Auto no USA » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Auto no USA

Lapas: [1] 2
Auto no USA ( 8313 )
garfilds182

560 ziņas

PM

Varbut kads var pastastit ka var dabut auto no amerikas uz Latviju.Cik vispar tas izmaksa.Kadi nodokli par masinu jamaksa.Vardu sakot pastastiet kas un ka.Vienkarsi skatos vagi uz 10 000 dalaru,latos apmeram 5000 Ls.Vardu sakot cik man izmaksatu vagis kas amarika maksa 10 000 dalaru.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD 2006 Chrysler Grand Voyager 3.3i V6 2003 Limited

Locis

556 ziņas

PM

Par ceļa izdevumiem nepateikšu, bet saņemot LV ir jāmaxā muitas nodoklis +PVN :wink:
Par muitas nodokli vari paskatīties šeit
:arrow: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_lv.htm

bet ja tu nosauktu dzinēja tipu un tilpumu, varu paskatīt sīkāk, jo piem. lietots benzīna auto ar motora darba tilpumu virs 3 000 cm3 - muitas nodoklis ir 10% no vērtības

Atbildēt uz šo ziņu

bija Dodge Caravan 3,0l;98.

Normunds

94 ziņas

PM

Apmēram tā.

Manā gadījumā transporta (kuģu kompānijas izvēle) vairāk bija auto piegādātāja izvēle, jau bija agrāk iestrādāta sadarbība. Man veda ar Krievijas kompāniju Unitrans PRA. Cena bija 2100$, šajā summā ietilpa auto piegāde līdz ostai, uzkrāmēšana un atvešana līdz Rīgas ostai. Par izkrāmēšanu, starošanu (lai neievazātu kādus baciļus) un novietošanu muitas placī jāmaksā atsevišķi. Pats biju interesējies LASL (Latvian American Shipping Line) kompānijā. Izmaksas bija līdzīgas. Cik sapratu cenas atšķiras, vai ved ar konteineru kur var ielikt vienu auto vai divus auto. Auto piegāde bija 1 mēnesis. Piegāde gan var staigāt no 3-6 nedēļām. Tas saistīts ar uzkrāmēšanu uz kuģa, jo neved jau vienu auto, bet nokomplektē pilnu kuģa kravu. Tad kuģim ir kaut kāds maršruts un pa ceļam tiek piestāts citās ostās kur izkrāmē un uzņem kravu. Un protams, laika apstākļi.
Tā nodokļi. Nodokļus aprēķina no auto cenas (Invoice) un transportēšanas izmaksām. Šīs summas saskaita kopā un aprēķina ievedmuitu (10%). Tad šos 10% pieskaita auto un transportēšanas summai un no visa kopā aprēķina PVN (18%). Tad papildus jāmaksā par deklarācijas sagatavošanu. Nekad nevar precīzi pateikt cik tad būs jāmaksā nodokļos. Ja muitā liekas, ka auto ir nopirkts tajā galā baigi lēti viņiem ir tiesības apstrīdēt šo summu un auto vērtību aprēķināt pēc kataloga.
Pēc tam kad atmuitota sākās auto piereģistrēšanas process. No ostas auto ir jādabū CSDD lai izņemtu tranzīta numuru (20ls), jo ar auto būs jābraukā lai nokārtotu sertifikāciju. Kad numuri saņemti jāsazinās ar firmu kas veic sertifikācijas un jākonsultējas kādi darbi jāveic lai to varētu iziet un tiek nozīmēta diena kad notiks sertifikācija. Manā gadījumā bija tikai priekšējie gabarīti no dzelteniem jāpārtaisa par baltiem un aizmugurē jāpieliek miglas lukturis. Tas man izmaksāja 70ls. Sertifikācija tikta veikta nopietni, bija speciāls vīriņš no Vācijas kas auto pārbaudīja gandrīz kā tehniskajā apskatē. Sertifikācija ir jāveic visiem auto no 2001g un jaunākiem, kas nav bijuši reģistrēti ES. Ja līdzīgs auto jau ir reģistrēts Latvijā tad, sanāk lētāk. Ja ar auto viss kārtībā tad pēc divām nedēļām atnāk papīri un var iet likt uzskaitē. Man sertifikācija izmaksāja 1100 eiro. Liekot uzskaitē jāmaksā par tehnisko pasi un numuru, ceļa nodoklis, ekoloģijas nodoklis, tā kā pirmreizējā reģistrācija tad nodoklis par dzinēja kubatūru (manā gadījumā par 3.5L dzinēju 375Ls) un tehniskā apskate. Kopā sanāca 480Ls.

Piemērs: Auto cena 10000$
Piegāde 2100$
----------
12100$ * 10% = 1210$ (ievedmuita)
12100 + 1210 = 13310 * 18% = 2396$ (PVN)
Papildus: - izkraušana, starošana, glabāšana, deklarācijas sagatavošana utt. ~180Ls
- tranzīta numurs 20Ls
- gaismu pārtaisīšana 70Ls
- sertifikācija 1100 Eur
- reģistrācija 480 Ls

Kopā: - auto + atvešana 12100$
- muitošana 3606$ + 180Ls
- sertifikācija 1100Eur + 90 Ls
- reģistrācija 480Ls

Galīgā summa – 18410$, vai 10365Ls, vai 14764Eur

Protams šīs summas var mainīties no tā kā spēsi attiecīgajā vietā sarunāt.

Atbildēt uz šo ziņu
garfilds182

560 ziņas

PM

Nu masnina ir Chrysler Pacifica ar 3.5 l V6 24Valves dzineju un 2004-2005gada.
Un lasot Normunda rakstito es prakstiski visu uzzinaju.Bet es vakar zvaniju uz vienu firmu,kura nosauca cenas,kas parkstiski sakrit ar Normunda rakstitajam cenam.
Ja tu loci var pamekle?

Atbildēt uz šo ziņu

garfilds182

560 ziņas

PM

Paldies tev Normund par info. :wink:

Atbildēt uz šo ziņu

Locis

556 ziņas

PM

Tad arī muita būs tie 10% :wink:

Atbildēt uz šo ziņu

bija Dodge Caravan 3,0l;98.

garfilds182

560 ziņas

PM

Paldies jums par info! :wink:

Atbildēt uz šo ziņu

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

Ja pareizi saprotu, šis projekts attiecas arī uz no USA ievesto auto sertifikāciju http://www.tvnet.lv/auto/zinas/online/a ... id=4984118 .

(Tas tikai projekts)

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Auto no USA
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online