saskaņotais paziņojums par CSN » Izkratiet sirdi

Forums » Izkratiet sirdi » saskaņotais paziņojums par CSN

Lapas: [1] 2
saskaņotais paziņojums par CSN ( 9786 )
kuklandex

286 ziņas

PM

kolēģi, silti iesaku nepildīt saskaņoto paziņojumu pēc ceļu satiksmes negadījuma. mēģināšu īsumā izstāstīt savu piedzīvojumu.
Līgo vakarā braucu pie senčiem atstāt sīčus uz nakti, biju jau nogriezies krustā pa kreisi, un dzirdu bremžu kaukoņu un pēc mirkļa man sānā ielido VW Sharan. situācija bija tāda ka sharāns bija man aizmugurē un tad gribēja iegriezt krustā pa kreisi gar iekšmalu, bet no tā paša krusta grieza mocis ārā, un sharānam atlika vai nu mocim purnā vai man sānos. izsaucu ceļiniekus, tie atbrauca paskatījās sabildēja visu, un ņemot vērā, ka cietuši tikai dzelži un to ka sharāns ir bez variantiem vainīgs, ieteica sastādīt saskaņoto un izklīst. tā arī izdarījām, ceļinieki vēl palīdzēja sastādīt un sazīmēt saskaņoto. pirmajā darba dienā pēc Jāņiem es eju pie vaininieka apdrošinātāja un iesniedzu dokumentus par augstāk minēto CSN. pēc kādām 8 vai 9 dienām no liecinieka uzzināju, ka viņam zvanīja mans apdrošinātājs un taujāja par CSN. nevarēju īsti saprast kāds sakars tam ir ar manu apdrošinātāju, jo es tak tajā CSN neesmu vainīgs. sāku zvanīties, interesēties un man paziņo, ka apdrošināšanas kompānijas (abas) savā starpā esot izlēmušas, ka es esmu 100% vainīgs šajā CSN. izrādījās ka sharāna šoferis otrajā darba dienā pēc jāņiem aizgājis pie mana apdrošinātāja un kā cietušais iesniedzis doķus un to pašu saskaņoto paziņojumu (kurā viņš ir uzrakstījis, ka pilnībā atzīst savu vainu), un uzrakstījis paskaidrojumu, ka viņš gribējis mani apdzīt, bet es viņam nogriezu ceļu, neko neminot par krustojumu. apdrošinātāji man neko nebija prasījuši, vai man ir bildes, tikai paziņo, ka esot izlemts par manu 100% vainu. Protams, ka iesniedzu viņiem policijas bildes ar iesniegumu. sākumā man piedāvāja pieņemt vainu 50 uz 50%, bet nu beigu beigās tomēr atzina sharānu par vainīgu. šīs epopejas laikā sāku vairāk interesēties par saskaņoto paziņojumu un tā juridisko spēku, izrādās, ka saskaņotais ir tikai fakta pierakstīšanai un viņš neatzīst neviena vainu, pēc tam, ņemot vērā paskaidrojumus, saskaņoto paziņojumu un ļoti lielā mērā zīmējumu tajā, viņi savā starpā izlemj, kurš tad īsti tur bija vainīgs. sanāk pilnīgs sviests, par vainas pakāpi lemj tie kas nav bijuši pat tuvumā avārijas vietai un pat bildes nav redzējuši un pat nejautā vai ir tādas. vainīgais pēc pāris dienām atnāk, uzraksta, ka viss bija pavisam savādāk un izdomā pavisam citu stāstu un man tagad vajag pierādīt, ka bija tā kā es rakstu, pretējā gadījumā es esmu vainīgs, labākajā gadījumā vaina abiem pa 50%. man nācās pierādīt ka 40 metru garas bremzēšanas pēdas pieder sharānam, bet ne man!!! pilnīgs čau!!!! man sasists sāns, bet sharānam priekša!!!!!!!! apdrošinātāji saka viņiem ir mans stāsts pret viņa stāstu un tie protams atšķiras, un tapēc viņi esot pieņēmuši lēmumu, ka es esmu vainīgs!!!!! pievienošu arī bildes. ā vēl kas, mana kļūda bija tā, ka saskaņotajā nebija iezīmētas bremzēšanas pēdas.

http://i192.photobucket.com/albums/z201/jurchiks5/1.jpg

http://i192.photobucket.com/albums/z201/jurchiks5/2.jpg

http://i192.photobucket.com/albums/z201/jurchiks5/3.jpg

Atbildēt uz šo ziņu

Dodge GrandCaravan  '99, 3.3, FWD +gāze, aut.

