Diskusija par gāzes iekārtu » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Diskusija par gāzes iekārtu

Lapas: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Diskusija par gāzes iekārtu ( 61169 )
kurmis

160 ziņas

PM

Nu 350 km dikti šaubos,ka nobrauks. Reālākais būs pie 280 km

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Caravan 3.3 02

daļņebojs

9 ziņas

PM

Man ar japāņu HANA sprauslām vidējais patēriņš ir ap 13,5 litriem(pārsvarā pilsēta)

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge Grand Caravan 3,3 benzīns-gāze.2001.

rex1

38 ziņas

PM

daļņebojs: "
Man ar japāņu HANA sprauslām vidējais patēriņš ir ap 13,5 litriem(pārsvarā pilsēta)
"

Ja nemaldos tad HANA ir korejiešu sprauslas. Slinkums iet skatīties.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler town&country 3,8 platinium 2004 ar LPG

AndrisZ

381 ziņas

PM

Ottttto: "
Diskusija ta veca, a padiskutēt jau tapēc var...

Šodien atdevu vienā iestādījumā savu bērīti gāzes uzstādīšanai.
Par cik autiņam ir stow'n'go' (zapaska zem mašīnas pa vidu) un es negribēju sa%i$t salona funkcionalitāti, tad meklēju uzstādītāju ar labām atsauksmēm kas ir ar mieru to darīt.
Heinrihs uzreiz pateica ka tur neliks, pārējie manis izvēlētie kantori neatteica.
Papētīju i-netā un pie kolēģiem pieejamās atsauksmes un izvēlējos vienu kantori margrietas ielā. Solīja par 5 soteļiem uzstādīt iekārtu ar 4 paaudzes vadības bloku (stag 300 plus), valtek sprauslām, 42 litru balonu, tip lielāks tur nelien iekšā, jo izpūtējs tuvu (neizies TA) un klīrenss maziņš paliek : .
Par cik auto tiek defaultā jūzots uz štrāses, tad rēķināju, ka vajadzētu ~350 km noripināt ar vienu uzpildi, kompis starp 100 un 110 braucot rāda vidējo patēriņu zem 9 litriem (kas priekš 3.8 man liekas ir zvērīgi labi), a "biežā" pildīšanās man pie kājas.
Redzēs, kā šamie būs uztaisījuši balona stiprinājumu un pārējo izpildījumu ??? .

Vot procesā es iedāmājos par šitādiem jautājumiem -
1) cik ilgā laikā a/m jānomaina tehniskā pase?
2) ja TA inspektors sāks piepi$ties kaut kam, man taču visas pravas prasīt uzstādītājam labot norādīto? A par ko tad tiek izsniegts sertifikāts?
3) cik "gudri" būs braukt ar balonu bez pannas vai cita veida aizsarga? Autiņam zapaskas plastmasas apvalks jau nav kopš pirkšanas. Izlasīju jau te iepriekš rakstīto, bet īsta poņa neradās.
4) vai teh.pasē tiek mainīta a/m pilna masa?

Pirmdien autiņu dabūšu, kad būšu patestējis reālajā dzīvē, iedošu komentu ;) .
"

Varu padalīties pieredzē

350km būs diezgan pagrūti, ap 280km reāli.
Ja pa bāni brauksi 120un vairāk, pie 150 jūdzem vari meklēt uzpildīšanos, jo savādāk neizvilksi līdz nākamajai uzpildes vietai.
Nogurdinoši, bet pieciešami pilnu ērtību dēļ....
Runājot, par ērtībām....pēc četriem gadiem nonācu pie secinājuma, ka vidējās rindas sēdekļu ielocīšana ir tik pat ātra, kā to izskrūvēšana. Izskrūvēti un salocīti sēdekļi ir tik kompakti, ka var novietot aiz priekšējiem sēdekļiem horizontāli, vertikāli utt...telpu zaudējot ļoti niecīgi. Iespējams var pat pamanīties novietot uz priekšējiem sēdekļiem. Ieguvums - līdz pat 90 litri priekš baloniem sēdekļu kastēs. To arī esmu nolēmis tuvākajā laikā atrisināt! Tici, ka ar laiku nervus pakutinās biežā uzpilīšanās 42l gadījumā(karstā vasarā max38l).

