motora eļļa » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » motora eļļa

Lapas: 1 [2]
motora eļļa ( 4899 )
gcha

140 ziņas

PM

es savam leju tikai 5w-30, ārā nekur nekas netek. īstenībā neredzu jēgu liet ne 10w-40, ne 5w-40, jo domāju ka eļļas noplūdes 5w-30 nekādi neveicina jo:
* ja runājām par pirmo ciparu 5w vai 10w, tas ir viskozitāte pie zemas to - karsta eļļa jebkurā gadījumā ir vēl škidrāka + vēl pie darbojošās sistēmas eļļošanas sistēmā ir spiediens, ja jau motoram darbojoties pat karstu eļļu (pat ja -40) nedzen ārā, tad kādēļ lai no stāvoša motora tecētu 5w-... eļļa ārā? - toties + iz neapšaubāmi - ziemas rītos eļļa ir šķidrāka - motoru vieglāk pielaist + tā eļļa ātrāk sāk strādāt
* par otro ciparu 30 vai 40 - principā jau ir tā ka jo biezāka eļļa (nepārspīlējot) jo vieglāk uzturēs spiedienu sistēmā. 30 uzkarsusi būs šķidrāka par 40, bet ja man eļļas spiediena datčiks rāda pieņemamu spiedienu, un ārā nekur nespiež, tad es dodu priekšroku tam kar rakstīts mana džera instrukcijā - t.i. 5w-30.

Te drīzāk ir jautājums spečukiem kā pareizāk darīt - no vienas puses ja sistēma ir padilusi varbūt liet eļļu kura karsta ir mazliet biezāka par paredzēto, teiksim 5w40 nevis 5w-30, bet no otras puses, - vai nav tā ka veciem motoriem tie eļļas kanāli var būt arī vairāk aizsērējuši - un tādā gadījumā vai tomēr tas 5w-30 nebūtu ieteicamāks - tā teikt lai vairāk izplūst pa tiem kanāliem?

Atbildēt uz šo ziņu

Plymouth gr. Caravan, 94.g. 3.3L Benz/gaz, aut.

Lapas: 1 [2]

Forums » Tehniski jautājumi » motora eļļa
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online