

Man teica, ka labāk nelikt neitrālajā pie katras apstāšanās. Tas it kā jaj kārbu. Bet nu varbūt kāds spec ko citu teiks.

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Grand Caravan 3.3 V6, 1999, gāze; Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD, 2007.

dodgec

132 ziņas

PM

No rīta vajag ielikt „drive” režīmā un vakarā izņemt! Automātiskās pārnesumkārbas lietošana ir ļoti vienkārša, un lielākoties paši autovadītāji sarežģī sev dzīvi, rīkojoties tā, ir kā viņi joprojām sēdētu auto ar manuālo transmisiju, bez vajadzības pārslēdzot pārnesumus.
Vai pie krustojumiem pārslēgt uz neitrālo pārnesumu? Labāk ne, jo kārba visu laiku tiek pakļauta spiedienu maiņai. Katrreiz, pārslēdzot no D uz N, strādā vienas un tās pašas disku paketes, kuras jau tāpat ir pietiekami noslogotas.
Redzi,nepatīkama lieta, biežāk saistīta ar tiem autovadītājiem, kas iepriekš brauca ar mehānisko kārbu – pie krustojuma stāvot, tiek ieslēgts neitrālais pārnesums un pēc tam aizmirst pārslēgt uz D. Iedegas zaļais signāls, vadītājs piespiež gāzi, bet auto nekustas… Vadītājs strauji pārslēdz „drive” un ar lielu sitienu pa kārbu uzsāk braukšanu… 10–20 šādi sitieni, un kārbu var vest uz remontu!
Lai veicas!

Atbildēt uz šo ziņu
janni

716 ziņas

PM

figzin cik taisnība cik nē :arrow: http://www.autonews.lv/raksts/108/Ka-pa ... esumkarbu/

Atbildēt uz šo ziņu

---

poius

8 ziņas

PM

Man jau ar liekas ka ja automāts,tad nav ko lieli to raustīt pa ātrumiem.Tāpēc jau jautāju,kas,kā

Atbildēt uz šo ziņu
dodgec

132 ziņas

PM

Un vēl,zināšanai.Ar novēlošanos,bet tomēr.
Ziemas laikā, ieslīdot kupenā, ja nav pieredzes un zināšanu, mašīnā ar automātisko kārbu nevajadzētu mēģināt kaut kā saviem spēkiem tikt ārā.
„Iesēžoties”, pārnesumu pārslēgšana no „drive” pozīcijas uz „reverse” tiek fiksēts tikai caur neitrālo pārnesumu! Ja mašīna „buksē”, jāpārslēdz uz N, ar bremžu palīdzību pilnīgi jāapstādina, un tikai tad var likt „reverse”. Mašīnu ar AT nekādā gadījumā nedrīkst šūpot, kā tas varbūt ierasts ar MT.
Un vēl parmašīnas novietošanu slīpumā – novietojot to „parking” režīmā, dažreiz nevar no tā izņemt, un bieži vien viss beidzas ar salauztu konsoli, trosi vai kārbu.Kā rīkoties – uzbraucam slīpumā, apstājamies, ieslēdzam rokas bremzi un tikai tad pārslēdzam P režīmā. Sākot kustību, piespiežam bremzes, izņemam no P un tikai tad atlaižam rokas bremzi.
Nu tas it kā viss

Atbildēt uz šo ziņu
Lapas: [1]

Forums » Tehniski jautājumi » automātiskā kārba,kā lietot?
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online