Par TA. Balons atrodas kādus 2cm zemāk par zemāko punktu, bet to uz pacēlāja nemana un nevienam nav radusies interese mērīt! ;) Braukt tas netraucē, ja ar galvu draudzējas un nemēģina celmus forsēt, vai no apmalēm tramplīnā lēkt! Pāri guļošajiem policistiem, josevišķi nepareizi izbūvētioem, labāk braukt diagonāli, vai izteikti lēni - auto nošūpojas brīdī, kad pr. riteņi ir pāri pacēlumam, kurš tajā brīdī ir zem balona!!!

Par pilnu pannu aizmirsti, jo balons jau nedaudz zemāks, panna vēl + 2līdz 5cm....
Iesaku sametināt no L profila un tērauda plāksnes kārtīgu aizsargu(noņemamu) pašam vārstam balona sānos. To gan var viegli satraumēt ar zariem kukužņiem uc.

Lai veicas!

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Town & Country 3.8 2005 FWD Ltd. benzīns/gāze

Ottttto

132 ziņas

PM

Saņēmu atpakaļ savu bērīti, notestēju, esmu pievienojies gāzenieku saimei...
Dalos pieredzē:

+ Patēriņs uz gāzes palicis identisks kā bija ar benzīnu, arī borta kompītis to rāda, nezinu kā, bet man sanāk vidēji ~12 litri (40 % Rīga / 60% šosē)
+ Gāzinieks parādīja kalibrācijas grafiku – līdz 3500 abarotiem jauda salīdzinājumā ar benzīnu praktiski identiska, augstāk ir minimāla šķirba.
+ Pārslēgšanās no gāzes uz benzīnu un atpakaļ vispār nav jūtama
+ Sistēma „niknāk minot” 2-3 cilindriem pierubī benzīnu, bet sākot braukt „kā parasti” gāzi pieslēdz atpakaļ. Minot pilnu pedāli gan sistēma pilnībā pāriet uz benzīnu, laikam sprauslu jauda par īsu (līdz ar to arī cena bija zemāka, bet dragreisos nepiedalīšos, tā ka +/- po par šo)

- Balons tiešām sanāk zems, ar lineālu neesmu klāt līdis, bet uz aci bez maz tikpat zemu cik pakaļējais tilts
- Ar pilnu balonu viss čikeniekā, bet ar gandrīz tukšu balonu pie krustojuma apstājoties drusku parādās smaķele (uzstādītājs dievojās, ka pēc pirmās apkopes ~ pēc 1000 km tiks pārvilkti visi hamuti un smaķele pazudīs)
- Balons (tipa 42 l) ir akūni mikroskopisks – pie 26 l nostrādā drošības vārsts (220 km ar to noruļīju). Ravēšu drošības vārstu nafig arā. Bet nu rēķins tankā drusku virs 10 LVL bija patīkams.... :
- Pēc pirmajiem 100 km iedegās check engine panelī. Parādīja P0441 kļūdu (P0441 EVAP CONTROL BAD PURGE FLOW Система улавливания паров бензина плохо продувается) īsti neesmu iebraucis kas tas tāds ir, bet šodien šo kļūdu pie tiem pašiem gāzeniekiem nodzēsu, teica, ka tas esot normāli, pagaidām viss bumbās. Es arī dažus pazīstu, kas ar čekendžiniem braukā, bet kkā gribas, lai panelis būtu tikai zaļā krāsā. Redzēs kā būs.

Pie reizes samainīju sveces, jo aizmugurējās ir grūti sasniedzamas, CSDD salīdzināja numurus, apskatījās sertifikātu un piereģistrēja bez kavēšanās, laikam jautrība būs, kad pēc 11 mēnešiem TA būs jāiet.

Jāsāk domāt par pannu.

Atbildēt uz šo ziņu

TC 2005 3.8 LPG FWD

shefinsh

386 ziņas

PM

Saņēmu atpakaļ savu bērīti, notestēju, esmu pievienojies gāzenieku saimei...
Dalos pieredzē:

+ Patēriņs uz gāzes palicis identisks kā bija ar benzīnu, arī borta kompītis to rāda, nezinu kā, bet man sanāk vidēji ~12 litri (40 % Rīga / 60% šosē)
+ Gāzinieks parādīja kalibrācijas grafiku – līdz 3500 abarotiem jauda salīdzinājumā ar benzīnu praktiski identiska, augstāk ir minimāla šķirba.
+ Pārslēgšanās no gāzes uz benzīnu un atpakaļ vispār nav jūtama
+ Sistēma „niknāk minot” 2-3 cilindriem pierubī benzīnu, bet sākot braukt „kā parasti” gāzi pieslēdz atpakaļ. Minot pilnu pedāli gan sistēma pilnībā pāriet uz benzīnu, laikam sprauslu jauda par īsu (līdz ar to arī cena bija zemāka, bet dragreisos nepiedalīšos, tā ka +/- po par šo)