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

Neķer pārlieku lielu kreņķi. Galu galā taisnība uzvarēja.
Pat ja policija būtu sastādījusi protokolu, atbildības pakāpi zaudējumu nodarīšanā tik un tā noteiktu apdrošinātāji. Ja neesi apmierināts, sniedz sūdzību LTAB, kuras atzinumam ir tikai rekomendējoša nozīme, tad tiesa. Gara kēpa tik un tā.
Vaina saskaņotajā nevienam nav jāuzņemas kopš 2004g. Aile, kur atzīst vainu, pārvērtās par "Piezīmēm". Tajā arī bija jāpiemin fotogrāfiju esamība un policijas klātbūtne. Situācijas mēdz būt sarežģītas, cilvēks afekta stāvoklī var uzņemties vainu.
Ja Tev saskaņotais ieskenēts, varbūt ieliec (lai arī cik štruntīgā kvalitātē tas būtu).
Starp citu, 40m garas bremzēšanas pēdas atbilst aptuveni 80km/h. Gan jau, ka Sharan arī ir bremžu spēka sadalītājs ( tāpat kā Voyager) un bremzēšanas ceļš jāmēra līdz priekšējiem riteņiem.
Mans viedoklis, pašreizējā situācijā, saskaņotais vienmēr jāiesniedz pretējās puses apdrošinātājam, savējam aizsūtot kopiju. Citādi nekāda atbildības sadalījuma nebūs.

Par vainas sadalījumu:
[/url]http://www.ltab.lv/data/articles/533/517.pdf[url]

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

kuklandex

286 ziņas

PM

nekad jau nebiju saskāries ar saskaņoto, un ceru ka arī nekad vairs nevajadzēs. ja jau es zinātu visu to ko zinu tagad tad nebūtu tāda ķēpa sanākusi, bija jau doma griezties ar iesniegumu LTABā, bet beigu beigās viss nokārtojās. gribēju tik padalīties ar savu pieredzi šajā jautājumā, lai citi nepieļautu tādas pašas kļūdas kā es. mūžu dzīvo mūžu mācies. vēlāk kautkad ieskenēšu saskaņoto un ielikšu.

Atbildēt uz šo ziņu

PASSATizhi

2959 ziņas

PM

normals uzmetiens bij planots
cik sarakstija naudas defektu laboshanai?

Atbildēt uz šo ziņu

GV 3.3 05' w211 04'4m A200tq Honda cbf600sa

kuklandex

286 ziņas

PM

protams ka džekiņš gribēja uzmest, gan jau ka pa brīvdienām kāds bij samācījis. cikiem esmu prasījis neviens nezināja ka sastādīts saskaņotais un uzrakstīts ka viens atzīst savu vainu, pilnīgi neko nenozīmē! apdrošināšanas experts bojājumus novērtēja uz 549 Ls. ņēmu naudu un pats meklēju servisu, un izrādās ka no šīs summas vēl nodokļi iet nost, reāli man pārskaitīja 450 Ls, šodien atdevu autiņu remontā.

http://i192.photobucket.com/albums/z201/jurchiks5/saskanjotais.jpg

Atbildēt uz šo ziņu

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

"ceļinieki vēl palīdzēja sastādīt un sazīmēt saskaņoto." :!:

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

IlmarsG!

1412 ziņas

PM

Brivdienās viņu neviens nesamācīja, Sharan jau saskaņoto sastādīja sev par labu, bet Tu tam visam piekriti.

Saskaņotajā skaidri norādīts, ka Sharan apdzina, Caravan nogriezās. Par moci, policiju, lieciniekiem, bremzēšanas pēdām nav ne vārda. Nekāds brīnums, ka pirmajā tuvinājumā apdrošinātāji Tevi uzskatīja par vainīgo.
Vienā vietā Sharan nokļūdījās - piezīmēs atzina, ka nav ievērojis Caravan ieslēgto pagrieziena signālu.
No CSN:
121. Pirms apdzīšanas sākuma transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par to, vai:
...
121.2. pa to pašu joslu priekšā braucošā transportlīdzekļa vadītājs nerāda kreisā pagrieziena signālu;

Juridiski Ceļu satiksmes pārkāpumi pielīdzināmi krimināllietām. Līdz ar to ar vainas atzīšanu ir par maz, tā vēl ir jāpierāda.
Ja Tu atzīsies, ka nošāvi Džonu Kenediju, ar to būs par maz, lai Tevi notiesātu. Nepieciešami vēl pārliecinoši pierādījumi. Turklāt OCTA likumā nav "vainas" - ir atbildība par zaudējumu nodarīšanu.

Atbildēt uz šo ziņu

CV 1998 2,5TD LE

kuklandex

286 ziņas

PM

tieši tā, to zīmējumu zīmēja ceļinieki, nebiju nekad saskāries ar to lietu, un īsti negribēju piekrist uz saskaņoto.tad ceļinieki principā visu paši sazīmēja un mums tik atlika ierakstīt datus. ja kādreiz, nedod dievs, man vēl būs šāda situācija, hrens es piekritīšu pildīt saskaņoto.varbūt arī žēlums nedaudz nostrādāja, jo pēc ceļinieku teiktā tam džekam šī jau bija trešā mašīna kuru viņš sasit, nu un ja taisa saskaņoto tad viņam nav nekādu sodu no policijas puses.

Atbildēt uz šo ziņu

Lapas: [1] 2

Forums » Izkratiet sirdi » saskaņotais paziņojums par CSN
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online