Gāzes karterī » Tehniski jautājumi

Forums » Tehniski jautājumi » Gāzes karterī

Lapas: [1] 2
Gāzes karterī ( 4183 )
Anonymous user

3652 ziņas

PM

Vakar atveru motora parsegu un esmu šokā, puse dzinēja nolieta ar eļļu. Sāku meklet noplūdi, neko neatradu. Tad pārbaudīju eļļas līmeni. Par laimi eļļas dzinējā bija pietiekoši, tādēļ nolēmu pielaist un paskatīties, kas notiks.
Kaut arā bija -15 grādi sals, dīzelis pieleca no pirmās reizes un no pusapgrieziena.
Sāku skatīties kas notiksies un redzu, ka eļļas līmeņa tausts lēnām kāpj ārā. Nosprauslājās un atkrita atpakaļ. Eļļas izcelsme uz dzinēja nu ir noskaidrota, bet jautājums, kapēs tas notiek.
Zinu, ka viss sākas iepriekšējā dienā, jo arī motors bija apskatīts. Dienu braucu, viss bija kā vienmēr - ne lieku dūmu, ne dzinējam citāda skaņa. Vienīgi iepriekšēja dienā jau bija ap -12 grādi sals. Autiņs man ir pirmo sezonu.
Tākā dzinējs pielec perfekti (protams - sveces un degviela normāla, arī eļļa sintētiskā), velk kā parasti, ir vēl cerība ka vaina ir tikai aizsalušā kartera ventilācijas sistēmā. Laikam mēģināšu ar atvērtu eļļas ieliešanas vāku, lai karterī nerodas pārlieku liels spiediens, uzsildīt dzinēju. Varbūt pats atkusīs.
Vai tā vispār var būt?

Atbildēt uz šo ziņu
juris

429 ziņas

PM

tieši tā- aizsalis, aizķepējis ir motora ventilācija.

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5 TD LE

austris

908 ziņas

PM

Tā salā var gadīties ,parasti kondensāts aizsalst plastmasas šturerī kas iezpraužas gumijas caurulē starp gaisa filtru un turbīnu.(Der pirms saliem izmazgāt profilaktiski) :!:

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager 2002, 3.8 Town&Country Limited

Anonymous user

3652 ziņas

PM

Tieši tajā plastmasas štucerī ledu arī atradu. Ceru, ka tas bieži negadās.

Atbildēt uz šo ziņu
gachux

246 ziņas

PM

kas zin benzin motoriem pa to kartera ventilacijas slauku gais nak ara vai suc ieksa? un kur ta slauka parasti pievienota? pirms vai pec gaisa filtra? Tehniskaja man ielika divnieku par to ka ta slauka ir un nekurieni pec gazes reduktora nomainas, es vnk uzmaucu gala mazu filtrinu un ta redz nevar-neatbilstosa kartera ventilacijas sistema. Iepriekseja apskate gan vis dereja.

Atbildēt uz šo ziņu

Chrysler Voyager 95LE 3,3 b/g

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

gachux: "kas zin benzin motoriem pa to kartera ventilacijas slauku gais nak ara vai suc ieksa? un kur ta slauka parasti pievienota? pirms vai pec gaisa filtra? Tehniskaja man ielika divnieku par to ka ta slauka ir un nekurieni pec gazes reduktora nomainas, es vnk uzmaucu gala mazu filtrinu un ta redz nevar-neatbilstosa kartera ventilacijas sistema. Iepriekseja apskate gan vis dereja."

karterī rodas spiediens, dēļ gāzēm kuras tiek garām kompresijas gredzeniem. bet ta kā tās gāzes vēlreiz mēģina sadedzināt ievadot ieplūdē, tad pie visam pievienotām šļaukām tur vajadzētu būt retinājumam. gaisā to šlauku nevajadzētu atstāt, lai gan tas ir izlplaīts veids. izskatās ka tev tur ir pirmās paaudzes gāze ar līku montāžu. vai nu motors ir nobraukts tik tālu , ka kartera gāzes ir ļoti liela apjomā un traucē ieplūdei.

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

rabarbers

99 ziņas

PM

gachux: "kas zin benzin motoriem pa to kartera ventilacijas slauku gais nak ara vai suc ieksa? un kur ta slauka parasti pievienota? pirms vai pec gaisa filtra?"

Neko nesapratu, kurš šlangs nav pievienots? Kartera ventilācija nozīmē to, ka pa vienu šlangu tīrais gaiss nonāk karterī un atšķaida tur esošās gāzes, bet pa otru šlangu caur pcv vārstu tiek iesūkts ieplūdniekā. Ja kartera ventilācija nedarbojas, motoram pizgetz piezagsies nemanot.

Atbildēt uz šo ziņu

2001 Dodge Grand Caravan 3.3 v6

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

rabarbers: "
Neko nesapratu, kurš šlangs nav pievienots? Kartera ventilācija nozīmē to, ka pa vienu šlangu tīrais gaiss nonāk karterī un atšķaida tur esošās gāzes, bet pa otru šlangu caur pcv vārstu tiek iesūkts ieplūdniekā. Ja kartera ventilācija nedarbojas, motoram pizgetz piezagsies nemanot.

"

kuram auto esi redzējis ka tiek padots gaiss karterī???

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

Lapas: [1] 2

Forums » Tehniski jautājumi » Gāzes karterī
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online