- Balons tiešām sanāk zems, ar lineālu neesmu klāt līdis, bet uz aci bez maz tikpat zemu cik pakaļējais tilts
- Ar pilnu balonu viss čikeniekā, bet ar gandrīz tukšu balonu pie krustojuma apstājoties drusku parādās smaķele (uzstādītājs dievojās, ka pēc pirmās apkopes ~ pēc 1000 km tiks pārvilkti visi hamuti un smaķele pazudīs)
- Balons (tipa 42 l) ir akūni mikroskopisks – pie 26 l nostrādā drošības vārsts (220 km ar to noruļīju). Ravēšu drošības vārstu nafig arā. Bet nu rēķins tankā drusku virs 10 LVL bija patīkams.... :
- Pēc pirmajiem 100 km iedegās check engine panelī. Parādīja P0441 kļūdu (P0441 EVAP CONTROL BAD PURGE FLOW Система улавливания паров бензина плохо продувается) īsti neesmu iebraucis kas tas tāds ir, bet šodien šo kļūdu pie tiem pašiem gāzeniekiem nodzēsu, teica, ka tas esot normāli, pagaidām viss bumbās. Es arī dažus pazīstu, kas ar čekendžiniem braukā, bet kkā gribas, lai panelis būtu tikai zaļā krāsā. Redzēs kā būs.

Pie reizes samainīju sveces, jo aizmugurējās ir grūti sasniedzamas, CSDD salīdzināja numurus, apskatījās sertifikātu un piereģistrēja bez kavēšanās, laikam jautrība būs, kad pēc 11 mēnešiem TA būs jāiet.

Jāsāk domāt par pannu.
"

Esmu pārsteigts par Tavu Gāzes patēriņu!!!! Tas ir par mazu - domāju, ka benzīna patēriņš tev attiecīgi pieaugs.

Atbildēt uz šo ziņu

DODGE GC 2002.g. 3.8 benz./gāze->LIMITED

janni

716 ziņas

PM

Ja patēriņš gāzei ir vienāds ar benznu, tad tur tev kaut kāds "sēņotāju" režīms ir iestatīts, tas arī ir tas joks, ka pie pedāļa iemīšanas grīdā notiek pārslēgšanās uz benzīnu. Bet tas droši vien tiks pieregulēts pie pirmās regulācijas.
Borta kompja degvielas patēriņa rādītājs chrysleriem dzīvo savu dzīvi un prasīt prasās, lai kāds uzrakstītu kādu doktora disertāciju par to. Un gāzes patēriņu tas tev nerādīs.
P0441 gan nevajadzētu būt. Moš gāzinieki kādu cauruli ne tā salikuši.
Un figzin kas tev tas par balonu, ka pie 26L nostrādā drošības vārsts. :o
TA problēmām arī nevajadzētu būt, ja viss pareizi salikts un strādā. ;)

Atbildēt uz šo ziņu

---

Ottttto

132 ziņas

PM

janni: "
Borta kompja degvielas patēriņa rādītājs chrysleriem dzīvo savu dzīvi un prasīt prasās, lai kāds uzrakstītu kādu doktora disertāciju par to. Un gāzes patēriņu tas tev nerādīs.
"

Kuš, kuš, borta kompis rāda visu kā nākas, vidējais patēriņš rādās korekti pie jebkura degvielas tipa, laikam orģinālais motora vadības bloks ir gudri sajūgts kopā ar gāzes iekārtas smadzeni. Pēc pilna balona principa aprēķinātais patēriņš ~ arī bija kompja rādītais.

shefinsh: "
"

Esmu pārsteigts par Tavu Gāzes patēriņu!!!! Tas ir par mazu - domāju, ka benzīna patēriņš tev attiecīgi pieaugs.
"

Man arī benzīna patēriņš ir ļoti līdzīgs, par ko neliegšos, arī biju pārsteigts. Izbraucot pirmo gāzes balonu, benzīna dačiks minimāli pakustējās gan.

Atbildēt uz šo ziņu

TC 2005 3.8 LPG FWD

Lapas: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Forums » Tehniski jautājumi » Diskusija par gāzes iekārtu
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online