TRIP: AroundEestiIn4Days 2k8 - Day 1 » Ceļojumi

Forums » Ceļojumi » TRIP: AroundEestiIn4Days 2k8 - Day 1

Lapas: [1]
TRIP: AroundEestiIn4Days 2k8 - Day 1 ( 2663 )
acid|burn

151 ziņas

PM

p.s. Visas ? zīmes, kas liekas, ka ir nevietā ir wordā smailiņi.
Nu ko, atkal kārtējais izbrauciens ārpus dzimtenes. Šoreiz brauksim ciemos pie braļukām igauņiem, bet iesākumā neliela vēsturīte par to, kāpēc izvēlējāmies braukt uz Essti.
Kā jau visiem zināms šogad Jāņi iekrita pirmdienā, otrdienā. Attiecīgi trešdien ir athodņaks un lapīšanās, ceturtdien- work work, bet piektdien jau atkal gatavošanās weekendam. Tad nu mēs izlēmām šīs trīs neproduktīvās darba dienas aizvietot ar 5 produktīvām brīvdienām. Tā kā sākumā bija doma, ka Jāņus svinam Salacgrīvā, tad tur pat jau arī ir Igaunija, taču cik tad var to Igauniju. Uģis teica- davaj Somičkis! Es ar Ģirtu saskatījāmies- Nu davaj! Paņēmām atvaļinājumu, nokārtojām pasu problēmu, bet laikam ejot kaut kā nevienam nebija exited, tad arī mūsu jaunā pirkuma dēļ (bailtais gulbītis jeb vasarnīca, kā Uģis saka) bija finansiāli neiespējami to Somiju pavilkt. Attiecīgi viss plāns tika smuki norauts podā Bet kaut kas jau tajā atvaļinājumā ir jādara un mēs atgriezāmies pie vecās labās kaimiņienes- Igaunijas.

Ekipāžas sastāvs: Ģirts, Uģis, Elīna un me- Anna.
Izbraukšana: 11:30, kaut arī bija paredzēts 10:00, bet tā kā mēs iepriekšējā vakarā kvasījām, sastādījām maršrutu un gulēt aizgājām pēc 2:00, tad bija jau paredzēts, ka NEBŪS!

