siksnas spriegošna » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » siksnas spriegošna

Lapas: [1]
siksnas spriegošna ( 2623 )
ID

847 ziņas

PM

Vienā jaukā dienā izbeidzās ģeneratora siksna 96. gada 3.0 GC, kādi divi celiņi palikuši virsū, pārējais lupatu lēveros un aptinies ap kloķenes skriemeli. Uz viņas varēja salasīt izmēru 6PK2040, taču paredzēta tur laikam ir 2075 ko arī iegādājos. Veco noņemt tāpat vien nevarēju, vajadzēja pārgriezt, bet jauno tagad varu brīvi uzlikt un vajag nospriegot. Nu tad jautājums - kā viņu spriego? Kā to spriegotājrullīti atlaiž un pievelk?

Kad izbeidzās siksna, es atvēru kapotu un tur tosols bačokā vārijās, bet panelī temperatūru rādija normā, ja tā siksna nebūtu beigusies es droši vien visu dienu būtu nobraucis ar tādu uzvārītu, jo nekas neliecināja par kādu problēmu, motors rūc kā parasti, nekādas smakas, tvaikus braucot arī no kapota nemana. Ko tas varētu nozīmēt?

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Grand Caravan 3.0 96 Chrysler Town&Country 3.8 96

ID

847 ziņas

PM

OK, par vārīšanos ir atrasta info, ka pie vainas varētu būt nehermētisks radiatora vāciņš, tā man arī ir, esot tipiska vaina.

Par siksnu - būtu labi, ja kāds apstiprinātu, ka tur nāk 6PK2075 siksna, nevis īsāka. Rullītis ir ar atsperi, pašspriegojošais cik noprotu? Tādā gadijumā lai uzliktu siksnu vajag viņu atspiest, bet ir tā, ka es jauno siksnu varu brīvi uzlikt.. Varētu būt, ka viņš ir kaut kā iesprūdis vai kas tamlīdzīgs? Ar roku es pie labākās gribas nevaru viņu izkustināt ne uz vienu pusi.. Pārgriežot veco siksnu viņš arī neizkustējās. Var jau būt, ka viņs ir līdz galam, tad man būs pārdevuši nepareizo siksnu..

Atbildēt uz šo ziņu

ID

847 ziņas

PM

Par spriegotāju viss skaidrs, vajadzēja tikai uz atslēgas uzmaukt trubu.. Siksnu tiešām bija iedevuši nepareizo, samainiju pret 6PK2040, der.

Atbildēt uz šo ziņu

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

ID"]OK,: "

Par to vārīšanos dēļ bojāta vāciņa ir tikai dzirdēts. Pats divus gadus nobraucu ar nehermētisku, nebija nekādu problēmu. Tad tomēr nopirku TC-Motorā jaunu - Ls10. Tagad tur sistēmā nelielu spiedienu. Iesākumā baidījos, ka nespiež visās malās ārā antifrīzu, bet vajadzēja tikai uz vienas šļauciņas pavisam nedaudz pievilkt savilcēju.
Vecais vāciņš labojams, jānomaina saplaisājusī gumijas blīve.

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

ID

847 ziņas

PM

Piemeklēšu vāciņu vai tikai gumiju un pārbaudīšu to teoriju praksē
Vēl jāielien pie termostata, ir aizdoma, ka šis slikti uzvedās. Un kaut kā neatminu, ka būtu dzirdējis radiatora ventilatoru darbībā, pie vāroša tosola šis klusēja, temperatūru panelī arī rādija normā. Kur atrodas temperatūras devējs kas par šito pasākumu atbild? Jāpatīra kontakti un jāpaskatās kas notiek, mašīna ir ilgi stāvējusi, varētu būt, ka ir zaļais iemeties...

Atbildēt uz šo ziņu

Lapas: [1]

Forums » Tehniski jautājumi » siksnas spriegošna
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online