11:30 Tātad izbraukšana no Iļģuciema me un Ģirts uz baltās govs, bet Uģis subārssss tssss.... Mēs uzpildīt gazīti, bet mister Uģiz nolikts savu zirgu darbā stāvvietā.
11:50 savācam Uģi un laižam uz Ādažiem, kur mūs jau gaida Elīna. Uģis šamai pateicis, ka jau 9:00 jābūt gatavai, tad nu šī no tāda piekāsiena un mūsu kavēšanas sākusi dzert džinu.
12:30 Vēl viena pietura Ādažu benzīntankā, jo izrādās drošinātājs pārdedzis un ir NO elektrība. Un ja ir No elektrība, tad nevar uzlādēt datoru un viss ir atkal podā un mājiņas. Ģirts ar Uģi no benzīntanka iziet apmierināti, jo tur bija kaut kādas exited pārdevējas un ievērības cienīgs bija krusts uz pupičkām.
12:45 Ģirts ir biki aizbraucis ne tur, Valmieras vietā viņš iegriezās uz Alūksni. Vēl esam Latvijā, bet jau šitādi fokusi. Aj aj. Nu što, tad jau Sigulda. Bedža, helo helo 
13:20 Pēc Uģa ieteikuma esam iebraukuši ciematā „Igauņi”, kur aizbraucām uz vienu ātrumposmu. Kas tur īpašs? Viņš ir īpašs ar to, ka vienā vietā pāri ceļam iet upīte. Protams, fotosesija!
13:40 Ģirtam zvans: „Ēmmm... Jūs man 2 reizes zvanījāt!” Ģirts: „Nē, Jūs kaut ko sajaucāt” Un citāts no Ūģa telefonsarunas ar Ernestu :”....cik nu mazgadīgā- 36 gadi ”......”
14:05 Valmieras apvedceļš. Mūsu pirmais galamērķis ir Valka, kur notiks naudas apmainīšana un tad Sangaste
14:50 Estonia ir klāt! Fuj tā Valga smird, te viss ir pheee. Meitenēm sagribējās nopirkt glāzītes šmigai un kaut ko graužamu. Ģirts norāda, ka Pood ir pārtikas veikals, kur to visu var iegādāties. Nu mēs ar Elīnu arī ejam, tikai pārtikas vietā mums tiek piedāvāts bagātīgs humpaļu klāsts. Nē, paldies!
15:15 Cik labi, ka ir Statoili un ar visiem bankomātiem. )))))))
15:25 Neizdodas braukt pa Jāņu sētas norādīto maršrutu- ceļa remonts. Tad jau arī apvedceļš ar granti. Me pievienojas Elīnai džina baudīšanai - taisam mūlīti. Uģis par pelnu trauku izraudzījās tukšu energie bundžiņ, bet Elīna tukšu Pringles bundžiņu.
15:35 Sangastē esam, tagad meklējam pili. Citāts no Ģirta: „Sangastē esam bijuši, pili neesam redzējuši- skaisti.....nepoņaju (tas ir no krievu vārda ņeponimaju- nesaprotu. Reiz Ģirts gāja gulēt, es pamodos un pirmais, ko, uz viņu skatoties lielām acīm, teicu ir ņepoņaju, nākošā rītā es ,protams, neko neatcerējos)!” Bet nu galu galā pils ir atrasta. Vienā no draugiem.lv aprakstiem par Igauniju šī pils tika pieminēta un tur esot viena zāle, kur ja divi cilvēki stāv pa diagonāli katrs savā zāles pusē un sačukstas, tad viņi var dzirdēt viens otra čukstus. Tad nu mēs to gribējām pārbaudīt un tik tiešām var dzirdēt. Zālē ir ļoti laba akustika tā ir būvētu gotiskā stilā ar stikla griestiem, kas tika paredzēti kā akvārijs.
16:08 Mīļum, aizvedīsi mani uz Munameģi? Ģirts: „OK!”
17:55 Braucam prom no Munameģa. Tagad kustamies uz Piusa alām. Munameģī izcēlāmies ar savu balto vasarnīcu. Uģis mašīnā aizmirsa savu jaku, parāva vaļā durvis un pa visu Munamģi sākās PĪP PĪP PĪP PĪP..... signalizācija uzārdījās un vēl kā uzārdījās. Njā ieradāmies mēs efektīvi uzreiz arī suvenīru veikaliņš aizvērās, šamie laikam nobijās Kalna galā bija tornis un bija divi varianti: 1. dārgā biļete un torņa galā braukt ar liftu 2. lētucis, bet 8 stāvi ar kājiņām. Nu nav brīnums, ka lētās desiņas cienītāji izvēlējās otro variantu. Augšā labs skats - ļepotā. Un atkal fotosesija. Ilgi domājām pirkt vai nepirkt tūristu grāmatiņu ar ievērojamām vietām Igaunijā. Nopirkām. Uģis paskatījās grāmatu, pasmaidīja :”Es par šito suņ nemaksāšu”
19:45 Rullējam uz Voru gāzes uzpildes staciju, mums izbeidzās gāzīte, ar kuru tika nobraukti 320km. Tagad tērējam benzīnu - dārgucis. Kurš par to maksās? Pa vidam redzējām ļoti skaista pilsdrupas un Piusa alas. Braucām arī pa vienu ritīgi rallējamo ceļu, Ģirtiņam tā acis spīdēja un gara siekala tecēja, bet diemžēl ar ģimenes auto jau nevar tā uzārdīties kā gribētos.
20:20 Gāzen problēmen. Kuri Koer – nikns suns, tas ir uzraksts uz vārtiem pa kuriem iebraucot beidzot atrodam un dabūjam gāzi. Izrādās Igaunijā pavisam ir tikai 17 gāzes stacijas tā kā - ielidojiens.
20:30 Beidzot visi esam izbadējušies un vakarēšana ir paredzēta Tartū.
21:22 Tartū, puikas iet uz Pallas viesnīcu runāties par naktsmājām. Elīna mirst no bada, bet puikas gan tādi mierīgi tiem jau ir šādi tādi krājumiņi uz puncīšiem  tā kā tiem pabadoties pat ir veselīgi ;) Cerams, par šo tekstu es neatraušos.
23:46 – Beidzot Ģirts tika pie dienasgrāmatas.  Esam piezemējušies Tartu. Hotelītis jau zināms – Pallas – 46 Ls no pārīša par Double cimmerīti. Bijām pie vecā AlKapones paēst un ievērtējām kā vietējie krievi skatās futbolu, pilns bārs. Pēc spēles beigām sabrauc apsardze un sašņorē kaušļus.  Esam labi paēduši, tagad hotelītī taisīsim bilžu vakariņu.  Arlabunakti faniem! 

Atbildēt uz šo ziņu

CHR Pilsēta&Lauki LXi 3.8+gas 96
----
www.serveru-noma.lv

Bango

974 ziņas

PM

Piedod ja var :?: Viss klubiņš līgo kopā A tu uz Igauņiem :oops: :oops: :oops:

Atbildēt uz šo ziņu
acid|burn

151 ziņas

PM

Nu, es par kluba jāņiem uzzināju, tad kad šinī pašā sadaļā viens ie"pirda" par to Nab(a)es ezery. Neesmu vēl memberis tapēc man nekāds ielūgums neir atnācis. Braucu uz Ēdoli jāņot un redzēju kā Jūs visi tur ezera otrā krastā bijāt satusējuši. Daudz bij savākušies, nekāda vaina. P.s. ne jau jāņus EE pavadu brīvdienas pēc tam

Atbildēt uz šo ziņu

CHR Pilsēta&Lauki LXi 3.8+gas 96
----
www.serveru-noma.lv

Lapas: [1]

Forums » Ceļojumi » TRIP: AroundEestiIn4Days 2k8 - Day 1
Iet uz:

Pašlaik online: Neviens nav online